Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Előző életünkben találakozhatt...

Előző életünkben találakozhattunk?

Figyelt kérdés
Van valaki akit csak látásból ismerek. Akárhányszor meglátom mindig egy idegen érzés fog el. Olyan mintha ő sokat jelentett volna nekem valamikor. Nem nagyon szoktam gondolni rá, de vannak intenzív álmaim róla és egy fura érzésem vele kapcsolatban
tegnap 16:32
 1/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy furán hangzik ez az egész, de nem tudok másra gondolni. Mintha ismerném, de mégsem
tegnap 16:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Az a legdurvább ha karmikus társak vagytok, lélektárs vagy duál.

De persze, ismerheted őt előző élete(i)dből is.

tegnap 17:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet ebből szívás ha karmikus társak vagytok. :/
tegnap 18:41
 4/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
47%

Ha szeretnéd megérteni, a déjà vu fogalmát kellene kutatni:

[link]

Szélsőséges példa, van egy idős rokon, aki demens/skizoid, nála azután nagyon érdekes módon jelentkezik a déjà vu, mondhatni hatványozottan, gyakran.

Egyik magyarázat szerint a déjà vu a memória működésének zavaraiból ered, amikor az agyunk tévesen azonosít egy új élményt egy korábbi emlékkel. Például valamilyen hasonló helyzet vagy környezet okán, amikor a rövid távú és hosszú távú memória közötti keveredések okozhatnak ilyen érzést.

Más kutatások szerint a déjà vu élménye összefüggésbe hozható az agyi aktivitással. Például epilepsziás rohamok során tapasztalták ezt a jelenséget bizonyos agyi területek aktiválódása miatt. Az agy bizonyos részei (például a temporális lebeny) szerepet játszanak az emlékek feldolgozásában és tárolásában.

Egy másik elmélet szerint a déjà vu érzése akkor alakul ki, amikor két ellentétes információ ütközik egymással az agyunkban. Ez kognitív disszonanciához vezethet, ami feszültséget okoz és így előidézi az ismerős érzést.

A déjà vu nemcsak biológiai vagy pszichológiai okokra vezethető vissza, szociális és kulturális tényezőkre is.

Például, akik hisznek a reinkarnációban, hajlamosabbak lehetnek rá, hogy ilyen élményeket tapasztaljanak, idegenekkel való találkozáskor.

Több tudományos kutatás foglalkozott már a déjà vu jelenségével.

Egy 2006-os tanulmány szerint a fiatal felnőttek körében gyakoribb ez az élmény, azonban minden korosztály tapasztalhatja, különböző intenzitással.

A kutatások azt is kimutatták, hogy stresszes helyzetekben vagy fáradtság esetén gyakoribbá válhatnak ezek az élmények.

tegnap 19:14
 5/7 anonim válasza:
Egyszer egy nagy mester nekem megmondta ki voltam előző életemben, azt mondták róla nagyon jó de nálam mégis olyan fura volt... úgy működött hogy a tenyeret ki kell nyújtani ő meg chakrával leolvassa. Elkezdte leolvasni tehát "előző életedben is férfi voltál" aztán "volt bajszod is" mondom: eddig elég hétköznapinak tűnik. Majd mondja "festő voltál" mondtam neki: ez mondjuk egész jól hangzik, és mi voltam még? Azt mondja "osztrák" majd elengedte a kezem, megfordult és rámcsapta az ajtót... máig nem értem mi baja volt annak a zsidó mesternek
tegnap 19:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Meg volt puccolód is. 🍆
tegnap 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:
5 Meinkraft
tegnap 23:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!