Játszik velünk az Isten?
Végsősoron viszont semminek nincs értelme, mindenre rá lehet kérdezni, hogy "ez minek?", és így egy végtelen egyeneshez jutunk. Esetleg körérvelésbe, ami megintcsak nem jó.
Én nem kértem, hogy teremtsen meg, aztán teszteljen (mert hát az élet egy teszt, a hit tesztje, mert utána jön a büntetés vagy a jutalom), és ha elbukok, akkor ott ülök a pokolban, és arra gondolok, hogy "ez most mire volt jó?". HA úgy istenigazából belegondolunk, abszolút életértelme nincs.
Mond kedvesem először is mennyi idős vagy? másodszor hím- vagy nőnemű?
Harmadszor Isten nem avatkozik bele az életbe.
Negyedszer gyere el és olvasd el a blogomat, először az elméletit hogy tudd miért vagyunk a világon, és mi az ami által élünk, mozgunk és amire vigyázni kell, mert az élet egyszeri megismételhetetlen!
Utolsóként pedig a másik blogot azért ajánlom mert van benne olyan tartalom, miképp küzdheted le a depresszív hangulatodat épp saját lelked segítségével.
Ismerd meg önmagad miből állsz, milyen fantasztikus létező a lelked, és miképp használhatod fe3l erejét hogy értelmet találj az életben.
Igaz dolgozunk alkotunk de mind ezek saját hasznunkra válik, vagy szebbé teszik az életet.
A válasz levélnél beírom a blogom cimét ajánlom figyelmedbe, ilyet még nem olvastál, nem hallottál senkitől. Egyébként nem vagyok vallásos.
kedves # 14/14tegnap 23:19 --ki kell hogy ábrándítsalak, nincs reinkarnáció se. Nincs olyan hogy kiválasztott, és hiába filozófus valaki, az kevés ahhoz, hogy rájöjjön a válaszokra.
Mi szükséges akkor, hogy ismerjük az igazságot még halál elött?
Hogy valaki olyan hibával szülessen, vagy kis gyermekkorban valami trauma miatt olyanná váljon, hogy lelkével elhagyni legyen képes a testét még életében, és már gyermekkortól kezdve.
De még ez is kevés, mert az is fontos, hogy milyen korban születik, nem mindegy hogy ókorban, középkorban vagy épp korunkban amikor az emberi szellemünk sokkal többet ismer a MINDENT alkotókból.
aztán még az is fontos hogy az illető kíváncsi minden-lében kanál természetű legyen, hogy a absztraktnak számító képességét fel is használja egy életen keresztül még akkor is ha a maga a kor miatt hallgatni kényszerül miatta (politika miatt)
Az életnek amit élünk nem csupán jelenleg vannak, lennének" kötelességei, hanem a messzi jövőben is lesz mind azon lelkeknek akik túlélik az utolsó utat, mert becsületben élték életüket és eljutottak a FÉNYBE (ahogy emlegetni szokták a klinikai halálból "visszarántottak")
A végtelen Természetnek (az egész univerzumi) a végső kiteljesedése maga az élet, annak legtökéletesebb alkotása az istenivé vált EMBER. Ki benépesíteni képessé válik a végtelenséget.
Tudom ez valami nagyon magas röptűnek tűnik, pedig nem az, egyszerűen a LÉTEZÉSNEK a tökéletesebb felé való építkezése.
Amikor azt mondjuk alázattal -Isten--- Tulajdonképpen az ember, mint a Természet terméke" sokkal több! Isten, csak erősebb és méretileg hatalmasabb lét forma, de az ember már anyag és abban van az isteni a lelke által.
Amíg az isten csak gondolkodni képes a pillanatokban, addig az ember a gondolkodásán túl magában hordozza az időt szellemileg, mert múltja van és előre mutató jövő elképzelése.
Csak akkor nem érzi önmagát fontosnak az ember, ha nem találta meg az önigényét, a mániáját, a kényszeres született vágyait.
Emlékeztetnék pl.a hódra, hangyára, nekik nem jut eszükbe ilyenen spekulálni --hogy miért élünk, mi értelme az életnek? mert minden nap, minden percében céljuk van és azt meg is akarják valósítani
kérdező. :)
Eredetileg Te játszol magaddal. Azért tartasz bármit unalmasnak, vagy boldogtalannak, mert szimplán egyszerűen Te magad ítéled ilyennek a tapasztalatod...és azért születsz meg többször, hogy a tévedéseid visszahatásából majdan észrevedd mi is vagy valójában, felismerd, hogy az igazi boldogság önmagadban van, és minden teljesen tökéletes úgy, ahogy van. :)
#mami
az IGAZSÁG az, ami túl van minden ellentmondáson, és minden kétségtől mentes, ami valójában egyszerűen túl van mind az ellentmondás, mind a kétség lehetőségén is, túl az idő és a forgandóság változásán és váltakozásán, örökké egy és ugyanaz, nem változtatható és nem változó, egyetemes és ezért független minden emberi fogalomalkotástól...
üdv
27/F
LastOne.Left
Last One --"felismerd, hogy az igazi boldogság önmagadban van, és minden teljesen tökéletes úgy, ahogy van. :)"
Ezt szépen írtad, csak hát az ember mivel szellemében már fejlett mind ezt eltorzítani képes, vagy épp, mint a kérdező, képtelen átérezni a maga fantasztikumát-- S ez szomorú. Ez vagy családból hozott, vagy a mai korunk hatása Ez ellen egyetlen orvosság van, meg kell tanulnia érzékelni saját lelkének energiáit.
Nem valamiféle hindu meditatív marhasággal hanem nagyon egyszerűen úgy ahogy én érzem.
Lefeküdni, ellazulni, és a gondolatunkkal elképzelni saját tenyerünket, amivel végig simogatjuk a fejünket kívül majd belül az agykéreg tetejét. Amilyen lassan csak lehet az órajárásával egyező irányba körbe- körbe a homloki résztől egészen le a tarkóig.
Ha ez már sikerült, és nem gondolsz semmire a fel-fel törő gondolati emlékeket is átsimítod menet közben, nem foglalkozol vele, elsimítod,tovább haladsz.-
Majd koncentrálva a tenyereddel végig haladsz a testeden érezd annak elektromos kisugárzását lefelé középen majd vissza, mellette lefelé, majd vissza. Aztán egyik oldal majd másik oldal. Érezd a lelked szálainak elektromos erejét.
Miért írom ezt a depresszív hangulatnak érzelmi és testi okai vannak valahol mindegyik benned a lelked szálain és szerveidnél zsákutcába jutott, leblokkolhatott, nem áramlik szabadon ezért ma hangulati baj de holnap már betegséget okozhat.
Hallgass, olvass olyan témákat amelyek megnevettetnek, derűt csalnak az életuntságodba, hallgass olyan zenéket amelyek felvillanyoznak, szeretetre, szerelemre késztetnek. Mert mind két érzelem a lélek legegészségesebb feszültsége.
Keress olyan hobbit ami alkotásra késztet amit élvezel.
Mert a munka nem kimondottan mindig az amit élvezünk,gyakran csak létszükséglet.
Már alig tlálok valamit, ami érdekel. Amiket szerettem filmeket, zenéket, elérhető hobbit, már mind megnézte, meghallgattam, és az unalomig folytattam. Szerelmes is lettem, de reménytelenül. Nem sikerülnek a dolgok. Most megpróbálok valamerre kimozdulni, lehet ezt kell erőltetnem, hogy lássak más embereket. Ma is megyek szilveszterezni, bár igazából hangulatom a béka feneke alatt van, de mégis elmegyek, hátha történik ott valami jó.
Nagyon régóta benne vagyok sajnos, eddig a környezetem nem nagyon vette észre, de mostmár a legtöbben látják, hogy valami gond van, mert állandóan levert vagyok. Már nem tudom elrejteni sem, hogy nem érzem jól magam a bőrömben. Próbálom keresni magamnak az indokokat, hogy mi értékes bennem, miért érdemes élnem, de meggyőző dolgok nem jutnak az eszembe. Sok súlyos hibát is elkövettem butaságból, gyávaságból, és ezek is nyomják még a vállam, saját szememben törpülök tőlük.
Nagyon a végét járom. Már nem tudok hosszabb ideig nyugodtan lenni, mert kezdek akkor megbolondulni. 2 napja be kelltt ülnöm a kocsiba, és neki a semminek, lenyomtam cél nélkül 240 kilómétert. Mert ha nem mozdulok ki itthonról, úgy éreztem megőrülök. Valminek változnia kell. Vagy végem lesz, vagy sikerül valamerre jó irányba fordulni. Ez még nem sikerült.
Állítólag kockajátékos az isten.
Ne csüggedj: mindenki boldogtalan, viszont kiválóan megtanultunk színlelni.
Innen látom, hogy van benned érték, másképpen nem tennél fel ilyen kérdéseket.
Az "isten": semmi egyéb, mint az "önző gén" bennünk
(ennek vagyunk mindannyian az átmeneti hordozói).
A "játék" erről szól.
Civilizációk és életformák ezrei léteztek már és pusztultak el.
Mind ugyanúgy végezte (mi is ugyanúgy fogjuk végezni).
Ne csüggedj! Álmodj!
Azt álmodj, amit Te akarsz (ne mások álmodtassanak; ne a mások álmait álmodd)!
Nincs az ébredésben semmi öröm.
Szeretem a fajtádat, mert az emberiség jövőjéből való vagy (akárcsak én).
Nincs semmilyen válasz; minden választ meg kell támasztani,
(mert ha nem támasztják meg, akkor magától elborul).
Az univerzum nem értelmes tervezés eredménye (ha van tervezője, mi cseppet sem számítunk neki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!