Reinkarnációs "bizonyítékok"? (Tudományos válaszokat várok. )
Az egyik ezotéria topicban ezt írják:
"Nem tudom, hogy te milyen bizonyítékokra gondolsz reinkarnáció kapcsán, de én Ian Stevenson kutatásaira. Stevenson nagyon erős bizonyítékokat gyűjtött össze, amiket nem olyan könnyű megcáfolni, mint például a regressziós hipnózist, ezt még a szkeptikus aktivisták is elismerik. Több ezer olyan gyereket keresett fel akiknek különös emlékeik voltak, konkrét neveket, helyszíneket, eseményeket meséltek el amiről alapjáraton fogalmuk sem lehetett. Kiszűrte ezekből az ellenőrizhető infókat, és azokat akik valós nevekről, helyszínekről beszéltek, elvitte az adott helyre ahol a "képzelgései" játszódtak, és sok esetben odataláltak a régi házukhoz, felismerte az akkori rokonait.
Persze nem volt mindenkinek ilyen tiszta emléke, többen voltak akik csak részletekre emlékeztek, de többnyire ezek is ellenőrizhetőek voltak és igaznak bizonyultak."
Nem hiszek a reinkarnációban, és nem tudom, én nem találnám hitelesnek a könyvet, ami ezekből a beszámolókból készült. Pedig azt mondják, hogy hiteles, nem elfogult. Ti mit gondoltok erről?
És miért nem találni világszerte ilyesmit?
Egyébként miért vársz tudományos magyarázatot olyasmire, ami nem tudományos állítás. Beidézed valaki válaszát források nélkül. Ilyet én is ki tudok találni, sőt, a vallás témakör is hemzseg a vadabbnál vadabb "bizonyítékoktól" csodás gyógyulásokra, meg úgy általában minden szarra. A közös ismertetőjegyük, hogy valójában egyáltalán nem ellenőrizhetők.
Nem hiszek a Lélekvándorlásban ( Reinkarnáció kb ugyan az mint a lélekvándorlás)
Szerintem ha létezne ilyen akkor ..... nem ez lehetetlen mert ..... nem , nem lehetetlen de ezekre sosem fogunk magyarázatokat kapni szóval felesleges rajtuk töprengni halálunk után úgy is választ kapunk mindenre .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!