Mi alapján dől el, ki melyik korba születik?
LIPIKÁK(karma urai)
segítenek de a szabad akarat is közbejátszik azt mondják oda születsz ahol a legnagyobb karmikus adósságod tudod ledolgozni és a régebbrő veled volt lelke is próbálnak ilyenkor leszületni h törleszteni tudjanak a karmában
Néha eszembe jut, hogy a 40-es évek táján például azok a diktátorok vajon ebben a korban, vagy akár az ókorban is ki tudtak volna hasonlóan bontakozni, ha akkor születnek?Azt hiszem nem.A világon akkor kellett bekövetkeznie azoknak a gonoszságoknak, ami bennük is megvolt.
Persze attól, hogy valaki nem lesz ismert ember, attól még lehet nagyon fontos szerepe.Úgy tűnik, ebben a világban rend van, még ha ez néha nem is látszik egyértelműen, de mindenkinek megvan a maga helye és szerepe és mind egyformán fontos.Egyáltalán nem mindegy, ki melyik lépcsőn áll, mert mindenkiben más képességek vannak meg.Az életutak egész különös módon egészítik ki egymást.Ez egy nagyon érzékeny felállás, rendszer.Hogy ki hol áll és mit tesz, annak generációkra kiható következménye lehet.
Már csak az a bökkenő, vajon a kor van hatással az emberre, vagy az ember van hatással a korra?(Esetleg mindkettő?)
Például,Petőfi Sándor azért írt olyan verseket, mert ezt hozta ki belőle az a kor?Vagy eleve meg volt benne a képesség és inkább ő volt hatással arra a korra?Ha ő a mostani korban élne és mondjuk, a képesség is meglenne benne most is, vajon akkor is ismertté válna?Na de ő csak egy példa a sok közül, sorolhatnánk még sokakat.
Nos a kérdés foglalkoztatott már nagy embereket. Álljon itt Kosztolányi egy verse, a vége figyelemre méltó :)
Ének a semmiről
Amit ma tartok, azt elejtem,
amit ma tudtam, elfelejtem,
az arcomat kezembe rejtem,
s elnyúlok az üres sötétben,
a mélyen-áramló delejben.
Annál mi van, a semmi ősebb,
még énnekem is ismerősebb,
rossz sem lehet, mivel erősebb
és tartósabb is, mint az élet,
mely vérrel ázott és merő seb.
Szokatlan-új itt ez a köntös,
pár évre szóló, szűk, de göncös,
rossz gúnya, melyet a könny öntöz,
beh otthonos lesz majd a régi,
a végtelen, a bő, közömbös.
Én is öröktől ebbe voltam,
a semmiségre ráomoltan,
míg nem javultam és romoltam,
tanulni sem kell, tudjuk ezt rég:
eltűnni és feküdni holtan.
Ha félsz, a másvilágba írj át,
verd a halottak néma sírját,
tudd meg konok nyugalmuk írját,
de nem felelnek, úgy felelnek,
bírjuk mi is, ha ők kibírják.
Pajtás, dalolj hát, mondd utánam:
Mi volt a mi bajunk korábban,
hogy nem jártunk a föld porában?
Mi fájt szivednek és szivemnek
Caesar, Napoleon korában?
Én szerintem erre a kérésre már sokan adtak választ, csak talán még magad sem tudod.
Sokan foglalkoztak annak a miértjével hogy mi most pont ebben a korba születtünk bele. És ezt most levezetem neked.
Ateisták, Szkeptikusok, és akik nem hisznek Istenben azoknak nem érdemes tovább olvasni!!
Az ember születését is tartják még csodának. Persze egyre többen akarják elfogadni hogy ez csak egy természetes biológiai folytamat,mert az is...de aza tény hogy szinte a semmiből leszünk..ez csodaszerű.
Az életünket tekinthetjük egy iskolának is. A Jóisten megteremtett egy korba egy környezetbe, és nekünk egyre növünk egyre több dolognak kell megfelelni. Egyre több akadályt raknak elénk.Az életünk annak a tesztje, hogy később mi magunkat (a következő állomáson halálunk után) kritizáljuk, és alkalmasak vagyunk-e az üdvösségre, és az örök boldogságra. Az hogy melyik korban élünk ezt is tekinthetjük egy amolyan megfelelési felmérésnek. Lehet hogy valaki sehogyan sem érzi jól magát ebben az életben és mondjuk élet volna 200 évvel ezelőtt.
De aki ezen gondolkodik az sose lesz boldog az életben. El kell fogadnunk azt hogy ide születtünk, és elvégezni a földi feladatainkat, és megígérem mindenkinek hogy miután ittvégezett,és "elvégezte" az iskolát, halála után az a hely fogja fogadni ahol a legjobban fogja magát érezni, és ahol boldog.És ha ez a boldogság 200 évvel ezelőtti korban létezést jeleni akkor abban fog "élni". Persze ha jól vizsgázott.
Szóval ha nem teszik ez a lét, vagy a kor amibe születtél gondolj arra hogy ez egy könnyed vakáció amit örömmel is el lehet végezni, kitartással hogy az utolsó órában úgy aludj el hogy "igen! mindent megtettem itt amit tudtam" és úgy indulj el a végtelen boldogságba,,és megértésbe hogy abban a korban létezz amiben boldog leszel.
Ez a hit vagy elmélet ezer és ezer ember életét változtatta meg. Magam is terjesztem, és ezzel foglalkozom. Amellett pedig élvzem az életet, és nem hagyom hogy piszkáljanak.
Remélem ez a válasz után te is így fogsz gondolkodni.
Összefoglló válasz: Azért élünk abban a korban amiben mert ezzel is tesztelnek.hogy megálljuk-e a helyünket az akadállyal szemben. Mert neincsenek, és nemléteznek véletlenek. Mindennek oka van, és miértje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!