Ha Buddha szerint a reinkarnáció egy csapda, miért nem szabadított már ki minket valaki?
Ugy gondolom az élet egy választás, senki sem fog kényszeríteni, hogy márpedig te szüless ide!
A reinkarnáció csapdájából ki lehet kerülni. Azért kerülsz bele ebbe a csapdába, mert meg kell még tapasztalnod valamit. Van egy olyan mondás, hogy "Nincs új a nap alatt". Ugyan ez igaz az életeidre/életedre (válassz ahogy neked jobban tetszik. Veled nem fordult már elő hogy egy probléma megismételte már magát. Kicsit más szituációban, más emberekkel, de a konfliktus ugyanaz volt. Nah akkor gondolkozz el mit csinálhattál rosszul hogy ezt az "élményt visszakapod". S én úgy gondolom, ha az életedet úgy éled le, hogy ezt/ezeket nem tudtad megoldani akkor önszántadból születsz újjá hogy ezeket megold. Mint ahogy ezek a problémák egy életciklus alatt is többször előjönnek akkor életeken keresztül miért ne jöhetnének el.
Szubjektív véleményem volt!
Lacii:
Egy emberhez miért nem lehet imádkozni. Miért csak istenhez lehet?
Jézus azt mondta: "Én és az Úr egyek vagyunk!
Diavolino: ez esetben miért dönt úgy egy lélek, hogy megszületik olyan helyre, ahol nagy valószínűséggel boldogtalan, szenvedéssel teli élet vár rá?
Miért kellene megtapasztalni bármit is, főleg olyat, ami számára szenvedés? Ha ezt mégis önként választja, akkor kap érte valami kárpótlást, hogy megérje neki?
Ha önként választotta, miért nem tud belőle kilépni csak úgy?
Az eredeti Buddha sosem beszélt a halál után következő életekről, ezeket csak utólag szőtték hozzá.
Ugyanúgy mint ahogy a mennyországot beleszőtték Jézus tanításaiba. Ha elolvasol pár apokrif írást, pl: Tamás evangéliuma, akkor egyértelmű, hogy Jézus egy tudatállapotról beszél, amikor a "mennyeknek országát" emlegeti. Mivel többször azt említi, hogy jelenleg is ott tartózkodik. Vagyis: abban a tudatállapotban van.
Amikor Buddha a karmáról beszélt, akkor azt úgy értette, hogy a cselekedeteid visszahatnak a tudatodra, és alakítják azt. Ez a visszacsatolás megszűnik a megvilágosodott állapotban.
Az előző válaszolóval nagyon egyetértek! Baromira egyszerű a szenvedésünket egy másik éltre fogni! Mivel minden ami történik (nagy részben)a mi döntéseink sorozataként jelenik meg.
Amiért mégis hiszek az előző életekben, az egy hipnózissal foglakozó orvos könyve. Aki rengeteg embert kérdezgetett regressziós hipnózisban az "odaátról". S az általuk leírt esettanulmányokban leírt "túlvilág" teljesen megegyezett.
Miért születünk ide megtapasztalni bármit is? Ha ezt tudnám Jézus vagy Buddha lennék! ÉN úgy vélem az a kárpótlásod hogy itt élhetsz, hogy megtapasztald a szenvedés és az örömöt is. Miért nem kérdőjelezed meg azt miért történik most velem jó? Miért vagyok most boldog? Végezetül bármikor ki tudsz belőle lépni ez a TE döntésed!
"A te életedben ennek tanulmányozása milyen jó hatásokkal járt? "
Rájöttem, hogy a Buddhizmus nagyon messze áll a világnézetemről. (És, hogy Buddha ritka nagy s*gfejként tudott viselkedni a beszédei alapján.)
Néhány hozzászóló érdemként tekint a reinkarnációra, jutalomként a földi életre. Gondoljatok arra a sok százmillió emberre, akinek az élete pokol. Nekik is érdem? Szerintem inkább büntetés.
Néhány mester megszabadította az összes érző lényt? Akkor miért vagyunk még mindig itt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!