Unalmas munka jópénzért, vagy karrier sok idegeskedéssel? Ez a karmám, h választanom KELL?
Az önéletrajzomban úgy váltakoznak a munkahelyek, h egyszer agyhalált végzek elég jó fizetésért, egyszer meg a szakmámban dolozom, idegeskedek, kihasználnak, és még nem is fizet jól.
Pörgős típus vagyok, így nem bírom hosszú távon a punnyadást, de olyan bosszantó, h csak a képzettséget nem igénylő unatkozásból jön a jó lóvé. Ezt sorsszerűen, mindig így fogom ki!!
Tudom, h többre vagyok hivatott, és szeretnék tartósan a szakmámban dolgozni, de nem úgy, h kifacsarnak, mint egy citromot, és kiszúrják a szemem egy nevetséges összeggel.
Ma arra gondoltam, h talán ez a karmám, h választanom kell a két "életforma" között.... ? Hogy kerekedjek felül?
előre is köszönök minden releváns hozzászólást!
"Tudom, h többre vagyok hivatott..."
Ezt mondja az egód. Mindenki ezt gondolja magáról. És ha netán nem úgy történnek a dolgok, ahogy mi azt elképzeltük, akkor boldogtalannak érezzük magunkat. Mivel úgy gondoljuk mi vagyunk a Világ közepe, kiválasztottak vagyunk és valami nagy dologra vagyunk hivatottak. Ezek az egó megnyilvánulásai.
Ha egoista vagy, és ezt nem bántásból mondom, mivel ezzel a legtöbb ember hasonlóan van, akkor a karriert választod. Ha rájöttél, hogy boldogtalanságunk mögött saját vágyakozásaink rejtőznek, akkor többet nem fogsz törekedni, és megelégszel a punnyadt munkával is.
Sok sikert! :)
Nem vagy egyedül ezzel a gonddal. Közeledünk a madáchi -Michelangelo széklábat farag - állapothoz. MA a legtöbb embernek kisebb-nagyobb idejét pénzszerzésre kell pazarolnia. Ez a gépesítésnek és az azt követő az automatizálásnak köszönhetjük. Régen egy kézműves, megtalálta örömét a munkájában. Körsót készített, cipőt - de a kézimunkában rejlik a boldogság. Ma ez elveszőfélben van.. Chaplin nagyon jól látta előre / Modern idők
http://www.youtube.com/watch?v=DrC_1HCKvuA
valójában,igen, mindenki többre hivatott, mint azt a környezete gyakran érezteti, mert nem horizontális, hanem vertikális a "hivatása", vagyis, hogy a megismerésben, ön-világ-ember-Istenmegismerésben haladjon- és ennek fényében kell megoldani a nehézségeket. Pénzt kell keresni, sajnos, de ami ezenfelül idő marad,azt nagyon koncentráltan a "hivatásra" kell fordítani, a szellemi útján való járásra.
Mi a szakmád?
Amúgy ja, mindenki ezt gondolja magáról, hogy többre hivatott (aztán később kiderül, hogy talán mégse?)
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Nem felvágásból írtam ezt a mire vagyok hivatott dolgot. Egyszerűen arról van szó, h öszetettebb, izgalmasabb, felelősségteljesebb munkát is képes lennék csinálni. Elvégeztem egy egyetemet (közgazdász vagyok), akkor szerintem nem elszállt ego, ha azt mondom, h tudnék többet, mint pl a sima érettségis kollegám, (akit amúgy emberileg nagyon szeretek.) Ezen a munkahelyen csak az számít, h tudunk angolul.
Arra szerettem volna kihegyezni a kérdést, h milyen már ez a sors fintora, h a diplomás állással beszívom (legutóbb nagyon szemét főnök, alacsony fizu, állandó túlóra), és az uncsi munkák meg tejelnek, ahol csak angol kell beszélni.
Értem, h mire akar utalni az első hozzászóló, de hidd el, nem az unatkozás lesz nekem a boldogságom forrása, ezt már megtanultam magamban. Amúgy nagyon szeretek festeni, jön, mint egy ihlet, de abból éhenhalnék.
A vállakozáshoz még kéne egy kis tapasztalat, meg tőke. Egyelőre nem vágok bele ilyesmibe.
(ketteske vagyok)de jó. Fessél. Nagyon fontos.(nálam is megy az akvarell,tus stb.mert diplomával közmunkás voltam és szalag mellett,alkalmi m.stb,mindegy,mint Chaplin. Akkor még azt is elmondom, hol olvashatsz erről, hogy a kéz munkájában rejlik az emberi boldogság (és Korsó-nem "körső" készítés:)))
René Guénon: A mennyiség uralma és az idők jelei
ELŐSZÖR EL KELLENE DÖNTENI MIT AKARSZ IDEGESKEDNI PÉNZT HAJSZOLNI VAGY BOLDOG KIEGYENSUJOZOTT ÉLETET ÉLNI?
NE CSINÁLD AMIHEZ NINCS KEDVED MERT HOSSZÚTÁVON MEGBETEGÍT.
MINDEN BETEGSÉG PSZIHÉS EREDETÜ.HA A PÉNZ AZ ELSŐDLEGES SOHA
NEM LESZEL BOLDOG.AZ ÉLET A SORS UGY IS MEGAD ANNYIT AMENNYI
RE SZÜKSÉGED VAN.CSINÁLD AZT AMIT SZERETSZ ÉS ADDIG AMIG JÓLESIK.ÉLD A SAJÁT ÉLETEDET NE MÁSOK NORMÁI SZERINT CSELE
KEDJ,NE MÁSOKNAK AKARJ MEGFELELNI,MEGLÁTOD MEGKÖNYEBÜLSZ
LEMEGY A NYOMÁS RÓLAD. ÜDV LEVIS 56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!