Vajon van élet a halál után?
Sokféle videó van fenn a youtubon, amelyek a halálközeli élményről szólnak. Lényegében ugyanazt mondják: testen kívüli élményt éltek át. Olyan pontos beszámolókat mondanak el a testük körül történő dolgokról, amiket lehetetlen lenne hallucinálni. Teljesen tudatában vannak amúgy a körülöttük történő eseményeknek.
Hogy történhet ilyen, hisz mi ez a test vagyunk? Hogy lehet akkor ilyet tapasztalni, amit nem a szokásos érzékszervekkel tapasztalunk?
"Ismerd meg Önmagad!" Bizonyára ismerős ez a felhívás. Miből meríted az önismeretedet? Emlékekből, érzésekből, tapasztalásokból?
Ez a kérdés a válaszolóknak is szól!
Erre a kérdésedre élő ember nem tud válaszolni. Aki meg azt mondja, hogy neki halálközeli élménye volt, arra meg azt mondják biztos az agy kémiája játszott szerepet benne. Egy biztos: az összes olyan ember, aki már átlépte azt a fátylat ami elválasztja az élettől és a haláltól azt mondta, hogy békét és nyugalmat érzett. Jómagam nem tudom, hogy létezik-e élet a halál után. Hinni hiszek benne.
A 10-es válaszoló egyik gondolatára szeretnék még reagálni, hogy nincs rá bizonyíték, hogy létezne lélek...azért én ezt nem mondanám. Csakazért mert a lélek nem egy megfogható dolog, még nem biztos h nem létezik. gondolj bele! és ezzel ismét mondtam valamit ami nem fogható dolog, tehát akkor nem létezik? a gondolat, az ész, nem bizonyítható hogy létezik. De mégiscsak van. Akkor nem beszéltem a szeretetről, a gyűlöletről az emberi érzésekről, érzelmekről. Nem lehet mindent a kémiával magyarázni! Annyira összetett az emberi lét, hogy kell legyen valami, ami miatt az emberek mások mint a többiek! (értsd: minden ember különböző) na ez nem tartozott a kérdéshez, csak egy gondolat volt részemről.
#16:
A #10-es vagyok. Értem, amit mondasz, de továbbra sem látok semmit, ami indokolná a lélek létezését.
> hogy kell legyen valami, ami miatt az emberek mások mint a többiek.
Igen, pontosan ez az, ami miatt például a lelket kitalálta az ember. Azért, hogy különlegesnek, kiemelkedettnek és valahol halhatatlannak érezzük magunkat. De ez csak annyit jelent, hogy szeretnénk, hogy így legyen, és nem azt, hogy így is van. Konkrét, logikus érv nem szól a lélek mellett, én legalábbis még sosem hallottam és nem is tudok elképzelni :)
Hol írta a kérdező, hogy halhatatlan?!
Fogalmi zavarokkal küzdesz egyébként, de az ügyeletes megmondó ember szerepét láthatóan szereted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!