Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek reinkarnálódás...

Openyoureye kérdése:

Szerintetek reinkarnálódás során csak emberként lehet újászületni?

Figyelt kérdés

Van aki azt mondja emberként születünk újá, valaki szerint pedig akár állatként vagy növényként is inkarnálódhatunk. Ha csak emberként születünk újra le az érthető, hisz a korábban megszerzett tudást kamatoztathatjuk a következő életben, viszont mi értelme állatként vagy növényként leszületni? Mit lehet abból tanulni? Ha előző életedben rossz karmád volt mert nem tudtad kezelni mondjuk az emberi kapcsolatokat, akkor értelemszerűen azt kellene tanulnod következő életedben is, nem pedig mohaként zöldellni egy fa oldalán. Így a már megtanult dolgok veszendőben mennek, a feleslegesen eltöltött moha életidő hosszával. Egyszerűen nem értem, mi a logika az állatként vagy növénykénti leszületésben... ha van ilyen. Bár ha a regresziós hipnózis eredményeit is számba vesszük, láthatóvá válik, hogy senki nem mesél el állati vagy növényi életet. Csakis emberit. Tehát az elmélet miszerint bármiként leinkarnálódhatunk (szerintem) kezd megdőlni.

Ötletek? Vélemények?

2013. okt. 8. 06:36
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Kedves Rafael Csaba,

Tehát ha jól értem te azt mondod, hogy buddha filozófiát tanult, majd ezután kreált egy olyan hitet/vallást amely addig korábban nem létezett, így van? Persze még ez után is voltak mesterei akik megmondták neki mi a helyes gondolkodás, mi a transzcendens és mi anyagi.

Ennek az ismeretnek a fényében pedig engem spekulátornak nevezel, aki összehord hetet-havat. Asszem buddha is ezt tette, új irányzatot vett fel és nem a régieket követte. A baj ott kezdődik, hogy őt mint istent imádod és elfogadod minden szavát kérdések nélkül az enyémmel szemben, holott ő is csak egy sima ember volt logikus gondolkodással megáldva. Ezért nem is értem mi alapján ítélsz el olyas valakit akit egyrészt nem ismersz, másrészt én sem tettem mást mint akit te szentként tisztelsz.

"A szellemi úton a személyes tapasztalatoknak fontos szerepe van, máshogy nem is lehetne fejlődést, személyiség érést elérni. Bhagavad-Gita 9.2

„Ez a tudás a bölcsesség királya, a legnagyobb titok az összes titok közül. Ez a legtisztább tudás, és mivel megvalósítása által közvetlen tapasztalatot nyújt az önvalóról, ez a vallás tökéletessége; örökkévaló és örömmel végezhetõ.”"

Ez mind nagyon igaz és egyet is értek vele, de a következő mondatoddal már megint akad probléma:

"Közvetlen tapasztalat, ami gondolati spekuláció révén nem igazán szokott megtörténni."

- Szóval szerinted a gondolatok nem nevezhetők tapasztalatoknak? Mit akar jelenteni a gondolati spekuláció? Mert a spekulál szó jelentése: töpreng, gondolkodik. Tehát gondolati gondolkodás vagy töprengés.

Most vagy helytelenül fogalmazol és nem tudod kifejezni amit gondolsz, vagy szerintem nem vagy tisztában a szavak jelentésével.

A gondolkodás a legközelebb álló dolog a megtapasztaláshoz. Tapasztalatokat akkor nyersz ha gondolkozol. Van ilyen mondás is: Okos ember a más kárán buta a sajátján tanul.(az ostoba meg a sajátjából sem) Következtetéseket, tapasztalatot akkor tudsz levonni valamiből ha elgondolkodsz rajta és le tudsz vonni tanulságot. Spekulálnod kell. :)

Nagy tévedésben élsz ha azt hiszed a gondolkodás rossz útra téríthet. Természetesen vannak olyan emberek akik kitalálnak valamit és azt valóságnak is képzelik, de ha egy dologról más is ugyan úgy meggyőződik/meggyőződhet akkor annak bizony van létjogosultsága, ugyan úgy ahogy annak is amit Buddha kitalált és most mások követik(mint ugye te is). Az újítókat sosem övezte népszerűség(csak tekints vissza a múltba bármely irányzatot megnézve: tudományos, ezoterikus, vallási) nekem elég amit tudok, amit megtapasztaltam, nem akarom senkire ráerőltetni, csak annyit kérek, olyan ne törjön felettem pálcát, aki olyan hitet követ amit bizonyítottan egy ember talált ki...

Openyoureye

2013. okt. 27. 02:35
 22/22 edaveda válasza:

Jönnek a felismerések sorban. Gondolkodtam, és amikor ránéztem a kutyusomra, bevillant valami. A tesóm, a mindenem 2 éve lett öngyilkos. Egy pár hónapja találtam egy kutyust (olyan szemet ti még nem láttatok), aki másodjára lett az enyém. A feltétel nélküli szeretet, a ragaszkodás...Van ebben valami! Amikor rátaláltam, akkor sántikálva szembe ment a forgalommal, mint aki meg akar halni. Most itt van velem, boldog...és ebben a pillanatban szólítottam a nevén, de felém se fordult. Amikor a halott tesóm nevét mondtam, akkor belenézett a szemembe...furcsa, nem?

Ha vétkezel, az életed és önmagad ellen, akkor létezhet olyan szint, ahová visszamész...szeretetet adhatsz, kaphatsz, de nem tudsz ártani magadnak!!!

2015. jan. 6. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!