Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Amikor meghalunk, akkor mi...

Amikor meghalunk, akkor mi történik? Van élet a halál után? Van erre bizonyíték?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel ez a témakör,és gondolkodtam azon hogy öngyilkos leszek,mert nem jól alakulnak a dolgaim és nincs értelme ennek a szenvedésnek,de mi lenne ezután...vajon újra születnék egy más testben?Mi történik a lélekkel?És hova tűnnek az emlékek?Volt olyan,hogy beugrott valami kép,vagy emlék de nem tudni honnan,hogy megtörtént-e?

2012. máj. 27. 09:51
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Ne legyél öngyilkos.

Mindig van értelme tovább küzdeni és élni.

Milliárdnyi remek emberrel élhetsz meg hihetetlen kalandokat.

Eleged van a mostani életedből? Változtasd meg. Légy bátrabb, keress új ismerősöket és hobbit.

Keresd meg azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek.

A félelmeiddel, azokkal számolj le.

Csinálj egy saját bakancslistát a meghalós rész nélkül, és amint elkezded megvalósítani a dolgokat, máris boldogabb leszel, és nem fogod értelmét látni ennek az öngyilkos dolognak.

Azért vagy ebben a létben, mert tanulnod kell és ezt boldogan kell tenned. Talán épp azt kell megtanulnod, hogy győzd le a félelmeidet, hogyan küzdj meg a gondjaiddal.

Ha másképp nem megy, keress egy pszichológust, és ha mindent nem is mondasz el neki, beszélgess vele. Hihetetlen önbizalom löketet tud adni!

Nekem sosem volt a tiédhez hasonló bajom, igazából semmiféle bajom, de a suliban leszerveztek egy ingyenes lehetőséget, hogy bárki beszélgessen egy pszichomókussal, engem meg érdekelt, milyen ez a dolog..

Hát hallod... hihetetlen! Komolyan mondom, az egyik legjobb beszélgetés volt, amit átéltem, és olyan vigyorogva, annyival többként, tisztábban látva jöttem el tőle, hogy bárkinek szívből ajánlom, hogy keressen egyet.

Ami pedig a kérdést illeti:

az, aki most vagy egy olyan "tulajdonságkupac", amit a közös tudat szült erre a világra, aminek célja hogy a közös tudást bővítse, saját jellemzői szemszögéből élve meg az eseményeket.

Van némi szabad akarata és vannak a sorsában olyan csomópontok, amik egyrészt már előre tervezettek, másrészt spontán indukálódnak.

De az életednek való véget vetés nem előre meghatározott cél, hanem egy elkerülendő dolog. Ha játszol, ha játszhatsz, fejlődhetsz és boldog lehetsz, miért adnád fel, mikor még nem is láttad a nagy egészet?

Ha természetes módon az utad végére értél, tedd azt megbánás nélkül!, akkor vissza térsz a közös tudatba, egyszerűen feloszlol, megszűnik létezni az, aki most vagy, akit egónak titulálnak oly sokszor ( ezért aztán lélek nem létezik).

Ha szükséges, ez a tulajdonsághalom újra összeállhat de lehet hogy a legközelebbi megszülető bár a te tulajdonságaidból is tartalmaz valamennyit, de másokéiból is merít ( a nagy közösből), és már nem te leszel,hanem valaki új.

Megoldást az öngyilkosság viszont nem jelent a bajaidra, csak fájdalmat okoz mindenkinek, akik ismernek, szeretnek. Gyáva módon megfutamodnál és hagynád, hogy ők szenvedjenek, csak mert lusta/ félős vagy ahhoz, hogy boldogabb, szebb életet élj?

2012. máj. 27. 15:21
 22/53 anonim ***** válasza:

Egy filozófia professzor a reinkarnációról:

http://www.youtube.com/watch?v=vI70dfcSKCQ

2012. máj. 27. 15:21
 23/53 yossarian44 ***** válasza:
21%

"Honnan tudod ilyen biztosra, hogy nincs olyan kémiai folyamat. Rengeteg dolog van a viládgon, amit senki nem tud megmagyarázni, vagy esetleg még a létezéséről se tud az emberiség."

Az, hogy nem tudunk mindent, nem jelenti azt, hogy az ötezer éves mesék igazak.

2012. máj. 27. 15:48
 24/53 anonim ***** válasza:
45%
Milyen mesék?
2012. máj. 27. 16:26
 25/53 yossarian44 ***** válasza:
Reinkarnáció, Menny, Pokol, Alvilág, Valhalla, Gyehenna, stb.
2012. máj. 27. 16:30
 26/53 A kérdező kommentje:
Hééé, nyugi! Szerintem nekem tök mindegy már,ezen ne vitatkozzatok...Majd meglátom,és ha vissza jövök elmondom mi van odaát
2012. máj. 27. 16:41
 27/53 Kriszti111 válasza:
Nem lehet tudni, hogy mi van a halál után. Lehet, hogy semmi, lehet hogy újjászületsz, és lehet, hogy sokkal rosszabb lesz. Éld végig az életed és ha eljön az ideje, akkor válj meg tőle. Lehet, hogy egyszer minden jóra fordul! Senkinek sincs tökéletes élete! És gondolj másokra, akik szeretnek, képes lennél összetörni a szívüket? Ne gondolkodj ilyeneken!
2012. máj. 27. 16:52
 28/53 A kérdező kommentje:
Kriszti! Olyan nagyon nincsen akinek számítok...
2012. máj. 27. 16:57
 29/53 anonim ***** válasza:
Senki sem beszélt ilyen "mesékről". Lehet, hogy olyasmi van a halál után, amire soha egyetlen ember se gondolt még. De tényleg kár erről vitatkozni, hiszen előbb-utóbb úgyis mindenki megtudja.
2012. máj. 27. 17:12
 30/53 anonim ***** válasza:
57%

A reinkarnáció nem egy mese.

Komoly orvosok és pszichológusok foglalkoznak vele.

2012. máj. 27. 17:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!