Érdemes spiritualitással foglalkoznom? Vagy nem nekem való?
Érdekel, és én nem tudok meglenni azzal, hogy csak addig tart a világ, amit látunk.
Ahhoz hogy jobban beleássam magam az egészbe, pl elvonuljak, vagy részt vegyek ilyen csapatba, kevés vagyok. Nem is találtam olyan ágat, amit teljesen el tudnék fogadni, minden irányzattal vannak fenntartásaim.
De ha meg nem lehetek ilyen környezetben, a jelenlegi környezetem megnyomorít, mert nekik addig tart a világ, amit látnak, és mindig azt gondolják, mi a szemúk elött van. Semmi kicsit filozogikusabbat nem lehet felhozni se, mert "minek foglalkozok ilyen hülyeségekkel". Ami nem a szerintük elfogadott "realitás", az nekik hülyeség, és nem értik nekem miért nem elég a TV az internet és a pénzhajhászás primitív szenthármassága. 😑 Néha piával megtoldva...
Akkor most mit lehet tenni 2 szék között?
Ha zavar hogy a környezeted nem érti, vagy nem fogadja el, akkor felesleges hangoztatnod a nézeteidet.
Lehet hogy a környezeted nem fogadja el a nézeteidet, de te se fogadod el az ő nézetüket.
"De ha meg nem lehetek ilyen környezetben"
De lehetsz ilyen, csak nem kell mindent másokkal megosztani.
De te sem a fizikával akarsz foglalkozni, természettudományokkal, esetleg a filozófiának valami értelmesebb ágával, hanem középkori fikciókkal, ami már régen lejáratott, cáfolt, elavult babonák tárháza gyakorlatilag.
Ifjabb koromban engem is megtaláltak ilyen hinduista, buddhista témák, Darnel-féle szemfényvesztő tréning és hasonlók, de ezek leperegnek szerintem egy reálisan gondolkodó emberről.
Egy, nem tudhatod hogy a kérdezőt mi foglalkoztatja.
Kettő, a spirituális filozófiák a középkor óta eléggé megváltoztak és modernizálódtak.
Három, attól hogy valaki foglalkozik spiritualitással, vagy vallással, vagy okkultizmussal, az nem zárja ki azt hogy ne érdkelnék a tudományos területek.
Pl. Tudtad hogy Angliában vannak olyan akadimikus professzorok akik komolyan foglalkozik okkultizmussal és az Oxfordon tanítanak? Gondolom nem, mert szerinted a kettő nem férhet össze.
3.
1. Ez egy irreleváns, semmitmondó okoskodás, más válaszával való felesleges foglalkozás. Mintha meg akarnád védeni tőlem a kérdezőt, vagy megmondani nekem, hogy én mit írhatok ide, közben értelmezni sem bírod a válaszom.
2. Kérdező írta, hogy mi foglalkoztatja és azt is sejtem, hogy nem foglalkoztatja az én válaszom. Csak megpróbáltam, ha már úgyis kérdezett. Megengeded komolyan?
2. A spiritualizmus lejárt, halott eszme, műfilozófia.
3. Kifejezetten okkultizmussal foglalkozó professzor nincs szerintem Oxfordban, ezzel a témával csak mellékesen foglalkoznak, interdiszciplináris szinten.
Hogyan magyarázzam, például lehet olyan tudományág, ahol a fasizmust tanulmányozzák, de nem azért, hogy higgyenek benne, hanem ahogy egy hullát boncolunk például és tanulunk belőle.
Régmúlt butaságokból is lehet okulni (okkultizmus, milyen vicces), tanulságokat levonni, de az nem jelenti, hogy komolyan is vesszük az adott témát.
Igazad van 3-as, érdekes dolgokat írtál. A 4-essel ne foglalkozz különösebben, butaságokat ír, és csak kötekedni jár be ide sajnos majdhogynem nap mint nap.
Kérdező, szerintem folytathatod valahogyan a spiritualitás, ezotéria tanulmányozását, amennyiben meg tudod oldani, hogy minimális szinten beszélsz erről a családoddal.
2. számú beírásommal csak a kérdésre válaszoltam.
4. számú válaszom meg sem született volna, ha a 3. írója nem szólít meg engem, szerintem feleslegesen, hiszen itt elvileg a kérdésre kell válaszolni. A 3. mondandója engem különösebben nem érdekelt, csak feleslegesen rabolta az én időm is.
Ehhez képest az 5. beírás már az arcátlanság netovábbja, hiszen csak üres kötekedés.
Többször kértelek már (5.), hogy ne csináld ezt, nem azért látogatom ezt az oldalt, hogy notórius módon, állandóan személyeskedj ellenem.
Ez már nem egészséges, amit csinálsz, hiszen tavaly óta nem bírsz leállni, ezzel az unalomig ismételt, kötekedő szövegeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!