Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Isten szeret embereket megszív...

Isten szeret embereket megszívatni?

Figyelt kérdés
Ha van reinkarnáció akkor felmerül annak a lehetősége, hogy több életen át szenvedni fog kínok között az életben az emberke. Ha pedig nincs reinkarnáció akkor mindenkinek 1 élete van csak és utána örökön-örökön-örökké a nagy semmi lesz,ennyi volt minden,ki kell élvezni 60-90-esetleg 100 évig vagy kicsit tovább az életet utána meg semmi örökre? Mindkettő lehetőség sz*ar. Már bocsánat a szóhasználatért. Érdekelnek a vélemények. A válaszokat előre is köszönöm.

2013. júl. 22. 17:09
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Nem kötözködni akarok, de ti akkor most keresztények vagytok, vagy micsodák? Azt mondjátok, hogy "isten", gondolom a keresztény istenre gondoltok. Viszont ha ebben hisztek, az egyszerűen nem engedi meg, hogy higyjetek a karmában, sem pedig reinkarnációban. Viszont ha ezekben hisztek, akkor meg egyértelműnek kellene lennie, hogy nincs keresztény isten.

Mi ez a kevert valami amit mostanában sok embernél látok?

2013. júl. 23. 08:26
 12/33 Antimod ***** válasza:
100%

"Azt mondjátok, hogy "isten", gondolom a keresztény istenre gondoltok."

Miért volna ez szükségszerű?

"Viszont ha ebben hisztek, az egyszerűen nem engedi meg, hogy higyjetek a karmában, sem pedig reinkarnációban."

Éljen a gondolkodási és vallásszabadság!

"Viszont ha ezekben hisztek, akkor meg egyértelműnek kellene lennie, hogy nincs keresztény isten."

Nincs keresztény isten. Nincs hindu isten. Nincs mohamedán isten. Isten van, az emberek pedig felaggatták mindenféle címkével, jelzővel és tulajdonsággal. Nemhogy nem ismerjük, még megérteni sem tudjuk. Miért határolnánk hát be őt a magunk szűk kis keretei közé?

2013. júl. 23. 08:46
 13/33 A kérdező kommentje:
Antimod. Ugye jól írtam a neved? Köszönöm a véleményedet,hasznos volt és ment a zöld kéz. Továbbá ezt a "kis" információt az egyik másik válaszolónak is köszönöm. Látszik rajtad, hogy sokat tudsz és sokat nézel utána a dolgoknak még mielőtt válaszolsz.
2013. júl. 23. 10:20
 14/33 anonim ***** válasza:

Antimod:

A gondolkodási és vallási szabadság nem ezt jelenti. A vallásszabadság azt jelenti, hogy akármilyen vallást követhetsz. De ha elolvasod bármelyik vallás "kézikönyvét", áttanulmányozod, egyértelművé fog válni, hogy csak úgy van értelme az egésznek, ha nem kevered össze más vallásokkal, és az egészet betartod. Ez kb olyan, mint ha valaki azt mondaná, hogy ő buddhista, de nem meditál, mert nem szeret. Nem nevetséges? Mindegyiknek megvan a maga jól összerakott filozófiája. A kereszténység kimondja, hogy bűn olyan dolgokban hinni, mint a karma és a reinkarnáció. Aki ebben hisz, és a keresztény istenben is, annak hinnie kell abban is, hogy ezért majd a pokolban forró vasat dugnak a se.ggébe.

Sajnos de, szükségszerű ilyenkor a keresztény istenre gondolni. Magyarországon azt vettem észre, hogy az átlag ember szinte kizárólag ezt az egy vallást ismeri, semmi másról még csak nem is hallott. Szomorú, már csak műveltségi szempontból is. De ha te nem ilyen vagy, akkor annak én csak örülni tudok. + minden más istennek használják a rendes nevét, innen is erre lehet következtetni.

Egyébként te azt állítod, hogy van egy bizonyos isten, minden vallás hozzá tartozik, csak más jellemvonásokkal aggatják fel? Tulajdonképpen tökéletesen igazad van, ez teljesen így volt, ameddig meg nem jelentek a monoteista vallások. A sumérok, egyiptomiak, görögök, és a többi nép az ősi vallásokban tényleg ugyanazokban a főbb istenekben hittek, legfeljebb néhány egyedi volt közöttük. Például a sumér Enki isten a Yezidiknél Malek Taus volt, a görögöknél pedig Dionüszosz. Sőt, még a jellemvonások is teljesen megegyeztek a nevükön kívül. Csak aztán megjelentek a monoteista vallások(zsidó, keresztény), amik egy olyan istent imádnak, ami az eredetiektől száz százalékban eltér, és kijelentették, hogy bűn, ha a többit imádja valaki. (jól ki is irtottak majdnem mindenkit, aki ezzel nem értett egyet) Tehát ez már egyáltalán nem ugyanaz, mint a többi.

Kérdező, hogy válaszoljak a kérdésedre, ha a reinkarnációban hiszel, akkor ott van neked a lehetőség, hogy úgy éld a jelenlegi életedet, hogy majd a következőben sokkal jobb legyen. Követhetsz buddhista, taoista, spirituális sátánista, vagy egyéb építő jellegű életfilozófiákat, és akkor a jelenlegiből is ki tudod hozni a maxot. Ha úgy hiszed, hogy a halál után nem lesz semmi, akkor meg nem kell félned, mert a semmiben a rossz dolgok sincsenek benne. A semmiben nincs semmi.

2013. júl. 23. 17:56
 15/33 anonim ***** válasza:

Én hiszek Istenben, a teremtésben és a reinkarnációban.

Én keresztény voltam, de úgy gondolom csak Isten fontos. Nem vagyok biztos Jézusban, de nem is vagyok szkeptikus ezzel kapcsolatban. Egyébként van buddhista irányzat is ami tiszteli Jézust, akiről azt mondják nagy lelki tanító volt.

2013. júl. 23. 18:06
 16/33 anonim ***** válasza:

ma 18:06

Igen, a buddhizmus kereszténységgel fertőzött irányzatai ilyenek. Buddha pár száz évvel Jézus előtt hozott létre néhány tanítást, amit a názáreti srác tovább adott, mintha az övé lett volna. Egyébként én afelé hajlok, hogy Jézus sem létezett, de ezt nem itt fogom kifejteni.

2013. júl. 23. 18:12
 17/33 anonim ***** válasza:

János evangéliuma 5,24

24 Bizony, bizony mondom néktek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.

János evangéliuma 3,16

16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Zsidó levél 2,15

15 És megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt teljes életökben rabok valának.

Jelenések könyve 21,8

8 A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál."

Ennyit a halálról keresztény szemmel.

A reinkarnációban vetett hit nem egyeztethető össze a keresztény hittel, mert elegendő hinned Jézusban és örök életre lelsz. Tanításait is követnünk kell életünk folyamán. Nem kell több életet végig szenvednünk, hogy a mennyországba kerüljünk.

2013. júl. 24. 10:35
 18/33 AkitLáttálÁlmodban ***** válasza:
17:56-os válaszoló: Az a baj veled, hogy te eszméletlenül korlátozott gondolkodású vagy. Elmondanak/olvasol valamit valahol és az neked szentírás,és az UGY VAN ÉS KÉSZ. Miért? A Bibliát is emberek készítetek,nem pedig az istenek és ez bizonyított tény. Ember/emberek leirtak/mondtak valamit..ennyi a biblia. Példa: Ha én istenben és a micimacko mese létezésében hiszek egyszerre az miért lenne baj? A kettő nem zárja ki egymást. Mert ez nem szent írás. Azt gondolhatok amit akarok amiről csak akarom, de persze nem kényszerítem rá másra. Az a baj, hogy te erőltetetten próbálsz szabályokat felálitani, hogy mi zárja ki egymást és milyen vallás zárja ki egymást. Mi van ha én minden vallású vagyok? Miért lenne baj? logikátlan lenne? Egyszerre nem hihetek sok vallásban? Szerintem igen. Csak szavak és szavak és szavak. Azt hiszem és mindenki azt hisz amit akar amikor akarja.
2013. júl. 25. 12:08
 19/33 anonim ***** válasza:

ma 12:08

Nem vagyok korlátolt gondolkodású, tökéletesen értem amit mondasz, viszont ez rólad már nem mondható el, ez a baj veled.

Igen, logikátlan. A válaszodból rettenetesen érződik, hogy nem olvastad el sem a bibliát, sem más vallás iratait.

Igen, tényleg emberek írták, ezzel nem is vitatkoznék.

Akkor van értelme egy vallást követni, ha tényleg azonosulni tudsz vele, és neked tényleg úgy lesz tökéletes az életed, ha normálisan, az előírásait betartva gyakorlod. Ha nem így teszed, akkor nem mondhatod, hogy követed azt a vallást. Minden vallásúnak lenni mi értelme lenne? Neked miért lenne jó? Egyik vallás ellent mond a másiknak. Többféle tök más vallást összekeverni... ez a 12-16 éves korosztályra jellemző mentalitás, akik így akarják felkelteni magukra a figyelmet, hogy kitűnjenek a tömegből a nagy vallásosságukkal, verik magukat hogy ők ebben meg ebben hisznek, közben meg gőzük sincs az egészről. Ez egyszerűen szánalmas. A vallások lényege az, hogy jobbá tegye az életed.

Az viszont ha saját szájíz szerint összeválogatod bizonyos egymáshoz közel álló vallások filozófiáit, hogy segítsenek neked a mindennapi életben, az oké. Sokan csinálják. De akkor te nem követed egyik vallást sem: te saját úton jársz, és kész. Egy bizonyos youtube videós is létezik, aki a zen buddhizmus és a taoizmus életfilozófiáját ötvözi, és tanácsokat oszt. Teljesen rendben van. De mint látod, ő nem kever össze teljesen ellentétes, egymás ellen dolgozó vallásokat.

Ha az életedet akarod jobbá tenni, akkor mi értelme belevenni a kereszténységet, vagy akármelyik monoteista vallást? Azok pont arról szólnak, hogy az életben szenvedned kell, és majd a mennyben neked jobb lesz.

Érted mire akarok célozni? Ha pl keresztény és hindu vagy, az olyan, mint ha egy hungarista lennél aki imádja az országát és a honfitársait, ennek ellenére szabadidejében magyarokat ver és lop tőlük. Hát nem egy elmebeteg?

2013. júl. 25. 12:52
 20/33 anonim ***** válasza:
A Biblia valóság - ez a válaszom a kérdésedre
2013. júl. 25. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!