Most komolyan miért van az hogy az emberek többsége hisz a lélekben és a halál utáni életben, reinkarnációban stb?
"Elég ezt az egyet végigcsinálni?" o.O Igazán pozitív hozzáállás.
Félelem, megnyugtatás. Plusz valamiben hinni kell. Te pl mit képzelsz el?
Ezt is lehet többféleképp értelmezni szerintem, a téma és a kérdések végtelenségig húzódhatnak. Nem gondolkodtál még sosem azon, hogy mi lenne más helyre születni, más hatásokat átélni, más döntéseket hozni?
"komolyan nem értem miért akarna bárki is egy következő életet, nem elég ezt az egyet végigcsinálni?"
Dehogynem, néha még sok is. Ettől függetlenül a reinkarnáció nagyon valószínű, hogy létező dolog, méghozzá teljesen természetes.
Ego-szinten tiltakozol ellene, mivel hajlamos vagy felnagyítani szörnyűségeket, nehézségeket és a lehetséges negatív kifejletet, de lélekszinten teljesen más a földi élet megközelítése, mert minden élet egy páratlan tanulási, fejlődési lehetőség.
Gondolj csak bele, mennyi olyan negatív esemény történt az életedben, amelytől "több" lettél: egy-egy addig rejtett képességet, adottságot fedeztél fel magadban, vagy éppen felkészített valami későbbi eseményre, amit így már tapasztalatból oldhattál meg.
Azért mert sok embernek van tapasztalata a reinkarnációrol,pl. nekem is van.
Azért mert ez nem hit.A buddhizmus nem a hitre épit,hanem arra hogy tapasztald meg te is.
"az ellenkezőjére pedig ott a teljes tudomány."
Sajnos ez a demagógia. Az ember mindig hajlamos volt azt hinni, hogy már mindent tud, vagy egyáltalán, amit tud, az 100%-ig a valóság.
Aztán mindig rá kellett döbbennie, hogy ez nem feltétlenül van így, vagy olyan szinten új kontextusba helyeződött vizsgálatának tárgya, hogy korábbi megfigyelései irrelevánsokká vagy jelentéktelenekké váltak.
"nem kell tanulni csak valamiben hinni."
A második demagógia. Ez valóban egyes vallásokra, ezoterikus "fogd és vidd" tanokra igaz lehet, a valódi megismeréshez - ami nem csak tudományos - rengeteg tanulásra, elmélkedésre és megfigyelésre van szükség. És soha nem fejeződik be.
"Szerintem érthető , hogy sokan hisznek ezekben, ez teljesen emberi tulajdonság......"
A jelek szerint mások lenézése, lekezelésére is igaz ez. Akármilyen területet is kritizál az illető - sok esetben egyébként alaptalanul általánosítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!