Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha Buddha szerint a reinkarnác...

Ha Buddha szerint a reinkarnáció egy csapda, miért nem szabadított már ki minket valaki?

Figyelt kérdés

2012. febr. 25. 17:58
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

Diavolino44

Nem mondtam, hogy nem lehet.

Ha már belekevered a kereszténységet, Jézust konkrétan Isten nemzette. Buddha egy egyszerű ember, ember szülőkkel. Imádkozhatok a boltos nénihez is, de ő mit tud tenni?

Persze ez is csak elméleti kérdés, én ateista vagyok, de mégiscsak értelmesebben hangzik egy istenhez (Jézus esetében félistenhez) imádkozni, aki tehet is valamit.

2012. febr. 26. 02:43
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes egyébként, hogy sokan a Buddhizmust azonosítják a reinkarnációval és a karmával, holott, pont az volt a lényege, hogy az elődnek számító hinduizmussal szemben, amely szerint szépen végig kell járni az újjászületési ciklusokat, Buddha azt mondta: minek? Ha, ebben az életben is el lehet érni a megvilágosodást, akkor hajrá!
2012. febr. 26. 07:51
 23/45 anonim ***** válasza:
Mert ha már le sem születünk akkor az még rosszabb, örülj neki itt újrakezdheted ha elb*szol valamit
2012. febr. 26. 08:48
 24/45 A kérdező kommentje:
Miért rosszabb, ha le sem születünk?
2012. febr. 26. 11:38
 25/45 Diavolino44 ***** válasza:
100%

Lacii:

Te elolvastad azt amiket írtál??? :)

"Jézust konkrétan isten nemzette."

Ezt honnan veszed? Mi a bizonyíték rá? Még ha így is van mi a bizonyíték arra hogy engem vagy téged nem isten nemzett?

Szerintem Jézus is egyszerű ember volt, egyszerű szülőkkel. Az más kérdés hogy a maga korában egy nagy tanító volt. De mivel a Biblia halála után 50-10 évvel íródott mi a biztosíték hogy valóban Jézus szavai vannak benne?

Másik mivel te ATEISTA vagy akkor miért hiszed azt hogy isten létezik sőt még hogy van egy félisten fia?? :D

Egy boltos nénihez is szívesen imádkozok mert benne is benne vannak azok a bölcsességek amik Jézusban, Buddhában, vagy Istenben benne voltak/vannak.

2012. febr. 26. 11:50
 26/45 Diavolino44 ***** válasza:

22 válaszoló:

Teljesen egyetértek. De szerinted hány ember hal meg úgy, hogy megvilágosodott? Vagy csak úgy: Elértem mindent amit szerettem volna az életben, ez egy tökéletes élet volt!

2012. febr. 26. 11:52
 27/45 anonim ***** válasza:

Kedves Diavolino44!

Természetesen olvashatsz a szeplőtelen fogantatásról, hogy Mária szűz volt, és József először hinni sem akart neki, mivel nem ő nemzette Jézust.

Attól, hogy ateista vagyok, még lehetek tájékozott nem?

2012. febr. 26. 16:57
 28/45 Diavolino44 ***** válasza:

Persze ez az irodalmunk része!! Örülök is neki ha kulturált olvasott emberrel beszélgethetek.

Amúgy nézz utána mit jelent az hogy ateista, mert te nem vagy az!!

2012. febr. 26. 18:27
 29/45 anonim ***** válasza:
mert mindenkinek meg kellene szabadítani az összes érző lényt. ez úgy működik, hogy megvilágosodik az ember, és lemond a szenvedéseiről. mivel minden egy, így egy ember képes az emberiség helyzetét javítani, és rontani is! a szavak csak szavak, ami mögé az értelme bújik! egy érzést száz szóval ki tudunk fejezni, de ugyan az az értelme.
2012. febr. 27. 14:37
 30/45 anonim ***** válasza:
Mert a buddhista legnehezebb tanításai szerint, addig járnak vissza a lelkek a materiális világba, ameddig minden lélek felemelkedik a nirvánába.
2012. febr. 28. 10:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!