A válaszadók többsége úgy válaszolt, hogy feltételezte, én hiszek a lélek létezésében. Holott ilyet nem állítottam. Pusztán kíváncsi voltam, ki mit gondol, illetve, hogy van-e valami olyan elmélet miszerint van, vagy nincs lelke egy spermiumnak. De azért köszönöm, hogy lejárattátok magatokat, és ostoba, értelmetlen válaszokat adtatok.
Aki pedig értelmes válasz adott, annak köszönöm. Nagyon köszönöm!
"A válaszadók többsége úgy válaszolt, hogy feltételezte, én hiszek a lélek létezésében. Holott ilyet nem állítottam."
De az ellenkezőjét sem állítottad, Lujzikám!
Honnan a jó büdös retkes kis micsodámból kellett volna kiszopnunk, hogy te miben hiszel, és miben nem? A kérdés alapján szerintem joggal feltételezi bárki, hogy hiszel benne, különben nem kérdeznéd.
Hülye kérdéseket mindenki fel tud tenni, én is megkérdezhetném, hogy járt-e a jeti a Holdon, pedig a jetiben sem hiszek, és azt is tudom, hogy a Hold sajtból van.
Mi a lélek? -- Energia
Ha a spermiumban, vagy a petesejtmagban nem lenne lélekkezdemény, akkor ott maradnának ahol keletkeztek.
Mit gondoltál mitől ficánkol a farkincája a röhögéstől?
Mindennek ami létező, van lelke. A kérdés az, hogy milyen differenciált agy van hozzá vagy nincs hozzá csak sejtmag, vagy idegdúc, vagy semmi csak atomi primitív rész. Attól függ a lélek tudása, szókincse ha úgy tettszik.
Tulajdonképpen az atomnak is van lelke, a vasnak az ólomnak, minden elemnek-- csak primitív univerzumi.
Egyébként kérdező nem volt hülyeség a kérdésed-- állítom még az orvostudománynak se jutott eszébe, hogy lelket feltételezzen annyira bele vannak habarodva a biokémiába, holott az élt folyamatokban valóban biokémia is jelen van de sokkal inkább a fizikai erőknek köszönheti hogy elmozdulni képes ha kell ficánkolni, mint az a parányi spermium és micsoda versenyt vágnak le, hogy melyik ér oda elsőre mert csak egy termékenyítheti meg a többi elől elzárkózik a pete.
Fantasztikus,- és csodálatosan lett az élet megalkotva. A múltkor láttam ahogy 9 órán keresztül verekedtek a hím elefántok az egy nőstényért.
Nem azt mondom hogy ma is verekedjenek az emberek-- de túl gyorsan megkaphatók a mostani lányok-- pedig egy kis harc, strapa sokkal izgalmasabbá teheti a pár találást és ami utána következik. Na de mindegy ti tudjátok...
"Tulajdonképpen az atomnak is van lelke, a vasnak az ólomnak, minden elemnek"
Én is mondtam a főnöknek, hogy nem kéne erőltetni azt a fűrészelést, de azt mondta, ha nem csinálom kirúg. Pedig én csak a vas lelkét akartam megkímélni!
Jó vicc tudom a vasnak- lélek-- de mi a lélek? elektronok és fotonok energiája amely önmagába hajlik vissza, ha úgy tettszik beleharap saját farkába. Ezért képes megőrizni saját törvényszerűségét akkor is vas marad ha megolvad majd ismét szilárd.
az élet a 2 különböző lélek által képes élni, mozogni fejlődni és szaporodni.Mind két lélek energia rendszernek--- mert nem valamiféle mese alak mint a vallások irkálják- hanem energia rendszer mind kettő és több önmagához visszakanyarodó "Saját farkába harapó" energia hurok összessége.
Az egyik a fekete-testes energia rendszer amely az idegszálakban fut majd a gerincben lévő idegrostokban és végül az agyban. Mivel testes-energia, ez teszi lehetővé hogy kémiai információkat szállítson az agyba és onnan i a testbe. Ez teszi lehetővé az információk rögzítését az agyi neuronokon és a biokémiai reakció segítségével a működés a vezérlését a szervezetben.
De ez még kevés lenne a tudatosabb élethez ettől még röghöz kötött lenne.
Ehhez kell a szellemi irányítás---mint az ember a számító gép előtt-- hiába van a gépben számtalan program az csak akkor működik ha te az ember a gondolkodó leülsz és utasításokat adsz.
Ez a másik lélek energia rendszer amit 5000 évvel ezelőtt talált, érzékelt egy kínai orvos és gyógyításra használta végül.
Ezzel kapcsolatban születtek eszméletlenül babonás nézetek, százféle ha nem több, EZO szélhámosság amit egyre jobban hintenek üzletszerűen.
Aztán ezzel kapcsolatban keresgél az orvos tudomány is, mert nem érzékelik, igy nem értik miért hat az akupunktúra? Persze az se mindig sikeres hiába szurkálják azt a tűt és ez nagyban hozzá járul a tudomány idegenkedéséhez. Holott nincs más oka, mint hogy az illető orvos aki szurkálja a pontokat-- tulajdonképpen nem is érzi az energiát se annak szálait illetve aku-pontjait.
Vagy is amíg az orvosfizikusok nem találnak fel egy olyan készüléket amely érzékelni, kimutatni lesz képes ennek az energiának hollétét és azon a pontokat-- addig a szélhámosok aratnak illetve az orvostudomány is egy helybe topog abban a kérdésben-- mitől élő, eleven az élet, mitől van gondolata?
Mert a gondolatunk nem az agy által keletkezik. Az intenzíven amikor dolgoztam, visszahoztam agyhalott embereket a komából és látszott hogy gondolatai vannak és érzelmei, figyelt rám és még sírt is, amikor megértette, hogy csak ő szenvedett sérülést, a gyerekei és a felesége csak kisebb mérgezést szenvedtek el-- az illető előtte orvos volt és gázmérgezést szenvedtek a nyaralóban.
Figyelt és hála volt a szemében végig amíg velem volt.
Tehát szükségtelen a lelket vagy Isten fogalmát agyon misztifikálni--fizikai energia létezések ennyi nem több!
Az a baj. hogy a fogalom mint lélek, az eredetileg magára az életet adó szellemre alkották (psziché)
Az orvosi nyelv is használja az elmegyógyításban
S a legnagyobb baj, hogy a vallások is átvették és agyon misztifikálták, igy aztán aki materialista akkor szinte szégyenli egyáltalán ki is ejteni-- hisz az intelligencia nem engedhet meg magának babonaságot, misztikát vagy bárminek is nevezzük. Nem igaz?
Tény és való hogy valaminek csak el kell nevezni azt az erőt vagy energiát amelynek köszönhetően mozgásban és állandóan változásban van az univerzum. Szintén el kell fogadnunk hogy valami lehetővé teszi az élet tudatát az élő mozgékonyságát amely mint valami motor hajtja és valami vezérli nem igaz?
Hisz mitől ficánkolna a spermium farkincája a biokémiai változástól? -- ne röhögtessetek már a biokémia átalakulás, módosulást idéz elő-- a spermium pedig nem változott meg, viszont TUDATOSAN!! egy irányba tart mind a több ezer, mintha összebeszéltek volna az induláskor START!!
Mi az ami képes az információkat szállítani akár képit a tv képcsövére akár a számgépemről.
Mi az ami megtartja az atom eredetiségét, vagy a Nap rendszerünket vagy a Földünk eredetiségét, az élet eredetiségét--- nem valamiféle tudat? Nem mindegyiket energia építi fel és vezérli?
Azt mondja a tudomány elsődleges az anyag--- holott ez nem igaz hisz miből épül fel az anyag és miáltal tartja meg eredetiségét-- nem energia részecskék által?
azt mondja sokszor az ember, hogy ezt azt elfelejtette, nem emlékszik rá--- holott ott van minden a lélekszálain, mint gondolat feszültségek és a képi biokémiai lenyomatként az agysejteken--(hasonlóan a tv képernyőhöz)
A gondolat van először és annak a feszültsége fut az agyi neuronokra életre keltve (felizzítva) a feszültségével a képi adatokat.Idővel halványulhat a képi adat ha nem elég erősen keletkezett-- (ismétlés a tudás alapja!!)de akkor is ott van nem tűnik el --hipnózissal előhívható" és bizony maga a lélek emlékezik, és keresgél a múltban az "Én" nélkül, felhasználva a beszédközpontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!