Mi alapján dől el, ki melyik korba születik?
Erre szerintem most még nem tudunk választ adni... egyébként én is elgondolkodtam ez. Bár örülök, hogy ebbe a korba születtem. Vannak védőoltások, normális higiénia (na, jó ez nem minden esetben :D) Viszont minden korban volt valami rossz és jó is. Persze azért az ember ilyenen elgondolkodik, milyen lett volna más korban élni, vagy régen, vagy a távoli jövőben.
Ezeket a dolgokat sok mindennel magyarázzák, hogy ki miért akkor, és abban az időben születik. Lehet ez egy körforgás, de lehet ez tényleg csak ilyen véletlen folyamat és nincs semmi jelentősége.
Az alapján, hogy mikor fogannak meg. A fogantatás után megközelítőleg kilenc hónappal születik meg a gyerkőc.
Tehát aki a középkorban, teszem azt 1322. áprilisában fogant, az minden bizonnyal 1323 januárjában született meg. Analóg módon, akinek a jövőben, például 2047 júliusában hancúroznak a szülei sikerrel, az 2048 áprilisában sír majd fel először.
Ha kérdésed van, ne habozz!
Minden korban születnek emberek, és egyik sem fontosabb a másiknál. Mivel ezt a kérdést te tetted fel, úgy érezheted, hogy te valahogy, valamiért pont ebben a korban születtél, de minden korban feltették már ugyanezt a kérdést. Vagyis mindig az a személy nem érti, hogy miért pont most, aki felteszi a kérdést. De minden ilyen kérdés egyenrangú, attól függetlenül, hogy a többi ember nem a kérdező.
Na ez kicsit elvont lett, de talán érted, mit akartam. :)
Kicsit olyan ez, mint a "miért épp ezen a bolygón jött létre az élet? Miért nem máshol?" Igazából teljesen mindegy, hol jön létre az élet, a végén ugyanez a kérdés merülne fel az Univerzum másik végében is, hogy miért pont itt. :)
15:53
Nyilván ha ebbe a kategóriába tettem a kérdésem, nem erre gondoltam. Vagy ennek felfogásához speciális képességek kellenek?
"úgy érezheted, hogy te valahogy, valamiért pont ebben a korban születtél"
Hát remélem nem csak én érzem így, mert különben akkor elmegyogyós vagyok, hogy beképzelem ebben a korban élek. :D
Mindenkor feltették, de attól még van válasz rá.
Ezek szerint mégsem sikerült jól leírnom. Na mindegy. :(
16:45 voltam.
Képzeld el, hogy sok-sok ugyanolyan ember megy felfelé egy lépcsősoron. Te a 2013. lépcsőfokon megkérdezed, hogy miért vagy te most épp a 2013. lépcsőfokon. Eközben 30 másik ember is megkérdezi magától, hogy miért van pont ott, ahol. Ha erre van válasz, akkor azt jelentené, hogy nem lehetne másképp.
Keverjük meg most az embereket. A korábbi a lépcsőkön most mások állnak. Mind megint megkérdezi magától ugyanazt. Mi változott? Te azt mondanád, hogy az, hogy most máshol állsz. De ez csak a te szemszögedből igaz, ahogy mindenki más szemszögéből is, de ha kívülről nézzük, akkor nincs különbség köztük, mindannyian ugyanolyan emberek, egyik sincs kitüntetett helyzetben. Vagyis az emberek fejében ők maguk kitüntetett helyen vannak, de valójában mind ugyanahoz a rendszerhez tartoznak, és bárhova kerülnek, ott hirtelen ugyanazokká válnak, akik korábban ott álltak.
Na, azt hiszem, ez megint kicsit katyvaszos lett. :)
16:45 voltam.
"bárhova kerülnek, ott hirtelen ugyanazokká válnak, akik korábban ott álltak."
Korrigálom magam. Úgy helyesebb, hogy ugyanazt a szerepet töltik be, mint akik korábban ott álltak. Tehát végeredményben nem lesz változás.
Vagyis nincs konkrét oka, hogy épp most élsz, és nem 500 évvel korábban vagy később. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!