Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek mi történik a...

Szerintetek mi történik a halál után? Létezik lélek? Ha igen milyen formában?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok , mit gondoltok mi történik ha valaki meghal. Hinni mindenki hisz valamiben ,hiszen az emberi agy képtelen felfogni azt , hogy 'semmi'. Ha van az embernek lelke , mi történik vele? Átalakul ?Eltűnik? Átszáll valaki másba? De mégis hogyan , mikor és kibe? Bocsi ha furcsa a kérdés de annyi féle verzió van , szeretném tudni ki miben hisz.:)

2013. szept. 20. 09:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
41%

Az éltetőnk Isten,és Tőle kapjuk a lelket=erőt ami éltet minden élőt,ami már eleve az ősbűnnel terhelt.Ami tisztulásra vár,és ennek a tisztulásnak vagyunk részesei.

Hogy az anyagba kötött lélek ismét felszabadulhasson,mert a bukás által sürüsödött anyaggá.

Ez a kegyelem világa,és itt van lehetőség a fejlődésre,hogy a lelkünk emelődhessen a tanulás tapasztalás által.Hogy felismerje a lelkünk a szívünk a hiányt.

Hogy Isten nélkül Hit nélkül mennyi szenvedést gyűjtünk be magunknak az önzőségünkkel a magunknak akarással.

2013. szept. 20. 10:45
 12/32 anonim ***** válasza:
61%

Semmiféle Isten nem létezik.

Hagyjuk már el ezt az óvódás szintű gondolkodásmódot.

2013. szept. 20. 10:48
 13/32 anonim válasza:
64%

Én abban hiszek hogy egyszer meghalok és a továbbiakban

expecto patronum egy őzsuta leszek, vagy csak simán suta, remélem segítettem

2013. szept. 20. 11:01
 14/32 anonim ***** válasza:
én a tudományban hiszek de érdekelnek az ezoterikus témák mert én is hinni szeretnék vamibe de sajnos nemtok. :D
2013. szept. 20. 11:42
 15/32 A kérdező kommentje:
8. válaszoló: nem tudom miben és mit hiszek. Szeretném hinni , hogy Anyukám aki 18éve meghalt (most leszek 20) nem tűnt el a semmibe. Hogy valahol talán valaki másként létezik még. De mi van ha nem? Ha nincsen semmi a halál után akkor mégis mi értelme van az életnek? Miért kell élni ha semmibe vész az egész? Mi a célunk? Felvidítani másokat? arra a pár évre amíg élünk (mert csak egy porszem -vagy még annyi sem-az univerzum éveihez képest) És aki hisz Istenben az fél meghalni , ezért ragaszkodik görcsösen ahoz ami van/vagy nincs? Ne értsétek félre semmi bajom nincs . Az én életcélom az , hogy felneveljek egy boldog csecsemőt boldog felnőtté. Csak keresem a válaszokat a miértjeimre. Többieknek is válaszolok csak elaltatom a kisfiamat:) ez jó hosszúra sikeredett.
2013. szept. 20. 18:54
 16/32 A kérdező kommentje:
6. válaszoló: Én is így vagyok vele részben:)
2013. szept. 20. 18:56
 17/32 A kérdező kommentje:
10. válaszoló: Igen , lehet , hogy párszáz-ezer év múlva megtudjuk a választ. De Én most létezem , most érdekel. Tudom ,egységes válaszokat sosem fogok kapni , pont ezért tettem fel a kérdést :) Ha valaki fel tudja fogni mi is az a semmi , elmagyarázhatná mert nem tudom. Az ember soha nem találkozott még a semmivel. Ha esetleg volt is valamikor a semmi akkor ott ember sem lehetett mivel az már valami.
2013. szept. 20. 19:03
 18/32 A kérdező kommentje:
Kedves Szemlélő! Te hiszel Istenben...Mi Ő? Hol van? Aki egész életében csak jót cselekedett miért veszi vissza magához? Mi célból kellene megtisztulnunk? Mi lessz akkor ha mindent "betartunk" és úgy cselekszünk ahogyan Ő akarja?Meghalunk...Ugyan az a forgatókönyv vége.
2013. szept. 20. 19:08
 19/32 A kérdező kommentje:

13.: Szívből kívánom , hogy sikerüljön :D

14: Pontosan így vagyok vele Én is! Senkinek nem sikerült még meggyőznie erről-vagy arról a szemléletről. :)Te mit gondolsz mégis az egészről?

2013. szept. 20. 19:12
 20/32 A kérdező kommentje:

9: csinálok egy teát és elolvasom:) Érdekesnek ígérkezik.

Várom a további válaszokat , szívesen fogadok minden elnéletet, élet/halálszemléletet! És köszönöm az eddígi válaszokat:)

2013. szept. 20. 19:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!