Anyukám 2 hete halt meg, most hol van?
Még annyi jutott eszembe, h írtad, h milyen rosszak a hétköznapok, üresnek tűnnek. Én is ezt éreztem.
Kitaláltam, h minden nap van fél órám, mikor alszik a gyerek, gyertyát gyújtottam, és anyuval beszélgettem, v csak rá gondoltam, elnosztalgiáztam, h milyen is volt, mikor gyerek voltam, felidéztem, h miket szokott mondani, ilyesmik.
Ezt a fél órát elneveztem szomorkodás-időnek. Amikor eszembe jutott anyu a nap többi részében, elhessegettem a gondolatokat, és arra gondoltam, h majd jön a mi fél óránk, majd akkor elsírom neki a bánatom.
Ez segített, végre tudtam aludni, és volt valami ami hozzáköt, majdnem olyan volt, mintha újra köztünk lenne.
Persze nem két hét után, sokkal később kezdtem el, de tényleg segít, de majd jusson eszedbe, így könnyebb átvészelni.
Ma már nem csinálom, de ma már tudok sírás nélkül beszélni róla, tudok nevetni a történeteinken, nem vagyok túl rajta, de valamivel könnyebb.
Ezt azért írtam le, mert fontos, h hagyj magadnak időt, ne sürgesd a gyász folyamatát, és hidd el, a halál tényleg csak egy kis semmiség, anyukád a szomszéd szobában vár. Nekik csak egy szempillantás, nekünk nehéz.
előző válaszolók nagyon szépen leírták.
egy fontos dolog. tudatban egy vagy nem csak vele, de minden mással is, ha ezt sikerül tudatosítanod magadban, ha sikerült megértened, akkor megszűnik a hiány és a rossz érzés, sőt tisztábban is fogod érezni őt...nem megy el sehova sem, csak éppen más "síkon" van...de veled...ezt jól jegyezd meg. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
OFF lesz bocsi.
LastOne.Left!
Köszönöm, h írtál ide, segítettél már nekem, mikor én voltam ebben a helyzetben, mindig jó látni, h itt vagy még.
Sziasztok!
Nekem apukám halt meg, idén már 8 éve lesz, de még a mai napig nem teljesen dolgoztam fel, lehet azért, mert akkor nekem kellett tartani a lelket a többi családtagomban, viszont én is úgy gondolom, az elhunyt szeretteink velünk vannak, csak nem látjuk őket. Őszinte részvétem mindenkinek, tudom mit éreztek. Nemrég hallottam egy könyvről, ezzel a témával is foglalkozik, nézzetek utána: Paulo Coelho: Alef. Most jelent meg én biztos el fogom olvasni.Ha valaki már olvasta esetleg írjon véleményt!
El fogom olvasni, Coelho jókat ír.
Most ami könyv segített egy kicsit, az Popper Péter utolsó könyve volt, a Sárkányok barlangja.
Ajánlom azt is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!