Valaki megtapasztalta szintén az élet körhintáját?
R*dditről jövök és teljesen kiakadtam ezen a poszton:
Szerintettek valós lehet, vagy behallucinálta, esetleg hazudott?
Igen. Olvastam egy tanulmányt régen, amiben azoknak az agyát vizsgálták, akik halálközeli élményt éltek át műtét során. Azt írták, hogy azok az agyi területek aktiválódtak, mint a kábítószerfüggőknél, mikor drogos utazáson vesznek éppen részt. A szerző a beszámolókat is összehasonlította, hogy mindkettőben megjelenik pl. az alagút szerű átjáró, a fény felé indulás és ezek. Szerinte a halálközeli sokk egy adott területet aktivál az agyban és az hallucinációt okoz.
A reddites ember szerintem jó sokat hozzáköltött az eredeti élményéhez.
Nekem nem írnál le legalább egy történetet privátban?
És akkor azokkal az emberekkel mi történik akik arról számolnak be, hogy ki tudnak lépni a testükből, OBE-jük van? Mindenki kitalál valamit? Mielőtt félreértés történne csak eszmecserét szeretnék folytatni, egyik tábor képviselőit sem reprezentálom viszont szerintem elgondolkodtató amiről sokan beszámolnak és mivel az emberi agyat még egyetlenegy szakértő sem vizsgálta, tárta fel 100%-ig, vannak titkok, hézagok így szkeptikus, kritikus vagyok velük szemben (is).
A tudatos álom is megy.
De az azért tanulható, vannak veszélyei, Én azért hagytam abba, de érdekes az is, viszonylag sokat foglalkoztam vele.
Kérdésedre válaszolva, szerintem majd átküldöm a már kész írást a kérdésed témájában, mert amúgy ezek leírása tényleg nem egykét mondat, és nem szeretek komment mezőben nagyon lebutítva átadni valamit.
Meg vannak elméleteim, amiket ki sit komolyabb formában szeretnék megosztani.
Rendben van, bármikor elküldheted.
Persze, hogy vannak veszélyei mint az OBE-nak is. Azért nem mindegy hogyan is tanulod meg alkalmazni.
Az ismétlődőkre gondoltam, az álom az álomban, és szintjei 🤦🙄😁
Ismétlődők a téves ébredések, mikor felébredsz, és menet közben rájössz, hogy még mindig alszol, majd felébredsz, lezuhanyzol, elindulsz valahova, és jön valami furcsaság, és rájössz hogy megint alszol.
Ez több hónap tudatos álom után jelentkezett, addig nagyon élveztem, de volt egy pont amikor abba kellett hagynom emiatt 😁
Vagy 20 éve nem szórakozom' ezzel.
Oké, rendben, köszönöm megértésed.
Én nem azt mondom, hogy az emberek fantáziálják és kitalálják a testen kívüli élményeket. Hanem, hogy az agyuk megcsalja őket. Olykor az álmok is valósnak tűnnek, a hallucináció is teljesen valósnak tűnik, de mégsem történtek meg azok a dolgok, amit ilyenkor tapasztalunk. Az agyunknak egyszerűen vannak gyenge pontjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!