Ha Buddha szerint a reinkarnáció egy csapda, miért nem szabadított már ki minket valaki?
Diavolino44
Nem mondtam, hogy nem lehet.
Ha már belekevered a kereszténységet, Jézust konkrétan Isten nemzette. Buddha egy egyszerű ember, ember szülőkkel. Imádkozhatok a boltos nénihez is, de ő mit tud tenni?
Persze ez is csak elméleti kérdés, én ateista vagyok, de mégiscsak értelmesebben hangzik egy istenhez (Jézus esetében félistenhez) imádkozni, aki tehet is valamit.
Lacii:
Te elolvastad azt amiket írtál??? :)
"Jézust konkrétan isten nemzette."
Ezt honnan veszed? Mi a bizonyíték rá? Még ha így is van mi a bizonyíték arra hogy engem vagy téged nem isten nemzett?
Szerintem Jézus is egyszerű ember volt, egyszerű szülőkkel. Az más kérdés hogy a maga korában egy nagy tanító volt. De mivel a Biblia halála után 50-10 évvel íródott mi a biztosíték hogy valóban Jézus szavai vannak benne?
Másik mivel te ATEISTA vagy akkor miért hiszed azt hogy isten létezik sőt még hogy van egy félisten fia?? :D
Egy boltos nénihez is szívesen imádkozok mert benne is benne vannak azok a bölcsességek amik Jézusban, Buddhában, vagy Istenben benne voltak/vannak.
22 válaszoló:
Teljesen egyetértek. De szerinted hány ember hal meg úgy, hogy megvilágosodott? Vagy csak úgy: Elértem mindent amit szerettem volna az életben, ez egy tökéletes élet volt!
Kedves Diavolino44!
Természetesen olvashatsz a szeplőtelen fogantatásról, hogy Mária szűz volt, és József először hinni sem akart neki, mivel nem ő nemzette Jézust.
Attól, hogy ateista vagyok, még lehetek tájékozott nem?
Persze ez az irodalmunk része!! Örülök is neki ha kulturált olvasott emberrel beszélgethetek.
Amúgy nézz utána mit jelent az hogy ateista, mert te nem vagy az!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!