Ha "tudnám" van lélekvándorlás és ezért megölném magam, hogy "restartoljak", az nem járna következménnyel?
Még az is kérdésem: Ha nincs semmi a halál után, se szellem, se menny, se Tartarosz, se semmi, akkor nem mindegy mikor halaok meg. Halálom után úgy sem mondhatom, hogy "Francba, ez elb*sztam." Mert nincs tudatom.
Tehát bármelyik esetnél tökmindegy, hogy megölöm magam, nem?
Reinkarnációnal előről kezdeném, materialista szemléletnél, meg tökmindegy, mert nem tudnék semmiről, mert nem lennék. Tehát ergo semmi értelme az életnek?
Szerintem a delifnek egymásnak vakarják meg, ha szépen kérik a társukat. Legalábbis szoktak dörgölődzeni, de lehet ők úgy puszilkodnak, ölelkeznek. 2 az egyben.
Szerintem egyáltalán nem probléma, hogy egy cápa nem ismeri meg Istent, mert én sem akarom. (Bár mellékesen megjegyzem, szerintem az állatok/növények sokkal közelebb állnak ehhez a "teremtő erőhöz" mint az emberek. Szerintem azzal, hogy logikusan gondolkodunk (ami jó) valahogy elvágtuk magunkat a hihetetlentől (nem logikus történésektől). Meg akarjuk érteni hogyan működik és szét akarjuk szedni az alapépítőköveire. Nem biztos, hogy segíteni fog. Olyan kb. mintha széttörök egy lap üveget, szétszedem a darabkákat és megértem, de ahhoz, hogy megpróbáljam újra összeállítani a lapot, már nem lesz meg minden szilánk.
1. Az, hogy a halállal vége mindennek, nem létezel tovább, épp úgy csak egy feltételezés, mint az, hogy van túlvilág.
2. Aki öngyilkos, az nem akar meghalni, csak épp nem akar élni. Azt hiszi, képes megsemmisíteni magát. Épp ezért a túlvilágon az első gondjuk, hogy rá kell ébredniük, hogy még mindig léteznek. Ha ez sikerült, akkor a következő lépés a tanulás, a megerősödés. Hiszen azért lettek öngyilkosok, mert nem volt elég erejük megoldani egy problémát. Ezért legtöbbször, egy kisebb feladattal jönnek vissza, elterelik a figyelmüket a meg nem oldott prolémáról és ha már kellő tapasztalatot, energiát gyűjtöttek, akkor újra megpróbálkoznak a megoldással. Ez lehet, hogy már a következő életben, de lehet, hogy egy későbbiben történik. A halál nem megoldás a problémára. Viszont egy megkezdett leckét mindig be kell fejezni, hiszen ha nem tenné, felesleges lenne az addigi tanulás. Amíg meg nem oldod, addig nem tudsz továbblépni.
3. Nem azét vagy a földön, hogy másoknak adj, vagy, hogy nyomot hagyj. Nyomot mindenképp hagysz, hiszen az idő itt a földön telik ugyan, de nem múlik. Minden tetted, érzésed, gondolatod örökké létezik, csak a tudatod fókuszát váltogatva érzékeled az időrendet.
Azért vagy itt, hogy élj, hogy létezz. Azt, hogy mit tapasztalsz, az rajtad múlik.
4. Nem születhetsz le delfinnek, sem fának, sem féregnek, sem embernek, mert most sem vagy az. Ez a reinkarnáció tanának egy félreértelmezése. A tan már keleten is félrecsúszott némileg, nyugaton pedig tovább torzult. Nem ember vagy, csak tudatod egy részével annak fogod fel magad. Emberi testre és elmére korlátozod magad, emberré lényegíted át a tudatod egy részének a fökuszát. De ha a fejlődésedhez hozzájárúl, megteheted, hogy tudatod egy részét faként lényegíted át, vagy akát hegyként, vagy álllatként. De nem "TE" leszel delfin, vagy fa, csak megtapasztalhatod, a delfinként való létezés tudatállapotát. A kettő közt lényeges a különbség. Ha embernek, fának, bogárnak éled meg magad, attól még teljes lényed, teljes tudatod megéli a mindenséget, a korlátlan létezést, csak ideiglenesen korlátok közé szorítod egy részed a tapasztalás kedvéért.
Épp ezért bármit is élsz most meg, azt magad választottad, "TE" akartad megélni, mert ebből az állapotból olyan fontos tapasztalatokhoz juthatsz, amit másképp nem tudtál volna átélni, felismerni. Persze nem azzal a tudatoddal döntöttél e mellett, akinek most hiszed magad, hanem egy kiterjedtebb, "felsőbb éneddel", aki mintegy felülről látja át a több életen, több történekmi korszakomn átívelő céljaidat, melynek egy szükséges része a mostani állapotod, a mostani gondolataid és érzéseid.
ma 22:15
Hát a jó velem is elbukik, de majd ott leszek mellette. xD
Nem KELL!
Ha már megértetted amit tanítanak, akár túl is léphetsz rajta. Bármikor változtathatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!