Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Hogy is van ez a reinkarnáció...

Hogy is van ez a reinkarnáció dolog?

Figyelt kérdés

Még mindig úgy hiszem, hogy minden bizonyítható racionálisan, csupán nem mindig ismerjük a választ, de érdeklődő ember vagyok, ezért amikor megvizsgálok valamit, szeretem és hasznos is olyan helyzetbe képzelni magam, ahol hiszek a vizsgált dolgokban, így ebben az esetben a reinkarnációban is. Nem igazán hiszek a reinkarnációban, de nem zárom ki a lehetőségét, hogy igaz.

Most azt a fajta reinkarnációs nézetet vegyük alapul, ahol ember csak emberré reinkarnálódhat vissza. Az érdekelne, hogy lehetséges e a tanok szerint mondjuk egy szegény családba reinkarnálódni, úgy, hogy előző életében a személy egy gazdag nemes volt, vagy király, esetleg hadvezér/diktátor. Illetve az, hogy az előző életbéli tapasztalatok vagy emlékeke mennyire jönnek e át? Vagy talán lehetséges az, hogy aki előző életében előkelő volt, az az új életében arra fog törekedni, hogy ugyanazt kiépítse?

2011. jún. 12. 16:55
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
Szerintem abszolút létezik reinkarnáció.. lelkek vándorlása stb:DD elvégre a dejavu érzésre is azt mondják hogy " mintha már átéltem volna"...
2011. jún. 30. 23:32
 22/27 A kérdező kommentje:
Még mindig kételkedem benne, de ha muszáj választanom, akkor azt hiszem egy angol lord voltam(de nem elkényelmesedett, hanem fitt és energikus). :DD Azt az életstílust tudom úgy átérezni, mintha tényleg átéltem volna.
2011. júl. 1. 02:17
 23/27 anonim ***** válasza:
még hogy a déja-vu miatt lenne hihetőbb a reinkarnáció: [link]
2011. júl. 3. 01:34
 24/27 anonim ***** válasza:

Szerintem ha van reinkarnáció, az nem adja vissza a halandó társadalomban szerzett rangodat, mert az csak az élethez kötődik, a több életet magában foglaló léthez nem.

Tök mindegy, hogy az aranykalitkában, vagy a szemétdombon találod-e meg a boldogságodat/boldogtalanságodat. Mindkettőben meg lehet találni mindkettőt.

A kérdésed olyan, mintha utaznál, és közben az foglalkoztatna, hogy a következő járművön kényelmes ülőhelyet találsz-e, vagy állnod kell. Amikor leszállsz a járműről, az ülőhelyedet nem viheted magaddal, ugyanúgy az életben megszerzett anyagi javakat sem. Ahogy az életben szerzett kapcsolataidat sem. Esetleg a tanulságot igen, ami született tehetségként, vagy fogyatékosságként jelenik meg a következő életben.

Ez persze csak feltevés, racionális magyarázat nincs a reinkarnációra (de az "egy életet élünk" felfogásra sem).

2011. júl. 10. 05:15
 25/27 anonim válasza:
az a helyzet ezzel az egésszel,hogy ha valóban létezik(remélem hogy nem) xD,akkor szerintem nem feltétlen csak emberek lehetünk hanem bármi más is,de mindez lehet egyfajta büntetés,egy példa: elmész horgászni ráakad a horgodra egy béka,nem mersz hozzányúlni hogy levedd a horogról,széttaposod,lehet hogy következő életedben te is egfy béka lkeszel aki hasonlóképpen végzi,vagy éppen születésed óta jól élsz megvan mindened,kiröhögöd a rosszabb körülményben élőket,hencegsz a jóléteddel,lehet következőre egy hajléktalan nő gyereke leszel akit majd az ölében tart koldulás közben az utcán üldögélve,vagy épp fordítva sanbyarú a sorsod de próbálkozol hogy javíts rajta és sehogy sem sikerül,de viszont másoknak is segítesz függetlenül megérdemlik-e tőled vagy sem,lehet hogy következő életedben egy gazdag család gyermeke ként látsz napvilágot és egy szemét diktátor leszel mert másokat taposol el miközben csak úgy érzed a lehetőségeid használod ki,DE ezek mind csak feltevések,és hát nem feltétlen tartom kizárhatónak,de én nem hiszek benne,és személy szerint remélem hogy valóban nem is létezik és halálunk után nem történik semmi,és nagy valószínűséggel ez így is van,ez csak a buta emberek agyszüleménye akik félnek meghalni,de kérdezem én,félretéve akárcsak az anyagi vonzatokat(amik azért nagyban megtudják különböztetni 2 ember életét) jó ez az élet?érdemes mégegyszer és mégegyszer újra kezdeni? átélni a sok pechet,idegességet,szenvedést,felcseperedést,betegségeket,a szerettek elvesztését és még akár a nélkülözést is újra?biztos hogy ez olyan jó lenne nekünk?szerintem nem,de kinek hogy...
2011. szept. 1. 20:19
 26/27 anonim válasza:
attól függetlenül a múltba vissza tekintve viszont izgalmas dolog,bár sztem ha létezik előző élet és emlékeznénk rá,kkor sokakat a hideg rázna... utolsó voltam
2011. szept. 1. 20:22
 27/27 anonim válasza:
*a
2011. szept. 1. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!