Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha "tudnám" van lélekvándorlás...

Ha "tudnám" van lélekvándorlás és ezért megölném magam, hogy "restartoljak", az nem járna következménnyel?

Figyelt kérdés

Még az is kérdésem: Ha nincs semmi a halál után, se szellem, se menny, se Tartarosz, se semmi, akkor nem mindegy mikor halaok meg. Halálom után úgy sem mondhatom, hogy "Francba, ez elb*sztam." Mert nincs tudatom.

Tehát bármelyik esetnél tökmindegy, hogy megölöm magam, nem?

Reinkarnációnal előről kezdeném, materialista szemléletnél, meg tökmindegy, mert nem tudnék semmiről, mert nem lennék. Tehát ergo semmi értelme az életnek?

2012. szept. 29. 14:35
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
75%
nincs értelme az életnek, jó hogy felfedezted:) Az értelme az amit te magad adsz neki, semmi más
2012. szept. 29. 15:12
 12/47 A kérdező kommentje:

Oké, de ha meghalok, ez mind nem fog érni semmit. Sőt, mivel részem sem volt benne, értékelni sem tudom. Bevallom.

Mellesleg,, akiket boldoggá teszek, azok is meghalnak és ugynúgy nem tudja őket érdekelni, ha meghalnak.

Az az erős úszojó hal is, ami először mászott ki a szárzra, sz*rik olyan magasról ránk, hogy csak úgy toccsan, mert már százmilló évekkel ezelőtt meghalt. Amúgy meg ha megszűnik a tudat, tökmindegy az is, hogy 1 perc, vagy egymilliárd év telt el.

2012. szept. 29. 15:30
 13/47 A kérdező kommentje:
Sz*rik ránk a kistestő rovarevő ősünk, szarik ránk a majomős, a homo erectus, Kleopátra, Mátyás király, még már Hitler is sz*rik ránk, mert már nem léteznek. Hiába alakítottak a történelmen, 1. senk isem tiszteli őket, bármit is tettek le az asztalra, 2. saját maguk sem lehetnek büszkék rá, vagy szégyelhetik magukat.
2012. szept. 29. 15:34
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

Neked nem fog érni már semmit, de csak azért mert nem lesz tudatod. De az evolúció és a fejlődés részese voltál te is és ennek van értéke.

Akiket itt felsoroltál mind szereppel birnak, mint bárki más. Te lehet hogy feltalálod a rák ellenszerét vagy nem te hanem a gyermeked. Vagy az is lehet hogy tényleg az a szereped az evolúciós folyamatban hogy eldobd az életed ezzel teret adva másnak.

A dinók alkalmatlanok voltak arra megvédjék a földet és magukat egy komolyabb katasztrófától, az evolúciós folyamat úgy döntött menniük kell. Jöhettünk mi, lehet hogy mi a ráktól nem leszünk képesek magunkat megvédeni, igy itéltetünk alkalmatlannak. Vagy meglépjük ezt a lépést is, sőt képesek leszünk a földet is megvédeni egy komolyabb katasztrófától akkor nincs szükség arra hogy mások lépjenek a helyünkbe és léphetünk feljebb egy még komolyabb feladat részeseiként.

Minden az evolúciós folyamatról és a fejlődésről szól, nincs más válasz csak ez. Lehet az is az evolúció része hogy szegény kis pandák kihaljanak. Hogy csak mi emberek maradjunk, túlnépesitsük a földet és kénytelenek legyünk terjeszkedni, emiatt szembesülve újabb megoldandó feladatokkal.

Ha képesek vagyunk venni a lépcsöfokokat jó, ha nem, akkor jön helyettünk más mint anno a dinók után.

2012. szept. 29. 16:05
 15/47 anonim ***** válasza:
94%
Te inteligens vagy, csakhogy az inteligenciádat nem arra használod, hogy hogyan élvezhetnéd az életet, ami adatott neked, hanem arra hogy véget vess neki. Tök mindegy mi van utána, ha nem volt semmi előtte! Tegyél meg mindent, hogy legyen értelme és lesz ami lesz.
2012. szept. 29. 16:18
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezö, te rosszul látod a dolgokat. "red4me" már elég jól kifejtette a dolgokat, de azért én is leírom amit gondolok.

Szóval, az elsö gond ott van, hogy te úgy gondolod, hogy ha meghalsz egyszer és nem lesz semmit utána (amit én remélek, hogy nem így lesz), akkor semmit se ért az életed, mert úgyis meghaltál és nem tudsz róla beszélni, nem tudod megosztani, stb.

De ha belegondolsz, az életet a jelen pillanatban kell kiélvezni, amennyire tudod... ha pedig nem tudod, akkor felépíteni a jövödet, hogy akkor majd megtehesd.

Szerintem az életnek nincs értelme, csak is a saját céljaink vannak, amiket kitüzhetünk és elérhetünk, így értelmet adva neki.

Gondolj úgy az egészre, hogy ha meghalsz, akkor lehet, hogy tényleg jelentéktelen lesz a TE számodra, amiket addig tettél vagy nem tettél, viszont addig, amíg még élsz még bizony számíthat nem is kicsit, hogy mit teszel. Próbáld meg szebben látni a dolgokat, akármennyire is nehéz... az életben a jelenben kell élnünk és ha végig azon agyalsz, hogy mi lesz, ha meghalsz, akkor nem haladsz sehova.

Gondolom ezek után is azt gondolod, hogy beszélem a sablonszövegeket meg mindent, viszont ez nem így van. Ezek csak a meglátásaim a dologról. Az én életem se fenékig tejfel, söt... elég sokat kell kellemetlen dolgokat átélnem és szenvednem nap mint nap bizonyos dolgok miatt.

Gondolj bele, hogy ha van lehetöséged és kicsit nyitottabb, elfogadóbb leszel a többi emberrel szemben, akkor lehet a boldogságot is megtalálod... söt :)

Úgy érzem az írásaidból, hogy direkt elzárod magad már. Ezt meg is tudom érteni, én is van mikor ezt teszem, ha reménytelennek tünnek a dolgok, de igazából ez is csak egy átmenet... mindig lehet változtatni a dolgokon, csak van mikor ez könnyebb, van mikor nehezebb... Jó lenne, ha úgy élhetnénk ahogy szeretnénk, de ez a legtöbbeknek sajnos nem adatik meg, mégis a legtöbbre törekednek amit elérhetnek.

Szóval a lényeg, hogy ha megölöd magad 19 évesen, akkor azzal azt éred el, hogy a jövöbeli esetleges lehetöségeidtöl fosztod meg magad. Úgy ér véget az életed, hogy nem tettél semmi olyat (vagy csak keveset), ami boldoggá tesz. Ha 80 éves korodig élsz és az öregkorba halsz bele, akkor sok-sok idöd volt, hogy változtass a jelenlegi helyzeteden és boldog legyél.

A végén tényleg ugyan az lesz a lényeg (ha eltününk egyszerüen), az, hogy meghaltál és nincs semmi többé, viszont nem mindegy, hogy milyen úton jutottál a semmibe :)

(Egyébként én remélem, hogy valamilyen formában tovább élünk a halál után, de ezt nem tudhatja senki, hogy így van-e vagy máshogy)

2012. szept. 29. 18:49
 17/47 anonim ***** válasza:

Eleve öngyilkos lennél, itt maradna a lelked. Mivel nem fog tudni továbblépni. De ha mégis akkor valamilyen állat leszel, és az alacsonyabb rendű lény.

Azért írod ezt mert nagyon fiatal vagy, és lehet rossz környezetben élsz. Elsőnek keress fel egy pszichológust, de inkább parapszichológust, és egy életvezetési tanácsadót. Meg próbálj ki valamilyen ezoterikus kört. Ahol tudsz tanulni.

2012. szept. 29. 19:13
 18/47 anonim ***** válasza:
88%

"Sz*rik ránk a kistestő rovarevő ősünk, szarik ránk a majomős, a homo erectus, Kleopátra, Mátyás király, még már Hitler is sz*rik ránk, mert már nem léteznek. Hiába alakítottak a történelmen, 1. senk isem tiszteli őket, bármit is tettek le az asztalra, 2. saját maguk sem lehetnek büszkék rá, vagy szégyelhetik magukat."

Ez nem igaz! Nyomot hagytak a világban. És ha nem lettek volna, akkor most is másképp lennének a dolgok! Lehet egy ortodoxnak a szolgálja lennél.

2012. szept. 29. 19:16
 19/47 anonim ***** válasza:
50%
Én meg tudlak érteni, és én is valahogy így gondolom sokszor. Nem olvastam végig minden választ, de sokan írnak itt az evolúcióról meg mindenféle földi fejlődésről.Nos az Istennek, vagy felsőbb hatalomnak, vagy mindegy minek nevezzük, szerintem tök mindegy hogy létezik-e ez a Föld nevű sárgolyó az össze élőlényével együtt vagy nem. Amikor be vannak sz.rva az emberek ezektúl a világvégéktől, azon is csak röhögni tudok. Nem fogják fel, hogyha mindenki megdöglik akkor utána rohadtul nem fog hiányozni senkinek semmi? Na mindegy, a lényeg hogy én is sokat gondolkodtam ezen, hogy tulajdonképpen nem tökmindegy nekem hogy élek-e vagy nem?! De igen. De azért nem nyírom ki magam, mert szerintem létezik Isten, és ez az egész földi szarakodás csak egy próbatétel. Hogy ki kell bírni itt úgy, hogy nem ölöd meg magad, hanem csak akkor halhatsz meg amikor ő akarja. Mert egyébként biztos valami büntetés várna ránk utána. Legalábbis én így gondolom, de ez csak az én agyszüleményem...
2012. szept. 29. 19:47
 20/47 Antimod ***** válasza:

Materialista szemléletnél tökmindegy, mert még megbánni sem tudod. Ha nincs utána semmi, akkor számodra olyan, mintha soha nem is léteztél volna.

De ebben nem hiszek.

Reinkarnációnál az a gond, hogy az nem egy értelmetlen valami. A fejlődés a lényeg. Minden életed egy lehetőség. Ha eldobod magadtól, akkor kezdheted előlről, de megúszni az előtted álló feladatokat, karmikus adósságot úgysem fogod.

2012. szept. 29. 20:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!