Lehetséges, hogy előző életemben Holokauszt áldozat voltam?
Az elején leszögezem, hogy nem hiszek a reinkarnációban. Azoknak a táborát erősítem, akik szerint élünk és elmúlúnk, tiszta biológia. Mindazonáltal történnek velem érdekes dolgok, amelyek megváltoztatni látszanak a véleményemet. Kimondottan érdekel a Holokauszt. Rengeteg könyvet olvastam a témában, történelmit és irodalmit is. Borzasztóan vonz a zsidó vallás, erős késztetést érzek, hogy kikeresztelkedjem. És a legdurvább: álmomban néha, mintha ott lennék. Ha olvasok egy visszaemlékezést, déja vu-t érzek, mintha ott lettem volna. Mintha én ezt láttam volna.
Nem foglalkoztam ezekkel a dolgokkal soha. A karmában sem hiszek (bár ki tudja, mert a párom erős Holokauszt tagadó).
Tudnátok segíteni? Ez elmebaj, vagy így is lehet?
Én is magyar szakos voltam. Már végeztem. Nézd, ugye te is tudod, hogy nem csak tulajdonnevet lehet nagy betűvel írni? Ugyan.
Mint írtam, racionális embernek tartom magam. Mindazonáltal vannak olyan dolgok, amiket nem tudunk megmagyarázni. Ezt el kell fogadni, ilyenkor indul be a fantázia és a találgatás.
És ha értelmezel, azt is látod, hogy nem bíráskodtam.
Ha pedig, azokat a műveket vesszük, amelyeket valószínüleg mindketten olvasnunk kellett, akkor te is tudod, hogy azok sem a fekete és fehér dolgok összemosása, gondolom, vizsgáltátok a kérdést, hogy vajon ezeket a visszaemlékezéseket be lehet-e egyáltalán illeszteni az irodalomba, és mi történt akkor, amikor olyan művek íródtak visszaemlékezésként, amelyeket nem szemtanúk, áldozatok írtak.
"a német népek igenis bűnösnek találom"
Ne bélyegezz meg egy egész népet! Amúgy három enyhítő körülményt tudok felhozni:
1) tömegpszichózis
2) a Harmadik Birodalomban egy elég komoly diktatúra működött (Gestapo)
3) nem tudhatták, mi lesz Hitler megszavazása után. Nem volt választási program a "végső megoldás"
Te meg kérdező csak fekete/fehéren látod a dolgokat. És csak leírom az angolok tudták mi folyik a táborokban, sőt angol zsidók, de nem tettek semmit, mert ez jól jött nekik. És hogy fokozzam: a koncentrációs tábor nem német találmány.
Az egész 2. vh. a pénzről szólt és a nagyhatalmak magasról sz*rtak mind a civilekre és a katonákra is. Egyébként ajánlom figyelmedbe Robert Merlétől A meseterségem a halál c. könyvet. Egy német náci szemszögéből.
Még mindig fenntartom, hogy erősen elfogultan, a dolgok mögé látása nélkül interpretálod az eseményeket.
Üdv: a német szakos kolléga
Igen, egy elvesztett háború utan világhatalomat csinált az általa választott országból(mivel osztrák volt ugye), és ennek egyik alapja volt a zsidók kitelepítése, stb.
Olvasd el szepen az endlosung/final sollution/végső megoldas történetet, és megérted, miert tettek ezt, és miert azok voltak az indokok a megoldásra, mint amit az angolok a gyarmataikon,vagy akar a " honfoglaló" amerikaiak is felhoztak a maguk idejében.
Németország FIZETETT országoknak, hogy fogadjak be a zsidókat, illetve folyamatosan próbáltak mindenkit deportálni, ez egesz koncepció alapja az volt, hogy milyen alapon lásson el Németország több millió mindenre alkalmatlan embert, amikor alig tudnak lépést tartani a háborús szuksegletekkel.
A munkatáborok a mai napig léteznek, ajánlom figyelmedbe az arab emirsegeket, ha valaha láttál mar diktatúrát. Illetve nem sokkal ezelőttig Oroszország szépségeit. Amikor dönteni kellett, hogy Hans friedrich, munkás, vagy Kohn Dániel degenerált festő kapjon fejadagot, hat isten óvja a lelküket, döntöttek.
Ha Amerika, Anglia, vagy bármelyik szövetséges befogadta volna a zsidókat, eszük ágában nem lett volna a németeknek kitalalni az egesz dolgot, mivel sokkal drágább volt állami pénzen eltüntetni, mint a zsido sajat pénzén kiutasitani
Reagálnék néhány dologra.
Először is legblődebbre:): Robert Merle minden volt csak német náci nem. Francia volt, az általad említett mű, egy FIKTÍV önéletrajz. Merle hadifogsága idején ismerkedett a német "rendszerrel", és a kommunizmus felé húzott.
Nem bélyegzem meg az egész népet népet, hiszen írtam, hogy ott is voltak emberséges emberek, de! azért, még ha az átlagember nem is tudta, hogy léteznek koncentrációs táborok, de tény, hogy a zsidók mindennap ki voltak téve kegyetlenkedéseknek már a háború kitörése előtt!
Egyébként nem értem, hogy miért kellett volna elhagyniuk a zsidóknak Németországot? Nem voltak haszontalanok, dolgoztak. Miért kellett volna őket bármerre is telepíteni?
És még az, hogy én tudom, hogy a történelem során nem ez volt az egyetlen szennyes dolog, amit elkövettek és elkövetnek emberek embertársaik ellen, de azzal nem kisebbíthetjük egyik "értékét" sem. Ez nem lóverseny, hogy rálicitáljunk, hogy a Szovjetunióban ennyi ember tűnt el, hogy az indiánokkal mi történt Amerikában, hogy mi történt Szibériában élő népekkel. Most erről a témáról szólt a kérdés, és én egyik hozzászólásomban sem méltattam más népi katasztrófát sem. Érdekes módon, ha a Holokausztról (számomra nagy betűvel) van szó, mindig van néhány ember, aki rögtön rálicitál, hogy itt meg ott ez meg amaz történt...
Hali:)
Az egyik volt munkatársam lelki zűrök miatt keresett egy kineziológust. Ő azt tanácsolta, keressen egy embert aki regressziós hipnózist alkalmaz nála. Úgymond kiderült, hogy öt éves zsidó kislányként végignézte a szülei elhurcolását, halálát, majd valószínűleg Ő is meghalt, de erre már pontosan nem emlékszem. A lényeg, hogy ezek után sikerült idővel kigyógyulnia a lelki eredetű betegségéből, ami állítólag a reinkarnáció hatása volt:) Nem tudom, Én ennyire nem élném bele magam, de szerintem sok ember érez hasonlóan, mint Te, mert nagyon az érzelmekre ható filmeket, regényeket készítettek a holokausztról:)
"ha a Holokausztról (számomra nagy betűvel) van szó, mindig van néhány ember, aki rögtön rálicitál, hogy itt meg ott ez meg amaz történt..."
Ezt én is észrevettem, általában kiemelik az összes elkövetett bűn közül, mintha azon kívül nem történt volna szörnyűség. Én elismerem, nagy tragédia volt a közelmúltban, de nem az egyetlen (sajnos). Na erre kontráznak rá mások, akik azzal jönnek, hogy igen ám, de Gulág meg a gyarmatosítás.
Az, aki tagadja, meg úgy állítja be, hogy üdültették őket, azt sem tudja, miről beszél. A számokon lehetne vitatkozni (de szerintem nincs értelme, egyrészt nem lóverseny, másrészt nem kisebbíti vagy nagyobbítja a tragédiát), de nem az a lényeg, hanem hogy ilyen megtörténhetett. És történik napjainkban is, csak nem itt és nem ilyen léptékben.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!