Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha "tudnám" van lélekvándorlás...

Ha "tudnám" van lélekvándorlás és ezért megölném magam, hogy "restartoljak", az nem járna következménnyel?

Figyelt kérdés

Még az is kérdésem: Ha nincs semmi a halál után, se szellem, se menny, se Tartarosz, se semmi, akkor nem mindegy mikor halaok meg. Halálom után úgy sem mondhatom, hogy "Francba, ez elb*sztam." Mert nincs tudatom.

Tehát bármelyik esetnél tökmindegy, hogy megölöm magam, nem?

Reinkarnációnal előről kezdeném, materialista szemléletnél, meg tökmindegy, mert nem tudnék semmiről, mert nem lennék. Tehát ergo semmi értelme az életnek?

2012. szept. 29. 14:35
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Gondolj bele, mennyi embernek okozol lelki traumát azzal, ha megölöd magadat. A családoddal kezdeném, aztán azokkal az emberekkel folytatom akik összeszedik a holttestedet, aztán a szomszádok, akik örökké emlegetni fogják, hogy "Jaj, a szomszéd gyerek végetvetett az életének". Sokaknak okoznál ezzel a lépéssel iszonyatos érzéseket. Ha van reinkarnáció, szerinted ezt jó szemmel nézné a "felsőbb hatalom"? Mert 100%, hogy nem. Ha már csak a konkrét tényeket nézzük. Ha már vagy, próbálj meg úgy élni, hogy kiélvezed. Csakis rajtad múlik a boldogságod!
2012. okt. 9. 11:39
 42/47 anonim ***** válasza:

"De előfordulhat szerencsésebb eset is, nem? Mert tudom, hogy nálam sokkal rosszabb helyzetű emberek vannak, milliárdok. És nekem nincs is fizakai bántódásom, csak éppen lelkileg már annyi elhatárolódtam az emberektől, hogy képtelen vagyok beilleszkedni. Nekem nem megy. Mindenkit idegesítőnek vagy hülyének vagy szemétnek tartok. Halálosan nem izgatnak a problémái se másnak se nekem."

Ezzel tökéletesen leírtad állapotodat. Nem ártana ezzel a szöveggel idegorvost felkeresni, hátha tud rajtad segíteni. A lényeg, hogy nem termelődik benned boldogság hormon ezért csak vegetálsz. Nem tudsz szocializálódni. "nem érdekel semmi" Próbáld meg, hátha javulni fog a helyzeted. Kilépni az árnyékvilágból , csak a gyávák teszik- Vagy te olyan okos, hogy megpróbálsz minden lehetőséget, hogy ezen változtass. Gondolom ezért tetted fel ezt a kérdést.

Hit, ha katolikus vagy, akkor az öngyilkosokra a gyehenna vár. Ha hiszel a reinkarnációban, akkor ujra ugyan ilyen körülmények közzé kerülsz a következő életedben is.Melyik jobb

2012. okt. 9. 13:53
 43/47 anonim ***** válasza:
Azért tudják csak kevesen biztosra azt hogy létezik reinkarnáció,mert gondoljatok csak bele: egy csavargó aki egész életében link alak volt becsapott másokat és oda jutott ahova kellett most kapna egy lehetőséget hogy restartoljon, akkor az igazságos lenne? a többiekkel szemben akiknek annyi szenvedést okozott az életben? Nem hiszem és most szenvedjen csak ő is mint ahogy azt a többi emberrel tette. És még sok ilyen példát sorolhatnék. De csak olyanok szeretnének resetelni akiknek valami nem jó az életben. És akkor már az első kicsi akadály előtt feladná mindenki vagy simán kockáztatna, mert ha nem jön be legfejjebb resetelek. Persze! Így nem lehet élni, ez csalás lenne. Azok akik meg rendes emberként élek most mindig csalódniuk kellene mert a többi emberke aki resetelget folyton csak szenvedést és keresűséget hoz a világra és előbb utóbb a jók is rosszakká válnának. Azért jöttünk a Földre, hogy tanuljunk és fejlődjünk. Nem pedig, hogy pont az ellentétét tegyük! 30/F
2012. okt. 9. 15:19
 44/47 anonim ***** válasza:
utcsónál ott a pont
2012. okt. 9. 16:19
 45/47 anonim ***** válasza:

természetesen nem hiszek benne , pusztán elméletben :

reinkarnácio után olyan testbe mész amiet elözöben kiérdemeltél. tehát attól függően járna következménnmyel hogy jó vagy rosz dolognak minősül e az hogy megölted magad.

na de ki dönti el hogy mi számít rosznak?

2012. okt. 9. 17:38
 46/47 anonim ***** válasza:
Igen, járna. A Teremtő még azt se nézi jó szemmel, aki azért dobja el az éltetét, mert sok szenvedésen ment/megy keresztül, ilyen alapon viszont ha keresztény vagy, Gyehennára kerülsz, ha a hindu vallást követed, valami rovarként fogsz reinkarnálódni, amit egy teve agyontapos, és a következő életeid is tragikus véget érnek elég sokáig, hogy megtanuld az életet értékelni.
2013. jan. 11. 13:15
 47/47 anonim válasza:

Big like kérdező. (y)

Én is így gondolkodom nagyjából, mint te, annyival ellentétben, hogy nekem nincsen rossz életem, nincs okom panaszra. Én nem hiszek semmilyen Istenben, sem teremtőben, ezekkel kíméljetek. Szerintem ha teljesen meg tudnánk érteni az embert felépítő molukulák, és ezek által anyagok konkrét elhelyezkedését, rengeteg betegség gyógyítható lenne & mivel tudnánk MINDENT az ember testéről, így rengeteg ideig is élhetne, mivel akkor ezt továbbgondolva tudnánk javítani, akár pótolni az anyagot.

2015. nov. 2. 21:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!