Hogy is van ez a reinkarnáció dolog?
Még mindig úgy hiszem, hogy minden bizonyítható racionálisan, csupán nem mindig ismerjük a választ, de érdeklődő ember vagyok, ezért amikor megvizsgálok valamit, szeretem és hasznos is olyan helyzetbe képzelni magam, ahol hiszek a vizsgált dolgokban, így ebben az esetben a reinkarnációban is. Nem igazán hiszek a reinkarnációban, de nem zárom ki a lehetőségét, hogy igaz.
Most azt a fajta reinkarnációs nézetet vegyük alapul, ahol ember csak emberré reinkarnálódhat vissza. Az érdekelne, hogy lehetséges e a tanok szerint mondjuk egy szegény családba reinkarnálódni, úgy, hogy előző életében a személy egy gazdag nemes volt, vagy király, esetleg hadvezér/diktátor. Illetve az, hogy az előző életbéli tapasztalatok vagy emlékeke mennyire jönnek e át? Vagy talán lehetséges az, hogy aki előző életében előkelő volt, az az új életében arra fog törekedni, hogy ugyanazt kiépítse?
Szerintem ha van reinkarnáció, az nem adja vissza a halandó társadalomban szerzett rangodat, mert az csak az élethez kötődik, a több életet magában foglaló léthez nem.
Tök mindegy, hogy az aranykalitkában, vagy a szemétdombon találod-e meg a boldogságodat/boldogtalanságodat. Mindkettőben meg lehet találni mindkettőt.
A kérdésed olyan, mintha utaznál, és közben az foglalkoztatna, hogy a következő járművön kényelmes ülőhelyet találsz-e, vagy állnod kell. Amikor leszállsz a járműről, az ülőhelyedet nem viheted magaddal, ugyanúgy az életben megszerzett anyagi javakat sem. Ahogy az életben szerzett kapcsolataidat sem. Esetleg a tanulságot igen, ami született tehetségként, vagy fogyatékosságként jelenik meg a következő életben.
Ez persze csak feltevés, racionális magyarázat nincs a reinkarnációra (de az "egy életet élünk" felfogásra sem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!