Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnációs "bizonyítékok"?...

Reinkarnációs "bizonyítékok"? (Tudományos válaszokat várok. )

Figyelt kérdés

Az egyik ezotéria topicban ezt írják:

"Nem tudom, hogy te milyen bizonyítékokra gondolsz reinkarnáció kapcsán, de én Ian Stevenson kutatásaira. Stevenson nagyon erős bizonyítékokat gyűjtött össze, amiket nem olyan könnyű megcáfolni, mint például a regressziós hipnózist, ezt még a szkeptikus aktivisták is elismerik. Több ezer olyan gyereket keresett fel akiknek különös emlékeik voltak, konkrét neveket, helyszíneket, eseményeket meséltek el amiről alapjáraton fogalmuk sem lehetett. Kiszűrte ezekből az ellenőrizhető infókat, és azokat akik valós nevekről, helyszínekről beszéltek, elvitte az adott helyre ahol a "képzelgései" játszódtak, és sok esetben odataláltak a régi házukhoz, felismerte az akkori rokonait.

Persze nem volt mindenkinek ilyen tiszta emléke, többen voltak akik csak részletekre emlékeztek, de többnyire ezek is ellenőrizhetőek voltak és igaznak bizonyultak."

Nem hiszek a reinkarnációban, és nem tudom, én nem találnám hitelesnek a könyvet, ami ezekből a beszámolókból készült. Pedig azt mondják, hogy hiteles, nem elfogult. Ti mit gondoltok erről?

2012. máj. 12. 13:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
# 17 Szerintem fuss neki mégegyszer a linkeknek :)
2012. máj. 19. 15:04
 22/26 anonim ***** válasza:

Itt egy érdekes cikk :D

[link]

2012. máj. 19. 15:12
 23/26 anonim válasza:
100%
Egyszer befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Méregdrága volt, de hát csak egyszer élünk.
2012. máj. 25. 02:34
 24/26 anonim ***** válasza:
70%

Azt hiszem a probléma ott kezdődik, amikor óvodás fejjel próbálunk megérteni egyetemi tananyagokat. Azaz, "ami nem mérhető nem létezik", ha egy "vizsgálat nem ismételhető", akkor nem vizsgálat, ha mégis megismétlem és 'nem szignifikáns még egyszer az eltérés', akkor nem létezett a korábbi sem. STb. stb. Miért jön ide az, aki nem nyitott a témára? Én ezt nem értem. Valami mégis idehúz...érdemes belegondolni mi!

A válaszom az, hogy nem kapsz materiális alapon bizonyítékot spirituális kérdésre. Mert az ovisok sem tudnak deriválni. (Ha mégis akkor meg nem hisszük el nekik ;)

2012. máj. 26. 18:59
 25/26 anonim ***** válasza:
Mivel elfogynak azérvek és bizonyítékok, előjön megint azegyetlen érv: ,,Ezt nem értheted mert nem hiszel benne", meg ,,a tudomány földhözragadt, elutasító, titkolódzó, merev, pedig ezek a dolgok léteznek csak soha, senki nem bizonyította még be" :-))):-))) Nem vicces, hogy ez az egyetlen érv minden hasonló marhaság ,,ál"igazolására?
2012. máj. 31. 10:13
 26/26 anonim válasza:
2012. máj. 31. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!