Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Unalmas munka jópénzért, vagy...

Unalmas munka jópénzért, vagy karrier sok idegeskedéssel? Ez a karmám, h választanom KELL?

Figyelt kérdés

Az önéletrajzomban úgy váltakoznak a munkahelyek, h egyszer agyhalált végzek elég jó fizetésért, egyszer meg a szakmámban dolozom, idegeskedek, kihasználnak, és még nem is fizet jól.

Pörgős típus vagyok, így nem bírom hosszú távon a punnyadást, de olyan bosszantó, h csak a képzettséget nem igénylő unatkozásból jön a jó lóvé. Ezt sorsszerűen, mindig így fogom ki!!

Tudom, h többre vagyok hivatott, és szeretnék tartósan a szakmámban dolgozni, de nem úgy, h kifacsarnak, mint egy citromot, és kiszúrják a szemem egy nevetséges összeggel.

Ma arra gondoltam, h talán ez a karmám, h választanom kell a két "életforma" között.... ? Hogy kerekedjek felül?

előre is köszönök minden releváns hozzászólást!

2013. jan. 22. 15:23
 1/9 Jézus :) ***** válasza:
78%

"Tudom, h többre vagyok hivatott..."

Ezt mondja az egód. Mindenki ezt gondolja magáról. És ha netán nem úgy történnek a dolgok, ahogy mi azt elképzeltük, akkor boldogtalannak érezzük magunkat. Mivel úgy gondoljuk mi vagyunk a Világ közepe, kiválasztottak vagyunk és valami nagy dologra vagyunk hivatottak. Ezek az egó megnyilvánulásai.

Ha egoista vagy, és ezt nem bántásból mondom, mivel ezzel a legtöbb ember hasonlóan van, akkor a karriert választod. Ha rájöttél, hogy boldogtalanságunk mögött saját vágyakozásaink rejtőznek, akkor többet nem fogsz törekedni, és megelégszel a punnyadt munkával is.

Sok sikert! :)

2013. jan. 22. 15:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egyedül ezzel a gonddal. Közeledünk a madáchi -Michelangelo széklábat farag - állapothoz. MA a legtöbb embernek kisebb-nagyobb idejét pénzszerzésre kell pazarolnia. Ez a gépesítésnek és az azt követő az automatizálásnak köszönhetjük. Régen egy kézműves, megtalálta örömét a munkájában. Körsót készített, cipőt - de a kézimunkában rejlik a boldogság. Ma ez elveszőfélben van.. Chaplin nagyon jól látta előre / Modern idők

http://www.youtube.com/watch?v=DrC_1HCKvuA

valójában,igen, mindenki többre hivatott, mint azt a környezete gyakran érezteti, mert nem horizontális, hanem vertikális a "hivatása", vagyis, hogy a megismerésben, ön-világ-ember-Istenmegismerésben haladjon- és ennek fényében kell megoldani a nehézségeket. Pénzt kell keresni, sajnos, de ami ezenfelül idő marad,azt nagyon koncentráltan a "hivatásra" kell fordítani, a szellemi útján való járásra.

2013. jan. 22. 16:20
 3/9 anonim ***** válasza:
78%
Miért nem indítasz vállalkozást?
2013. jan. 22. 16:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi a szakmád?

Amúgy ja, mindenki ezt gondolja magáról, hogy többre hivatott (aztán később kiderül, hogy talán mégse?)

2013. jan. 22. 16:32
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásaitokat!

Nem felvágásból írtam ezt a mire vagyok hivatott dolgot. Egyszerűen arról van szó, h öszetettebb, izgalmasabb, felelősségteljesebb munkát is képes lennék csinálni. Elvégeztem egy egyetemet (közgazdász vagyok), akkor szerintem nem elszállt ego, ha azt mondom, h tudnék többet, mint pl a sima érettségis kollegám, (akit amúgy emberileg nagyon szeretek.) Ezen a munkahelyen csak az számít, h tudunk angolul.

Arra szerettem volna kihegyezni a kérdést, h milyen már ez a sors fintora, h a diplomás állással beszívom (legutóbb nagyon szemét főnök, alacsony fizu, állandó túlóra), és az uncsi munkák meg tejelnek, ahol csak angol kell beszélni.

Értem, h mire akar utalni az első hozzászóló, de hidd el, nem az unatkozás lesz nekem a boldogságom forrása, ezt már megtanultam magamban. Amúgy nagyon szeretek festeni, jön, mint egy ihlet, de abból éhenhalnék.

A vállakozáshoz még kéne egy kis tapasztalat, meg tőke. Egyelőre nem vágok bele ilyesmibe.

2013. jan. 22. 17:03
 6/9 anonim ***** válasza:
40%
Örüljél hogy van munkád -.- Ebben az életben már sehogy.
2013. jan. 22. 18:07
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

(ketteske vagyok)de jó. Fessél. Nagyon fontos.(nálam is megy az akvarell,tus stb.mert diplomával közmunkás voltam és szalag mellett,alkalmi m.stb,mindegy,mint Chaplin. Akkor még azt is elmondom, hol olvashatsz erről, hogy a kéz munkájában rejlik az emberi boldogság (és Korsó-nem "körső" készítés:)))

René Guénon: A mennyiség uralma és az idők jelei

[link]

2013. jan. 22. 22:04
 8/9 Antimod ***** válasza:
100%
Azt az életformát válaszd, amelyikben jobban érzed magad (már ha megteheted)! Egyébként az unalmas meló mellett nem lehet valami egészen mást csinálni, amiben kiteljesedhetsz?
2013. jan. 23. 08:50
 9/9 levis56 ***** válasza:
100%

ELŐSZÖR EL KELLENE DÖNTENI MIT AKARSZ IDEGESKEDNI PÉNZT HAJSZOLNI VAGY BOLDOG KIEGYENSUJOZOTT ÉLETET ÉLNI?

NE CSINÁLD AMIHEZ NINCS KEDVED MERT HOSSZÚTÁVON MEGBETEGÍT.

MINDEN BETEGSÉG PSZIHÉS EREDETÜ.HA A PÉNZ AZ ELSŐDLEGES SOHA

NEM LESZEL BOLDOG.AZ ÉLET A SORS UGY IS MEGAD ANNYIT AMENNYI

RE SZÜKSÉGED VAN.CSINÁLD AZT AMIT SZERETSZ ÉS ADDIG AMIG JÓLESIK.ÉLD A SAJÁT ÉLETEDET NE MÁSOK NORMÁI SZERINT CSELE

KEDJ,NE MÁSOKNAK AKARJ MEGFELELNI,MEGLÁTOD MEGKÖNYEBÜLSZ

LEMEGY A NYOMÁS RÓLAD. ÜDV LEVIS 56

2013. febr. 3. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!