Egyértelmű szerintem, hogy ha valamit átél az ember akkor a kiindulásipontja az. Ha most én azt írtam volna a szerző helyett, hogy megtapasztaltam akkor úgy lenne és kész. Az még nem egyenlő azzal, hogy a tapasztalat előtt, után ő valamilyen mániákus fanatista is. Én átéltem az asztrália kilépést és mivel megijedtem visszazuhantam a testembe, de olyan rossz élmény volt, hogy nem is akarom megtanulni hogyan is lehetne szabadon utazgatni a veszélyei miatt. Attól még nem állok a spirituális oldal mellé. Ha lett volna "szerencséd" ilyen jellegű eseményekben biztosan te is vakargatnád a fejed és később nem értenél azzal egyet, hogy minden az agy játéka. Most amúgy ez valahol vicces ha azzal érvelsz. Ezek alapján simán bármikor becsaphat az agyunk minket és mi illúziókban élünk. Jó tudni akkor hogyha meglátok egy almát, megfogom, beleharapok akkor több mint valószínű, hogy az agyam játszik velem hiszen az agyunk bármit el tud velünk hitetni. De hogy az agyat ki/mi irányítsa az lényegtelen.
szept. 21. 09:42
32/38 anonim válasza:
Nem vagy tisztában a világ és a valóság mélységeivel. Valóban illúzió, és ezt még Platón is felvázolta, i.e. 300-400 körül, lásd, barlangelmélet. És bizony ez nem évül el. A percepció pedig szubjektív, tehát nem igazán találok említésre méltó logikát abban, amit leírtál.
szept. 21. 10:01
33/38 A kérdező kommentje:
Illúzió lenne a világ körülöttünk? Ha a percepció szubjektív akkor az adott alanytól függ, hogy illúzióban él, vagy sem vagy mások véleményétől körülötte? Taníts mester, szívesen tanulok tőled. Érdekelne a barlang-elmélet.
szept. 21. 10:08
34/38 anonim válasza:
A testen kívüli élmény teljesen valóságos, én nem kételkedem benne, hogy volt egy olyan élményed, hogy kiléptél a testedből. De ez csak egy élmény, amit az agyad játszik le, a valóságban nem léptél ki sehova.
Ha lenne ilyen élményem egyszer, nem pislognék, hanem bíznék benne, hogy nem lesz több. Ha többször lenne, mennék kivizsgáltatni magam. Az OBE élmény ugyanis pl neurológiai betegségben szenvedőknél gyakoribb.
szept. 21. 10:34
35/38 anonim válasza:
Egyébként nekem is volt testen kívüli élményem, elég para volt, viszont jól tudom, hogy ez csak az elmém játéka. Visszatérve, én nem vagyok semmiféle mester, az viszont megérthető, hogy akik eleve egy barlangban élnek, azok számára nem ismert a külvilág. Például a napfény vethet különféle árnyékokat a barlang falára, és ők azt is szubjektív valóságnak, netovább ezáltal létezőnek képzelik. Holott valójában nem az. Talán ez az illúzió lényege, sokan szeretik ilyesmibe ringatni magukat.
szept. 21. 10:49
36/38 A kérdező kommentje:
Hm, de ha az elme "játszadozik" annak mi lehet az oka? Fáradság, valamilyen betegség, vagy csak véletlenül történik, illetve az elme/agy követ el hibát? Ha az utóbbi volt már példa nekem is, pl. amikor készítettem magamnak szendvicset és a szemeteskukába dobtam. Akkor kaptam észbe amikor semmi nem volt a kezemben. Vagy a "de ja vu" érzéseket is az agy pillanatnyi "kihagyásával" kötik össze. Én nem tagadom le, hogy a szakértők értik a dolgukat, de köztük is vannak biztosan olyanok akik kevésbé. Vagy mint írtam mivelhogy vannak lyukak, ellentmondások az elméletekben, nincsen minden kimutatva fekete-fehéren így nem tudok nem kritikus lenni. Az ember mint lény arról ismert, hogy hibázik, nem vagyunk tökéletesek, de fejlődésre képesek szintén vagyunk úgyhogy én "várok" a hiteles forrásokra, bizonyítékokra. Addig míg nincs "lepapírozva" addig elmélkedek mint bárki más.
szept. 21. 11:26
37/38 anonim válasza:
Epilepszia például. Ők többször tapasztalják a testenkívüliség élményét. Az okot az agy elektromos zavaraira vezetik vissza.
A fáradtságból adódó hibák szimplán fáradtságot jeleznek. Az agynak is kell pihennie.
szept. 21. 11:44
38/38 anonim válasza:
Nálam akkor fordult elő, amikor kénytelen voltam műszakban dolgozni, tehát megszakadt az alvásrendem, és ez alvásparalízist idézett elő gyakran. És ezt nem tartanám elmebetegségnek. Illetve az nyilvánvaló, hogy sok a buta ember, de őket nem eltaposni és kihasználni kell(ene). Valóban abszurd látvány egy Marika nénit látni a gyártósor mellet, az pedig még abszurdabb, hogy ő dirigál a többi takonynak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!