Szerintetek mi van a halál után? És ha valaki öngyilkos lesz, rá mi vár?
Naneeee apa kezdőőődik!!!
Valaki túl sok Dynamo-t nézett a natgeon.
Az csak egy unalmas mesekönyv, amit évezredekkel ezelőtt firkantottak össze.
Azt nem a te istened vetette papiruszra, hanem egy elkeseredett kóbor rabszolga.
Elfogadom, hogy mások hisznek a mesékben, meg a randa kis mumusban, aki az ágy alól kinyúl, hogy elkapja a lábad, de amikor már jönnek a józsef könyvével, meg isten majd megbüntet. cöhh
Azt nem értem a kotyák és a hangyák miért nem firkantottak össze egy bibliát? Jah mert ők alsóbbrendűek? Az élet erről szól, hogy éldd túl, ha már anyu meg apu rászánt pár percet arra, hogy megfoganj! Nekik lehet hálával tartozni, nem holmi istennek. :D
Vájávájáááá mi????? "A TLC csatornán láttam?...100% hiteles"
Na én most megyek is innen.
Ez aztán az elvetemültek gyűjtőhelye.
Bázzz XD
Nincs élete ezért mesekönyvekből és szórakoztató műsorokból gyűjti az életbölcsességeket XD
Megnyomom a playgombot a jútúbon és eszem az észt a Mónikashowból, aztán tárgyalhatunk még istenről.
Vallások szerint változnak az opciók.Én ateista vagyok,szerintem az ellenségek örülnek,a szerettek búsulnak,ezek alapján nem látszik jó megoldásnak...
Sőt megoldásnak sem javaslom...
Azért nem árt átgondolni, mert mégis csak a halál utánról van szó, amit utólag nem tudtok megváltoztatni. Ne ítéljetek elhamarkodottan, járjatok utána, tudjatok meg mindent, mert sok mindent veszíthettek. Az pedig hatalmas tévedés, hogy party lesz a pokolban, mert azt nem arra találták ki, akkor nem lenne értelme a mennyországnak.
Biblia, János evangéliuma
16
Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
17
Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa.
18
Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
19
Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak.
20
Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei.
21
Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy kitűnjék cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat."
Halál után az "ítélőszék" jön, közvetlen halálod után a számodra kijelölt helyre kerülsz, ez lehet a pokol vagy a menny. Akivel Isten nem tud közösséget vállalni, azt nem engedik be a mennybe. Lehet, hogy őrültnek tűnök, de mindenesetre én komolyan veszem, hogy az örökkévalóságot hol is fogom leélni. Én magam is láttam csodákat, vannak barátaim, akik még nagyobb csodákat átéltek, rajtam keresztül is történtek megmagyarázhatatlan dolgok, szóval szerintem érdemes időt szánni a téma tanulmányozására, mielőtt valaki teljesen elveti a lehetőségét, nehogy a végén késő legyen, amikor meggondolnátok magatokat.
(egy lelkipásztor hallgató)
A haláll után a halderék van, a halál után meg ugyanúgy megy tovább minden, csak nélkülünk. Mintha mi sem történt volna! Ugyanúgy felkel a nap, a lányok ugyanúgy kelletik magukat, a fiúk ugyanúgy teszik a szépet, a szerelmesek ugyanúgy szeretik egymást...
Ezt az ember baromi nehezen, berzenkedve fogadja el, ezért találta ki a minden vallásban szereplő feltámadást, az örök életet, reinkarnációt, stb.
S ugyanebből a berzenkedésből fakadnak - dögöljön meg a szomszéd tehene is alapon - az 1525 óta újra meg újra feléledő világvége jóslatok is.
"Azért nem árt átgondolni, mert mégis csak a halál utánról van szó, amit utólag nem tudtok megváltoztatni. Ne ítéljetek elhamarkodottan, járjatok utána, tudjatok meg mindent, mert sok mindent veszíthettek. Az pedig hatalmas tévedés, hogy party lesz a pokolban, mert azt nem arra találták ki, akkor nem lenne értelme a mennyországnak."
Szeretném a figyelmedbe ajánlani, hogy a vallásos hiedelmek világában a kereszténység csak egy a sok közül. Igaz, sokan hisznek benne, de egy hiedelem nem attól válik valósággá, hogy sokan hiszik. Az ókori görögöket nem tarthatjuk barbároknak csak azért, mert nem hittek a feltámadásban. Még akkor sem, ha Pál apostolt kinevették, amiért a feltámadást hirdette. Szerintük ugyanis Kharón viszi át a holtak lelkét a túlvilágra, ahol időtlen-időkig öntudatlan állapotban bolyonganak az alvilágon. Nem tudom megérteni, ez mennyivel rosszabb elképzelés, ha nekik megfelelt. Az egyiptomiak pedig egészen másképp képzelték el a feltámadást, mint a keresztények. Azért balzsamozták a holttesteket. De más a buddhisták, hinduk, mohamedánok elképzelése. Na ők sokkal többen hisznek a maguk elképzeléseiben. Szent irataik egyike-másika régebbi, mint a Biblia. Akkor most kinek van igaza? Ha lehet, ne a Bibliából idézz, jó lesz a Mahabharata is! Eddig az off. És most a kérdésre: leszámítva a vallásos és divatos elképzeléseket, a halál után nincs semmi. Ha valaki öngyilkos lesz, ugyanaz vár rá, mintha természetes halállal halt volna meg, meggyilkolták volna avagy balesetben hunyt volna el: elporlad. Akár elégetik, akár eltemetik. Tehát valakit ne a túlvilági büntetés rettentsen el az öngyilkosságtól, (feltéve, hogy nincs komoly oka rá) hanem az élet szeretete. Mert ha megölte magát, nincs feltámadás, meg lélekvándorlás. Csak a sír, a hamvak újabban divatos szétszórása után még az se! Ráadásul sokba kerül a hozzátartozóknak. A fájdalmat nem számítva.
"a halál után nincs semmi"
Ez a naív realisták(materialisták) babonája.
Ellentétben az összes(!)világvallás EGYBEHANGZÓ tanításával(nem hiedelem, tanítás(!): a földi lét zárt intervallumán, azon a ~70 éven át sugárzik, hullámzik, éltet, vagy egyszerűen VAN az ÖRÖKKÉVALÓSÁG.
Miért is tartana szünetet? hisz örökkévaló. Nem keletkezett, ezért nem is múlik el.(Buddha)
Jó reggelt kívánok! Ébresztő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!