Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek mi történik a...

Szerintetek mi történik a halál után? Létezik lélek? Ha igen milyen formában?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok , mit gondoltok mi történik ha valaki meghal. Hinni mindenki hisz valamiben ,hiszen az emberi agy képtelen felfogni azt , hogy 'semmi'. Ha van az embernek lelke , mi történik vele? Átalakul ?Eltűnik? Átszáll valaki másba? De mégis hogyan , mikor és kibe? Bocsi ha furcsa a kérdés de annyi féle verzió van , szeretném tudni ki miben hisz.:)

2013. szept. 20. 09:14
1 2 3 4
 21/32 baldwin13 ***** válasza:

Már sok év telt el azóta, hogy egy közútibaleset következtében leállt a szívem. Az orvosok szerint csoda, hogy túléltem. Mialatt próbáltak újraéleszteni semmit nem tapasztaltam. Tehát sem fényeket sem alagutat. Az én értelmezésemben a halál olyan, mint amikor este lefekszel és soha többé nem ébredsz fel. Furcsa, de azóta nem foglalkoztat hisz semmi váratlan nem fog velem történni. Egy biztos, hogy a jelenlegi mivoltod (lényed) halálod után soha többé nem ismétlődik.

A lélekről pedig csak annyit, hogy születésedtől kezdve birtoklod, veled fejlődik. Nem szereti ha elhanyagolják. Emiatt küzd rengeteg ember mindenféle pszihés betegséggel.

2013. szept. 20. 21:35
 22/32 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Isten a szeretet,de az nem olyan mint az emberi szeretet,hogy adok kapok,hanem önzetlen.

Ezért nem értjük sokszor,hogy miért történik velünk az ami.

És sokszor érezzük igazságtalannak,de Hinünk kell,hogy az Isten jó,és mindig azt adja ami a legjobb nekünk,még ha azt jelen állapotunkban rossznak is érezzük.

De minden úgy került az életünkbe,hogy azt valamiképp magunk vonzottuk be.Tudatosan,vagy tudattalanul.

De azzal dolgunk van,valami tanulni valónk,és jó azt elfogadni ami van,és imában kérni az erőt hozzá.

Ha elfogadtuk megértettük,akkor jön a változás.

Mert semmi sem tart örökké,a jó sem,meg a rossz sem,de ez is emberi megitélés.

Az Isten gondviselése viszont örök,ezt hiszem,és tudom.:)

2013. szept. 20. 23:43
 23/32 AkitLáttálÁlmodban ***** válasza:
Istenem. A szkeptikusok és a hülyeségük. Szkeptikusok: 1 kérdést válaszoljatok már meg nekem légyszíves. Ha a halál után nem lesz soha többet semmi akkor, hogy a bűdős életbe tudtam megszületni? A születésem előtt nem voltam semmi és nem léteztem,mégis itt vagyok és megszülettem. Ennyit erről az elméletről -.- Amúgy én a reinkarnációban hiszek. Miért? Gondolj már bele! 60-120 évig élsz a világban azután örökre semmi? Kis bukfenc van ebben a szkeptikus elméletben. Én azt mondom, hogy valaminek kell lennie a halál után. Na most lehet, hogy nem reinkarnáció, de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy "semmi" olyan nem lesz. Ilyet csak a fantáziátlan ember hisz el aki csak maga elé nézz és azt hiszi el csak ami előtte van az orra előtt.
2013. szept. 21. 13:03
 24/32 openyoureye ***** válasza:

Részben egyet értek AkitLáttálÁlmodban-nal, csak kicsit erősnek érzem a hangnemet. Ha azt akarod, hogy mások megértsék, elfogadják azt amit te mondasz, neked is ugyan így kellene tenned. Nem lehet folyton csak kapni, adni is kell, nemde?(megértést, elfogadást). Szerintem is létezik a reinkarnáció csak az én megítélésem alapja kicsivel mélyebb, minthogy csak azért mert. Röviden: Korábban vallásos voltam, de rá kellett jönnöm, a vallások mind megtévesztőek és valóban kontrollálni próbálják az embereket. Csak egy példa: Ha Isten valóban olyan jóságos és mindenható, miért büntetné azokat akik úgy cselekszenek "helytelenül" hogy közben nem is tudnak róla. Vagy épp azok akik nem is hallottak felőle, nem nyerhetnek örök életet, mert nem követték azokat az elveket melyeket kinyilatkozott. Ezen kívül még rengeteg ellentmondást véltem felfedezni, minél jobban és alaposabban vizsgáltam meg az egész keresztény hitet(mivel korábban ebben hittem). Először is az élet értelmére kerestem a válszt, hisz engem nem elégített ki az ateisták szerinti elv, miszerint élünk, dugunk meghalunk. A vallásos meggyőződésű emberek már jóval többet ígértek, de az sem volt számomra logikus: az örök élet reménye HA, elég jó voltál. Ebben ott látom a bukfencet, hogy aki gyerekként meghal és szinte semmi rosszra nem volt "ideje" annak előnye származik a korai halálból azzal ellentétben aki végig küszködi az életét, tesz jót rosszat is és végül egy hajszál híjján a pokolra jut, ahol a 70 éve alatt elkövetett bűnökért cserébe ÖRÖKRE elkérhozik. Tisztában vagytok azzal mit jelent az örökre? Akkor inkább megölöm a gyerekeim, hogy legalább ők a mennybe kerülhessenek ha már én úgysem, nem? Vagy az hogy az is a mennybe jut aki egész életét a gyengék és elesettek segítségére tette fel ugyan úgy ahogy az aki szemétkedett másokkal, majd később megbánva csak fél életét(és azt sem teljes szívvel lélekkel)áldozta a hibái kijavítására. Lenne még példa, de asszem ennyiből is érthető mire gondolok: az egyenlőtlenségre. Az élet értelmét én a fejlődésben látom. Hasonlóan a kerszetényekhez, mindenkinek egyre jobbá kellene vállnia, de ehhez egyetlen élet nem elég. Már csak azért sem mert hasonló környezetben huzamosabb idő után már nem lehet számottevően fejlődni semmiben. Ezért kell a halál és hogy újra leszülethess egy új testben teljesen más körülmények közé, teljesen új környezetbe. És el is érkeztünk a reinkarnációba vetett hitem alapjaihoz. Ezt tovább erősíti a regressziós hipnózisban felidézhető előző életek. Álmok vagy képzelgées már csak azért sem lehetnek, mert kétszer uygan azt nem álmodod. Viszont a regressziós hipnózisban bármennyiszer visszavihetnek egy adott időpontra, midig ugyan azt fogod elmesélni. Ezen kívül a két leszületés közötti időszakból, az úgynevezett tervezés időszakából is rengeteg új információt tudhatunk meg egy hipnotizáltól amelynek bámulatosan felépített logikussága már szinte elképzelhetetlen, hogy az ember csak úgy kitaláljon ilyen. Sőt, több ezer páciens egybehangzó történetei is ezt látszanak bizonyítani.

Nem kell elhinnie senkinek amit írok, hisz aki nincs készen rá, nemhogy elfogadni, de megérteni sem fogja a leírtakat. Annyit tiszteletet viszont elvárok mindenkitől, ha én nem fikáztam más elméletét akkor más se tegye. Vagy ha akar érveljen logikusan, szívesen meghallgatom. Nyitott vagyok az új információkra és tudni akarom(nem pedig szeretném) ha valamit rosszul gondolok.

Legyen szép napotok ! :)

2013. szept. 23. 09:43
 25/32 anonim válasza:

Nagyon sok minden történhet vele,ez attól függ,hogy kiben mennyi a szeretet.

A Szeretet,a nagybetűs,az egyetlen,ami örök.Semmi más nem marad egyben,egységben.A szeretet az,ami összetart,így,amíg testben vagy a test az,ami egyben tartja az embert,aki éntudattal rendelkezik,de ha meghal a test már nincs,ami összetartsa,és ha addig nem lett teljessé a szeretetben,akkor a hasonló, a hasonlóhoz elv alapján megy a maga szintjére,pont mint a pálinka főzésnél,kivonatik a szubsztancia,és a sűreje lesűjjed az aljára.

Az éntudatnak ez az egy esélye van arra,hogy átlényegüljön az életre,ezért a Földet a kegyelem világának is nevezik,itt van esély hatalmas ugrással kikerülni a rotációból,csupán a hit által.Ezért ide nagyon sok helyről érkeznek a fejlődni ,tanulni vágyók.

A kegyelem összetart,sőt a földi ruha által eltakar,és óvja a lelket,mint bőrünket egy kabát.A lelki világban minden gondolatunk azonnal látszik,és megnyilvánul,amit kigondolunk az azonnal eléri azt,akivel kapcsolatban kigondoltuk.Ha valaki nagyon érzékennyé,vagy tisztává válik,akkor már itt is érzékelheti ezt,de mégis csökkentett formában,mint a lelki világban.Ezért nagy kegyelem ha meggondoljuk azt,hogy sok gyűlölködő gondolatot nem látunk azonnal,és sok véletlen kigondolt negatív gondolat,nem valósul meg azonnal,de idővel igen.Például a háborúk is a kollektív bűnök ,az egyén által kigondolt haragvó gondolatok összessége,ami ott kerül megnyílvánulatlanból a megnyílvánultba,ahol utat tud törni magának,ahol arra legfogékonyabbak,így hát senki nem vonhatja ki magát az alól,és nem mutaogathat a másikra,aki megteszi,hisz csak arra kell emlékezni,hogy vajon ő gondolt e bárkire is haraggal,ha nem is ölné meg,de mint a felhők is szelídnek látszanak,míg össze nem tömörülnek,és viharrá válik,úgy a szelídnek,ártatlannak látszó szitkok is hatnak,és gyülekeznek.

A lélek erő,amit csak akkor látunk,ha a test megmozdul,márpedig a testünk lélekzik mozog,mert a lélek mozgatja...

2013. szept. 23. 16:08
 26/32 anonim válasza:
Kedves kérdező 13-as vagyok, köszönöm szépen a jókívánságod :)
2013. szept. 23. 18:57
 27/32 anonim ***** válasza:
én ki merem jelenteni azt hogy isten, nincs én egyszer balesetet szenvedtem és majdnem 1percig megállt a szívem, Qurvára nem láttam semmilyen istent,angyalt,ördögöt csak fura fényekre emlékszem ami állítólg az agyam produkált az orvosok, szerint olvastam azt hogy ezeket a fényeket, más emberek is láttak.De ez csak az agyban játszódik le nincs semmi köze az istenhez. / 14-es válaszoló :)
2013. szept. 23. 19:15
 28/32 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező! Nagyon érdekes témát vetettél fel!

Én is hasonlókban hiszek, mint a openyoureye válasza.(24-es)

Hiszem, hogy azért halunk meg, mert ebben a környezetünkben már nem tudunk fejlődni, egy új helyen, egy új időben kell megtennünk.

É abban hiszek, hogy minden emberben van jó, és bár most a világ nagyon elembertelenedett, ez még jóra fog fordulni nagyon sok év múlva!

Én szeretnék a részese lenni, aki szép emlékeket hagy hátra embertársaiban! És ezért nem hal ki a lélek!!!!

2013. okt. 1. 22:40
 29/32 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ. Érdekes , új dolgokat is olvastam általatok . Várok további válaszokat is. Kedves Utolsó örülök , hogy érdekesnek találtad kérdésemet :)
2013. okt. 3. 19:27
 30/32 openyoureye ***** válasza:

Akit komolyabban érdekel a téma:

[link]

Nagyon tömör, sok infóval!

2013. okt. 4. 06:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!