Hogyan lehet meditálni, regenerálódni, megtisztulni
hatásosan?
Figyelt kérdés
Elsősorban hozzáértők véleményére lennék kivánics de a saját tapasztalatok is sokat segitenének. Az a helyzet, hogy hetek óta rémálmok gyötörnek és nem tudok rendesen aludni.Nem tudom mennyire segitene a meditáció vagy relaxáció de mindenre nyitott vagyok. Az érdekelne, hogy hogyan lehet elérni, hogy kizárjam a gondolatokat és rossz érzéseket. Nem igazán értek a dologhoz de az ilyen Buddha-féle meditáció is érdekelne.
Csücsülj le és figyeld a képeket a fejedben amik megjelennek. ne kommentáld lehetőleg, hanem a képet élesítsed ami bekúszik az agyadba. Na és igen, lehet, hogy csúnya kellemetlen dolgok is előtűnnek amiket ugyanúgy kommentálás nélkül végig kell nézni, nem pedig elmenekülni előlük. A verbális agyad helyett az érzéseket engedd kibontakozni a megjelenő dolgokkal kapcsolatban. Aztán majd változik a kép, és az érzéseid, és ennek végülis az a lényege, hogy a beérkező infót helyben reagáld le ne pedig ellenállj neki mert ha ellenállsz csak beépíted a tudatalattidba, és így rendszeresen vissza fog térni. ha elég jól csinálod, gyakorolsz egy ideig mikor kinyitod a szemed is ez a fajta világszemlélet lesz úrrá rajtad, és az csodás. Szóval nézd úgy a gondolataid mintha nem is a tieid lennének azok, és erősítsd a képet, de ne ragaszkodj hozzájuk, ha másik jön erősítsd azt.
2013. jan. 3. 21:12
3/5 anonim válasza:
Én nem vagyok szakértő, de leírom a tapasztalataimat.
Azzal kezdem, hogy megszabadulok a fölösleges gondolataimtól, ez nekem nagyon nehezen megy. Van egy hanganyagom a meditációhoz, mert nekem csak úgy, magamtól nem menne, szóval ez alapján csinálom még. És bizonyos csakrákra való koncentrálás közben előjönnek bizonyos dolgok magammal kapcsolatban. Volt, ami annyira rosszul érintett, hogy azon nyomban sírógörcsöt kaptam, de aztán megnyugodtam, és nagyjából úgy zajlott, ahogy az előttem szóló leírta.
2013. jan. 3. 21:44
4/5 anonim válasza:
Tegyél egy nagy sétát az erdőben, közben gondolt végig a napjaidat, a gondjaidat. Lélegezz nagyokat. Ha szarul vagy a meditáció néha ront a helyzeten.
Sportolj valamit, rakj rendet a lakásban, szellőztess. Tedd ki arcodat a napfénynek :)
2013. jan. 8. 11:31
5/5 anonim válasza:
Ha rémálmaid vannak, eszedbe ne jusson meditálni, nagyobb bajok is eredhetnek belőle.
Hiteles helyen tanulj meg relaxálni. A pszichoterapeuta aki tanít, oldja az előjövő bántó érzelmeket, esélyt ad a lelki egészségre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!