Valaki megtapasztalta szintén az élet körhintáját?
R*dditről jövök és teljesen kiakadtam ezen a poszton:
Szerintettek valós lehet, vagy behallucinálta, esetleg hazudott?
Juj, azt én is rühellem amikor azt hiszem, hogy már végre felébredtem és mégse. Pont tegnap éjszaka azt álmodtam, hogy felkeltem álmomból, arra keltem fel, hogy a cicám rám ugrott pedig a valóságban nem alszik benn velem soha. Aztán ténylegesen felébredtem ha lehet annak nevezni mert közben azonnal visszakerültem az alvási stádiumba. Nagyon fárasztó, néha kellemetlen, ijesztő amikor álomból ébredsz rétegekben egymás után vagy ötször.
Azt írtad, igen, de közben elfogult vagy. Biztos vagy benne hogy volt ilyen asztráltest utazásod, de a kutatói oldalra azt mondod, hogy majd akkor hiszel nekik, ha bebizonyitották, hogy nincs ilyen.
Pedig egyelőre az a bizonyított, hogy tudat csak az agyban létezik, azon kívül nem. Egyik érv erre, hogy műtéti vagy gyógyszeres beavatkozás meg tudja szüntetni a tudatot, és ugyanezek vissza is tudják hozni valakinek a tudatát. Arra nincs példa, hogy amikor valaki agyhalott volt, akkor az agy működése nélkül visszanyerte a tudatát. Vagy hogy az asztrálteste sétált valahol és tapasztalt valamit, amit a műtőasztalról nem láthatott. Pedig egyszerű lenne bizonyítani, ha az asztráltest a testbe visszatérve és felébredve beszámolna valamiről, amit előzőleg elrejtettek a műtőn kívül, pl szám vagy rajz. Ilyen még sose sikerült, bár sok ilyen történet van, de egyik sem laboratóriumi körülmények között született, hanem utólag, valakinek az emlékeiben, egyoldalúan. Én örülnék neki, ha sikerülne bizonyítani, új fejezet lenne a tudományban, de még nem láttam meggyőző bizonyítékot erre.
A között, hogy "a tudósok nem tudják megfejteni hogyan is működik az emberi agy" és "Az agyad nem csalhat 100% bizonyossággal"* mi a logikai összefüggés? Ez így önmagában egyébként is egy durva leegyszerűsítés, néhány nyitott kérdés még valóban fennáll az agy működésével kapcsolatban, de hogy ne tudnák azt, hogy hogyan működik azért erős túlzás.
*Vagy arra gondolsz, hogy nem állíthatjuk teljes bizonyossággal, az agyunk mindenesetben csak átver minket, amikor a tudósok sem tudják, hogyan működik az emberi agy? Mert így a leegyszerűsítés mellett meglenne egyfajta kohézió, de valójában azt írtad: Az agyunk nem képes 100%-os bizonyossággal megcsalni minket, a tudósok nem tudják, hogyan működik az emberi agy.
Nem majomkerék, hanem malomkerék lottó. A reddites szerző egy nagy malomkerékhez hasonlította a dolgot, amit látott aminek a lapátjai egy-egy lehetséges kimenetelt jelentettek, pl hogy ő meghal-e a balesetben vagy egyéb. Erre írtam, hogy malomkerék lottó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!