Hogyan tudnám rendezni a fizikalitással (a föld elemmel?) való kapcsolatomat?
Nagyon kérem, hogy az írjon, aki hasonló területen jártas, vagy legalább érdeklődik, vagy olvasott!
Mindennel, ami a föld elemmel kapcsolatos, nem vagyok kibékülve. Egy púp a hátamon minden amivel csak a fizikalitás miatt foglalkozni kell.
Pl.: evés, lakhatás, ruházkodás, szexualitás, testérzet/testkép, pénz és más anyagi dolgok stb
Kifejtem.
Evés: Nekem az evés elsődlegesen nem élvezet, hanem szükséglet. Van, hogy elfelejtek enni, és csak akkor jut eszembe, hogy nem ettem órák óta, mikor már szédelgek. Olyat eszek, amit szeretek, meg ízlik, és megkívánok dolgokat nagy ritkán, de egyénként csak egy "muszáj".
Lakhatás: szintén szükséglet. Ha van valaki és ár nélkül mutatna képeket jobb-rosszabb helyekről, és megkérdezi, hogy hol laknék szívesen, egyik helyet se tudnám elképzelni otthonomnak, függetlenül attól, mennyire lepukkant vagy nem, mennyire luxus vagy nem. Addig érdekel, hogy ne legyen putri, meg a higiénia azért alap, sőt erre kényes is vagyok, de ennyi.
Ruházkodás: Szintén szükséglet. Nőként annyira nem érdekel a divat, meg hogy ki hogy néz ki, meg hogy akkor én a ruházaton meg sminken keresztül fejezzem ki magam, vagy hasonló, hogy elmondani nem tudom. Ezért gyakran tartanak elhanyagolt külsejűnek, pedig higiénia megvan, annyi hogy kevésbé adok a külsőmre. Ha nem fázok, meg kényelmes, akkor a többre teszek, mert nem tud érdekelni. Az, hogy egy ilyen elvárás van felém a világ felől, az iszonyú teher.
Szexualitás: Gusztustalannak tartom. Magamban is, annak ellenére hogy van (pedig az aszexuális skálán ott vagyok szerintem). Másban is. Teher.
Testérzet/testkép: Inkább a testérzet ami nálam előjön. Talán. Fiatalabb koromban volt evészavarom, de nem azért, mert vékonyabb meg "csinibb" akartam lenni, hanem mert nem éreztem jól magamat a testemben, és akkor tudtam elviselni, ha "könnyebb" vagyok, és könnyebben mozgok. Azóta rendesen eszek, normál a BMI-m, de azóta is szeretném megtartani magam "könnyűnek", mert amúgy maga a testérzet egy teher lenne, és lehúzna.
Pénz és más anyagi dolgok: Egyszerűen nem érdekel és pont. De mivel így működik az élet ezért az egészből egy "muszáj" lesz. Tehát teher.
Amit felfedeztem eddig, hogy ezek mind valahogy a fizikalitással kapcsolódnak és talán a föld elemmel. Meg ha minden igaz, a gyökércsakrával.
Ami érdekel: bármilyen gondolati dolog, eszme, filozófia, ötlet, képzelet, bármi ami gondolkodásra inspirál. Magyarul fejben létezek szinte.
Hogy tudnám ezt a viszonyomat rendezni? Félreértés ne essék, nem hedonistává, meg materialistává szeretnék válni, hanem csak annyira megbékélni ezzel, hogy el tudjam viselni, ameddig "muszáj".
Ez mind gyökércsakra. A saját testedhez való viszony is az.
De a mások testéhez és a szexualitáshoz való viszony már nemi csakra.
Gyökércsakrát mindenféle földi dologgal tudod tunningolni: mozgás, sport, munka, kertészkedés, kirándulás, gyökeres-földben termő zöldségek fogyasztása, anyagokkal való munka, anyagok tudatosítása, ősbizalom kialakítása (bizalom a természeti-természetfeletti erőkben), a tested és minden hozzá tartozó dolog elfogadása.
Ez a csakra az egyetlen ami lefelé (a föld felé) irányul és az anyagi világgal való kapcsolatodat tükrözi.
Én meg azt nem értem miért kellene itt bármit is rendbe tenni..(kivéve a nyál és egyébcserés szexualitást talán). de nekem úgy tűnik,hogy egyszerűen csak beálltál egy optimális minden alapvető fizikai igényt kielégítő életvitelre ami ugródeszkaként szolgálhat az érzelmi és szellemi fejlődésre..Ha pedig a képleted alapján sem vagy közel a földjegyekhez akkor meg úgyis minden hiába..
Egyébként énis ilyen vagyok,kölyökkorom óta egyetlen kedvenc farmerem,kabátom van amit hordok (plusz egy tartalék) mintha a középkorból szabadultam volna :) az összes pulcsim és pólóm elfér a szekrényem felső polcán..
Van 2 erős személyiségbeli archetípusom amit az öltözködésben is kifejezek,a gyengék védelmezője agresszor skorpió,nyáron meg az indiai száris guru,mert ezek vagyok én,a többieket meg a mindennapi átvedléseikkel nagyívben lesajnálom..
A szexet imádnám,ha nekem is lenne kivel,egyébként meg minél nagyobb az időbeli kihagyás annál nehezebb az újrkezdés,de a megfelelőt muszáj megtalálni..
A gyökércsakrához a nagy "Anya" tartozik,fizikai és érzelmi biztonságérzet,megértés-befogadás,bizalom/ősbizalom,az önmagad feletti anyáskodás,gondoskodás,kényeztetés (akár a szomszéd csemetéjén keresztül)..mezítláb járkálás lehorgonyozza a felgyülemlett szellemit és nem fogsz kiégni nem leszel érzéketlen sem enervált,mert megvan a tengely...és még krumplipucolás közben is tudsz filozofálni...
Tiffany-lámpa készítés,autóbütykölés meg kifejezetten precizitást igénylő figyelmet odaszögező dolgok,stbstb..
8
Én meg azt nem értem miért kéne pont a "nyál és egyébcserés szexualitást" rendbetenni, és a többit miért ne. Kizárt. Mondjuk azért ki kéne bírni még sokszor 10 évet a fizikai világban, és más dolgok szerintem kicsit előrébb vannak a prioritási listán, mint a szexualitás.
7
Inkább hagyom. Amiket felsoroltál, egytől egyig olyan, amikre sajnálom az időmet. Akkor hagyom ezt a kötődést a földhöz. Majd valahogy kibírom.
8-as vagyok..Úgy tűnik súlyosabb gondjaid vannak a fizikai intimitással,ha azt szűrted le a mondanivalómból,hogy azaz első amit rendbe kéne tenni..
Mint írtam a többivel láthatóan nincs nagyobb eltérés a normától,amíg csak szükséges tehernek érzed (ahogy mindenki más is) és nem "gusztustalannak"....de ha te feltétlen ragaszkodsz a puccajnár,sekélyes társadalmi elvárásokhoz akkor nemcsak a hozzáállásoddal de a magadhoz való viszonyoddal is van a probléma..
Nameg köszönöd a segítő szándékú hozzászólásokat ugye...mond utánam szépen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!