Hogyan biztosítsam be, hogy soha ne kelljen visszajönnöm a Földre inkarnálódni?
Ja, és ez ugyanaz az alkotó aki hirdeti a SZABAD akarat törvényét. Ami elvileg működik...és aki szerint mások szabad akaratát tiszteletben kéne tartani...
Ironikus, nem?
11.
A semmiről beszélsz, nincs senki felsőbb irányító.
A tudomány mára gyakorlatilag bebizonyította, hogy lehetséges az abiogenezis, azaz nem volt szükség "Teremtőre", ami egy emberi kitaláció és mindig is igen gyenge lábakon állt.
Valójában áttételesen a fizika törvényei képeződnek le az élet működésében is, de sokan még az általános iskolai fizikával sincsenek tisztában, így persze nehéz megérteni a világot.
Fantáziálni vaktában, az igen...
Hasonló, amikor a rosszindulatú ember is kitalál a másikról mindenféle hülyeséget, amiről te tudod, hogy a fele sem igaz, csak az ő torz elméjének fikciói.
Ez a valóságtól való elszakadás.
Nincs miről beszélnünk. Ha te nem ebben hiszel, miért kommentálsz a kezdéshez? Miért kattintasz rá egyaltalán?
Ez a te hited/véleményed. Hidd ezt. Nem szólok bele. Nem terítem a magamét. Azt hiszel amit akarsz. Nem járkálok aluljarókban, hogy embereket térísek, hogy ugyanazt higgyé mint én. Nem kommentálok olyan kérdésekhez gyakorin, amik nem azzal kapcsolatosak, hogy én mit hiszek, csak azért hogy odaírjam, hogy mennyire hülyének tekintem a kérdezőt, és meglegyen a napi egósimim és megelégedésem. Kár, hogy ezt a fajta tarkózkodást az abiogenezis nem tanítja. De elég "komoly" tudomány lehet, ha hasonló bizonygatásra készteti az embert.
Amúgy meg Albert Einstein hitt Istenben. De egy szervízmernök nála biztos jobban ért a fizikához.
13.
Szinte csak itt az Ezotéria szekcióban merülnek fel olyan különleges igények, hogy a kérdező kizárólag olyan választ vár, ami neki tetszik.
Ennyi erővel én is mondhatnám, akkor minek írsz ki kérdést?
Írd meg magadnak a válaszokat is, egyszerűbb.
Ennek az oldalnak lényege, hogy egy kérdésre különféle válaszok születhetnek, egyfajta csoportmunkában, amiből voltaképpen mindenki azt szűr le, amit akar. Ámbár szerintem nem azt kellene, amit ő akar, hanem amit a józan ész, a realitások diktálnak.
Nem veszed észre, ha te hiszel ebben a dologban, neked akkor már régen rossz, mert a reinkarnációs tanok / hitek világában neked még kötelezően újra kell születni, jó sokszor.
Eljön egy élet, amikor majd 1000 év múlva megint kiírsz egy kérdést a Gyakori Kérdésekre.
Egészen véletlenül ott lesz az én reinkarnációm is (Szuper Mérnök Térugró vállalkozó). Írok majd neked egy választ.
Te tisztességesen, toleránsan fogsz reagálni, akkor fogsz kapni egy piros pontot a reinkarnációs ranglistán, ami segíthet neked lejönni az újjászületésről.
De ez, amit most csinálsz, most bevéstél egy fekete pontot. Intolerancia mások iránt, neked még gyakorolni kell sajnos, a következő életben.
--------------------
Ezzel szemben én a megváltást kínálom neked, amikor azt mondom, hogy feleslegesen aggódsz. De neked ez probléma.
Mellesleg a fizika nem hit, hanem tudás, ne vicceljünk...
13.
Újra árverésre kerül Albert Einstein (1879-1955) kézzel írott levele, amelyben Istenről, a vallásról, a zsidóságról alkotott nézeteit fejti ki a világhírű fizikus.
"Az Isten szó számomra nem más, mint az emberi gyarlóságok kifejeződése és terméke, a Biblia pedig kétségkívül tiszteletre méltó, ám mégis primitív legendák gyűjteménye, amelyek emellett meglehetősen gyerekesek is. Legyen az bármily kifinomult is, semmilyen magyarázat sem tud meggyőzni ennek ellenkezőjéről."
"Én is alig várom már hogy vége legyen, de jó hír: csak ezt az egy életet kell kibírni, a következőből te már semmit nem fogsz érzékelni."
Nem biztos, valaki az előző élete emlékeivel születik. ;)
"Amúgy meg Albert Einstein hitt Istenben. De egy szervízmernök nála biztos jobban ért a fizikához."
"Ne csak hidd, hanem tudd is!" (Morpheus:)
"Szinte csak itt az Ezotéria szekcióban merülnek fel olyan különleges igények, hogy a kérdező kizárólag olyan választ vár, ami neki tetszik."
Szinte csak itt az ezotéria szekcióban vannak olyan válaszok, ahol a válaszadó azt hiszi, hogy körülötte forog a föld, ő adja az ívet és olyan kérdést vár ami neki tetszik. Ha nem olyat kap, akkor jogosan trollkodhatja szét - hiszik sokan. Holott ő jött a kategóriába válaszolni, tehát gondolhatná, hogyha a kérdező azért tette az ezotéria kategóriába a kérdést, mert ezoterikus választ vár. Ugyanúgy, hogyha a kisállatgondozásról teszel fel egy kérdést a kisállatgondozás kategóriába, akkor nem a számítástechnikáról vársz választ. És persze ha a kérdező szóvá teszi, hogy ez nem a kategóriába illő válasz, akkor a kérdező hülye, mert nem fogad el bármilyen választ. Szerinted. Akkor ezek szerint a kérdezők mindig tartsák a témakörök szabályait, a válaszadók meg sz@rják telibe. Így aztán biztosan tud működni egy oldal.
Te is tudod, hogy nem működne.
Azért jössz az ezotéria témakörbe, mert te tudományosan közelíted meg a dolgokat, és abban hiszel, hogy amit a tudomány nem tud bizonyítani, az nincs, azzal nem kell vagy felesleges foglalkozni, és ezt akarod másra ráerőltetni, mert nem fogadod el, hogy lehet máshogy is nézni. Egyrészt térítesz, másra akarod ráerőltetni a véleményed, amiről meg vagy győződve, hogy az egyetlen és kizárólagos igazság, ebből kifolyólag meg le is nézel mindenkit, aki nem ezt gondolja, és el is jössz az ezotéria témakörbe, hogy ezt tudasd is velük. Ha esetleg szólnak, hogy nem a kategóriába tartozó választ adsz, akkor meg "te tetted fel a kérdést, bármilyen választ el kell fogadnod" magyarázattal védekezel, hiszen nehogy már ne tudd valakinek jól megmondani, hogy igazad van ezért és ezért és ezért, és a másik hülye. Ilyenkor bezzeg neked áll feljebb, ha nem tisztelik a szabadságodat, és nem írhatsz akármilyen választ, de más szabadságát, hogy eldöntse, hogy a tudomány mellett foglalkozik-e más megközelítéssel, azt a szabadságot nem hagyod meg neki.
"Ennyi erővel én is mondhatnám, akkor minek írsz ki kérdést?"
Ha helyre teszlek, hogy nem kategóriába illően válaszolsz, ennyi erővel én is mondhatnám, hogy nem kötelező válaszolni. Viszont ha úgy döntesz hogy nem kategóriába illően válaszolsz, akkor vállalod, hogy elküldjenek más kategóriába, ahová jobban illik a válaszod. Fent leírtam, hogy akkor meg kiakadnál, hogy ezzel ezt a szabadságodat tiprom el, miközben neked alap, hogy eltiporhatod másét.
"Nem veszed észre, ha te hiszel ebben a dologban, neked akkor már régen rossz, mert a reinkarnációs tanok / hitek világában neked még kötelezően újra kell születni, jó sokszor."
Szóval te csak akkor hiszel bármiben is, ha az neked jó. Mivel neked sokkal jobb kimenetel az, hogyha nincs következő élet, akkor abban hiszel. Akkor tulajdonképpen neked sem kellenek bizonyítékok. Akkor abban higgy, ami "neked jó". De fogadd el, ha esetleg más nem így működik. Nem kötelező a kérdése alá válaszolni.
"Ne csak hidd, hanem tudd is!" - Ez még mindig a te hited. Abban hiszel, hogy a dolgokban nem elég hinni, hanem tudni is kell őket bizonyítottan stb. Bár az előbbiek miatt kétlem, hogy a bizonyíték lenne a lényeg, sokkal inkább, hogy "neked jó" legyen, mert akkor nem kell újjászületni...
"Ezzel szemben én a megváltást kínálom neked"
Ezen nagyot röhögtem. A szkeptikus full materialista abionizmus-hívő kínálja nekem a megváltást...:D
Na a lényeg, hogy ne akarj meggyőzni.
Sikerült széttrollkodnod egy kérdést. Legyél büszke rá, nagy dicsőség lehet ez a szemedben. Amikor neked lenne szükséged bármilyen segítségre vagy válaszra (bár aki azt reklámozza, hogy megvált másokat, kétlem, hogy valaha is segítségre szorulhat :D), és mindent kapsz csak választ nem, akkor ne legyél felháborodva a trolloknak, mert ha nem vagy felkészülve minden válaszra, akkor "minek írsz ki kérdést?"
Ne válaszolj, mert nem fogom látni, törölöm a kérdést a listámról, köszönhetően trollkodásnak.
Egészségedre!
18.
Ez a gond, hogy eleve rosszindulattal, rosszhiszeműen viszonyulsz. "Kisállatgondozós" hasonlat logikailag hibázik. Amit csináltok páran, az olyan, mintha megkérdeznéd: a kutyának, macskának szabad csokit adni?
Majd letrolloznád azokat, akik megmagyarázzák tudományosan, hogy a teobromin nekik mérgező.
Senki nem akarja rád erőltetni véleményét, hiszen ez képtelenség is. Legfeljebb te reagálsz hisztérikusan, sőt személyeskedő módon, egyébként kulturált stílusú véleményekre.
Általános a legtöbb fórumon, hogy bárki válaszolhat egy kérdésre, még sötét butaságokat is. Amikor tényleg látjuk az illetőn, nagyon műveletlen butaságot írt, neki arra jogosultsága van, ilyen alapon nem is szokás törölni. Mindenkinek joga van hülyének lenni.
Akkor az milyen dolog, hogy például én is betévedek ide (egy kérdezz-felelek oldalra!) tényleg a legjobb tudásom szerint, őszintén megírom a véleményem, erre valakik engem utasítgatni akarnak, hogy én mire, mit válaszolhatok?
Milyen munka ez?
Te mit szólnál, ha a szólás- és véleményszabadságodban akarna valaki korlátozni, holott betartottad az adott felület szabályait, stílusban is megfelelően fogalmaztál?
Az egy dolog, ha nem értesz egyet, átugrod az írásom, leminősíted, jelented, vagy ellenérveket hozol.
De ott lépsz át te is egy bizonyos határt szerintem, amikor szinte utasítgatni akarnál engem, megmondani nekem, hogy én mit csinálhatok, ami azért már módfelett furcsa is, a felhozott indoklás pedig logikátlan, irreleváns motívumokat tartalmaz.
Holott én nem tettem semmi különöset, csupán válaszoltam hobbiból egy kérdésre, kulturált stílusban.
Rosszindulatot csak te látod bele, trollkodást te vizionálsz, azt pedig itt sehol nem láttam előírva, hogy tévhiteket nem szabadna cáfolni.
Voltaképpen az "oldal szellemével" menne szembe, hiszen itt nem lehet cél az emberek félrevezetése.
"Ezen nagyot röhögtem. A szkeptikus..."
Itt meg az a gond szerintem, hogy még az iróniát sem vagy képes értelmezni, vagyis nem a poénon röhögtél, hanem teljesen komolyan vetted ezt a részt, mert ennyire hülyének nézel, ezek szerint.
Te már nem is fogsz visszajönni.A lelked fog újból megtestesülni, nem az a "hamis én", amit a szüleid, a társadalmi környezet, a történelmi kor létrehozott. Az mind mulandó és elenyészik. Nagyon kivételes esetben persze lehetséges az emlékezés "elözö életre" de ez elképesztő ritka jelenség.
A kérdés az, miért is nem akarsz visszatérni. Jelen életed egy szenvedés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!