Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van BÁRMIFÉLE bizonyíték is...

Van BÁRMIFÉLE bizonyíték is arra, hogy a halál után is van élet?

Figyelt kérdés

Nagyon félek a haláltól és mostanában állandóan ilyenekre gondolok, hogy sosem tudhatom, lehet, hogy mondjuk 5 perc múlva megáll a szívem vagy mondjuk halálra gázol egy autó, stb. ...és ezért akarok megbizonyosodni róla, hogy van-e bármi esélyem is arra, hogy miután meghalok, tovább élhessek...mert olyan nyomasztó szerintem, hogy egész életedben tanulsz (már aki) utána pl. családot alapítasz, minden nap azért dolgozol, hogy legyen mit enned neked és a családodnak, legalább is ebben az országban, aztán meghalsz és ezért dolgoztál annyit, hogy utána az egész csak úgy semmibe vesszen? :/

Szóval van valami bizonyíték a halál utáni életre?

2013. aug. 12. 16:51
1 2 3
 11/26 Antimod ***** válasza:
60%

"miért nem kapcsol be ha az ember amnéziás lesz, vagy agyhalál állapotába kerül?"

Nézd meg Pamela Reynolds esetét, akinek műtötték az agyát, teljesen "lefagyasztották" azt, mégis látott, érzékelt és gondolkodott ez alatt. Nagyon sok HKÉ beszámoló és tanulmány után erősen úgy tűnik, hogy nem az agy tárolja az emlékeket, pláne nem az felel a tudat létezéséért. A személyiség már más kérdés, egyes összetevői egészen biztosan biológiai eredetűek (pl. hormonok hatása).

Az egyik leghíresebb, legigazoltabb testen kívüli élmény az övé (és közel háromnegyed órán át tartott).

Ha téged megnyugtat az, hogy a test halálával nem múlsz el, akkor megnyugodhatsz. Ha ezután is feltétlenül aggódni szeretnél valamin, akkor ott van a kiterjesztett élet, amely tele van bizonytalansággal: további inkarnáció lesz-e, milyen környezetbe kerülsz, milyennek értékeled a földi életedet, stb.

2013. aug. 12. 21:56
 12/26 Antimod ***** válasza:
54%

"ha másik testbe is kerülök és más lesz a személyiségem, az életem, legalább lesz életem."

Gondolkozz el rajta: ha más testbe kerülsz, nulla emlékkel, akkor mit érsz vele? Nincs folytonosság. Éppen olyan, mintha megszűnnél létezni. Hiszen lehetett ezelőtt már ezer inkarnációd is. Te voltál az vajon? Esetleg valaki más?

Egyébként a földi létek (megintcsak ezernyi forrás van erre) csak intermezzok a tágabb, végtelen létezésben. Mint egy-egy, nagyon valóságosnak tűnő, teljesen körbezárt álom.

2013. aug. 12. 21:58
 13/26 anonim ***** válasza:
36%

"Nézd meg Pamela Reynolds esetét, akinek műtötték az agyát, teljesen "lefagyasztották" azt, mégis látott, érzékelt és gondolkodott ez alatt. Nagyon sok HKÉ beszámoló és tanulmány után erősen úgy tűnik, hogy nem az agy tárolja az emlékeket, pláne nem az felel a tudat létezéséért. A személyiség már más kérdés, egyes összetevői egészen biztosan biológiai eredetűek (pl. hormonok hatása).

Az egyik leghíresebb, legigazoltabb testen kívüli élmény az övé (és közel háromnegyed órán át tartott). "

Érdekes amit mondasz, de ha a személyiség mégis az agyban van, akkor mire megyünk halál után azzal ami azon kívül van? Illetve ugye felmerül a kérdés, hogy mi a tudat. Mondjuk azt, hogy a létforma tisztában van a saját létezésével és képes információt "kinyerni" a környezetéből. Ha mégis van valami ami ezt a funkciót betölti a halál után is az szép és jó, de ha a személyiség elszáll, akkor szerintem mindegy a dolog. Ráadásul felmerül még egy kérdés: Ha nem az agy tárolja az emlékeket, akkor mi? A lélek? Illetve, ha valaki agykárosodást szenved, sokszor előfordul, hogy az emlékei elvesznek. Ha nem csak az agyban vannak ezek, akkor miért? A testen kívüli és a halál közeli élmények érdekesek ugyan, de szerintem az igazi kérdés, hogy mi történik a biológiai halál után. Onnan pedig még senki nem jött vissza.

A válasz szerintem egyébként eléggé kézenfekvő a kérdésre. Az életed után pontosan az lesz, mint ami előtte volt.

2013. aug. 13. 00:16
 14/26 Antimod ***** válasza:
36%

"ha a személyiség mégis az agyban van, akkor mire megyünk halál után azzal ami azon kívül van?"

A személyiség és a lélek két külön dolog. Amit most tapasztalsz a lélekből, nagyon alacsony szintű leképezése annak.

Nem tudom, voltál-e már olyan helyzetben, amikor másodperc törtrésze alatt kellett cselekedned, akármilyen krízishelyzet, és olyat tettél, amit magad sem tudsz, hogyan. Olyan gyorsan történt az eset, hogy átgondolni is csak azután voltál képes, hogy már túlestél rajta. (Nem a reflexre gondolok.) Az ilyeneket tekintem a lélek megnyilvánulásának. A gondolat azonnali, az agyunk biokémiai sajátosságai folytán azonban földi viszonylatban rendkívül lassú.

"ha a személyiség elszáll, akkor szerintem mindegy a dolog."

Éppen ezért nem, mert "visszakapcsolódsz" a teljesebb énedhez. A személyiség - valljuk be, némely esetben erősen terhelt és gyarló tulajdonságokkal is rendelkezhet - egy fejlesztésre szoruló, átmeneti állapot, ami folyton változik. Nem az vagy most sem, aki 10 éve voltál, és 10 év múlva leszel. Mélyen belül igen, de a személyiséged más, és más-más szerepben szintén máshogy viselkedsz.

"Illetve, ha valaki agykárosodást szenved, sokszor előfordul, hogy az emlékei elvesznek."

Ez nem biztos: ha eléd húznak egy falat, nem látod, mi van azon túl. De attól azok még ott lehetnek. Ha az agy - sérülése folytán - nem fér hozzá valamihez, még nem biztos, hogy elveszett az információ. Ha elromlik a rádió tunere, attól még az adás ugyanúgy megy.

"az igazi kérdés, hogy mi történik a biológiai halál után. Onnan pedig még senki nem jött vissza."

Vissza nem, viszont médiumok és EVP-n keresztül már sok beszámolót hallani - és érdekes módon igencsak összecsengenek a halálközeli élményekkel. Nem egyet közülük még az 50-es években vettek magnószalagra, amikor a HKÉ - mint jelenség - nem létezett a köztudatban.

"A válasz szerintem egyébként eléggé kézenfekvő a kérdésre. Az életed után pontosan az lesz, mint ami előtte volt."

Mivel az élet folytonos és elpusztíthatatlan, ez nem is lehet másként.

2013. aug. 13. 09:05
 15/26 anonim ***** válasza:
A múltkor volt az újságban, hogy egy fickó, annyira be akarta bizonyítani a halál utáni életet, hogy öngyilkos lett, de előtte megmondta a szeánszosnőjének vagy minek, hogy majd jelentkezik a túlvilágról. A nő azóta nem hallott róla, de hát biztos megérte a manusznak. Nem tudom miért kell félni a haláltól, az élettel jár és olyan mint Böde: ha jön...akkor jön.
2013. aug. 13. 09:34
 16/26 anonim ***** válasza:
89%

Itt van egy visszaemlékezős videó:

http://www.youtube.com/watch?v=0AX3IJIdXZ8

Veszélyes lehet!!! Mert felhozhat olyan emlékeket amik nem biztos, hogy jók lesznek, vagy úgy maradsz hipnózis után!

Ha sikerül írd le amiket láttál pontosan. Aztán próbálj meg elutazni arra a helyre amit láttál és vesd össze azzal amit leírtál.

Szerintem nem kell félned tőle amúgy.

Ha igaz amit a materialisták gondolnak és tényleg a vége mindennek akkor már úgy sem fog érdekelni, amikor meghalsz, hogy meghaltál... Ugye nem lesz tudatod amivel felfogd azt hogy véged van. Nem fog érdekelni.

Ha meg van valami (és nem a pokolba kerülsz) az meg csak pluszba jó. pl. reinkarnáció, mennyország, feltámadás

Én mondjuk valami teljesen másra számítok. Valami olyasmi történik amire nem is gondolnánk.

Már volt amúgy egyszer, hogy megállt a szívem, pár másodpercre (drogoztam...) és nem láttam semmit odaát, de szerintem ettől függetlenül nem a totális vég. (Lehet, hogy csak nem emlékszem vagy nem voltam elégidőt odaát)

Meg nyugodttal? :)

25/F

2013. aug. 13. 20:37
 17/26 anonim ***** válasza:
NINCS
2013. aug. 19. 18:50
 18/26 anonim ***** válasza:
Mások még élnek a halálod után:-))
2013. aug. 19. 18:50
 19/26 anonim ***** válasza:
48%
jelenleg a Földön tibb millió faj létezik, bele számítva az apró kis mikroszkópikus bogarakat is stb.. Van olyan faj amiről ember se tud hogy létezik, a tengerben nagyon sok olyan faj van. Naponta ölnek meg bogarakat emberek például ők is élőlények tehát odajutnak ahova az emberek is mivel mis élőlények vagyunk. De felteszek neked egy kérdést kedves kérdező.. Amikor még nem volt ember a Földön akkor szerinted hol voltak az emberek vagy a lelkek ha létezik stb.. vagy hol voltak a többi élőlények amikor még nem is volt nagyon élet a Földön??? A semmben voltak vagyis sehol. Ha a Föld kipusztul már pedig ki fog egyszer valamikor puzstulni hol lesznek az emberek vagy a többi élőlény? tehát halál után nincs semmi. Nem azért dolgozol, mert van értelme hanem azért mert sokan vagyunk a Földön, és csak így lehet igazságot igazságatalnságot csinálni, hogy dolgozol és pénzért veszel olyan dfolgokat amiket emberek csináltak. Régen az őskorban az ősemberek közöt is ez volt, valaki kitalált vagy csinált valamit a másiknak megtetszett és csak akkor adta oda ha ő is adott érte valamit. Ezt hívják cserekereskedelemnek. Most pedig a 21. században nagyban és igazságtalanul csinálják, de a sok emberi létszám miatt többnyire. tehát önmagában seminek sincs értelme, én úgy gondolom hogy ez a 21-22 vagy 23 század már nem sokáig fog fennmaradni ha ilyen nagy több létszámú lesz az emberiség illetve elpusztítják mi saját magunk a Földet.
2013. aug. 20. 02:32
 20/26 anonim válasza:
A legnagyobb bizonyíték a hipnotizálás. A hipnózis során az aurádba nézel, ami az előző életeid tapasztalatát tárolja. Menj el egy hipnotizőrhöz.
2013. aug. 29. 10:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!