Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha tönkremegy a Föld, hova...

Ha tönkremegy a Föld, hova inkarnálódnak a lelkek?

Figyelt kérdés
Induljunk ki abból, hogy van reinkarnáció. Akkor mi lesz a lelkekkel, ha ide nem születhetnek már meg többé, mert kipusztul az élet? Hová születhetnek?

febr. 2. 08:47
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
8: nyilván tudom, hogy a Föld napja egy csillag. De nem is a Napra inkarnálódunk. Azt kellett volna mondani, hogy a Deneb egy bolygójáról jöttek. A Napon (ami egy csillag) és a Deneben (ami bolygói napja) sincs élet, így oda/onnan nem lehet inkarnálódni.
febr. 2. 12:43
 12/29 anonim ***** válasza:
39%

Hát egyszer a nap is tönkremegy, akkor a földnek is annyi lesz

Nyilván az emberiség előbb fog kihalni, erre vannak elméletek, tanulmányok hogy vajon mikor és hogyan

Ha ennyire a lélek a mozgatórugója mindennek, akkor már eleve a földre is jönniük kellett valahonnan

Mondjuk nekem nehéz elhinni hogy a nagyon alacsony rendű élőlénykenek is van lelke, ránézek egy hím szúnyogra ami 10 napig él, karma szempontjából nem tudom mi értelme van az ilyen létformának…

febr. 2. 16:07
 13/29 A kérdező kommentje:

12: ne is mondd, a Nap halála egzisztenciális szorongásom sarokköve! A klímaváltozás mellett.

A szúnyog még istenes lenne, de lehetünk papucsállatkák is, nem látom értelmét, miért haladnék, ha egysejtűként inkarnálódnék életek hosszú során át. Nekem ez érthetetlen.

febr. 2. 21:42
 14/29 A kérdező kommentje:
7: oké, de én nem akarok egysejtűként élni, nem tudom elfogadni, hogy ugyanolyan lehetőség a karma megélésére mint az emberi, vagy macskai lét.
febr. 2. 21:44
 15/29 Grimfox ***** válasza:
35%

A fejlődés csak látszat. Az egyetlen fejlődés, ha te most úgy döntesz, hogy kilépsz a körforgásból, és aktívan elkezdesz érte dolgozni. Csak az számít tényleges változásnak, ha kilépsz a körforgásból. Amíg benne vagy, mindegy, hogy milyen formát öltesz.

Nem érdemes ragaszkodni az emberi léthez. Az ember a leginkább szenvedésre hajlamos, és alkalmas élőlény a földön. Ez az emberi öntudattal jár.

Amúgy a szúnyog nem 10 napig él, csak a kifejlett szúnyog élete ennyi. A teljes életciklus hosszabb. De nem az élethosz számít, hanem az, hogy ez alatt be tudja e tölteni a szerepét, el tudja e érni a fajra jellezmő célt(többnyire szaporodás).

febr. 2. 22:17
 16/29 A kérdező kommentje:
15: de hogy tudnék ugyanúgy “dönteni” szúnyogként, mint emberként? Hogy tudok kilépni a körforgásból, ha nincs képességek arra, hogy meghozzam a döntést, miszerint ki akarok lépni a körforgásból? Szenvedéssel együtt vállalom az emberi létet a továbbiakban is, nem vágyom lemondani róla.
febr. 2. 22:24
 17/29 Grimfox ***** válasza:
33%
A szúnyog nem dönt. Nem hagyja el a körforgást. Ez az "értelmes" élet kiváltsága. Ezért mondtam, hogy ha most, azaz amikor ember vagy, döntesz úgy, hogy kilépsz, akkor fog bármi is változni.
febr. 2. 22:44
 18/29 A kérdező kommentje:
Akkor csak megéri ragaszkodni az emberi léthez.
febr. 2. 22:46
 19/29 anonim ***** válasza:

Hát mondjuk a szúnyog lárva állapotának sem látom túl sok értelmét, főleg lélek ügyileg :DD

De remélem az nem gond ha meggyilkoljuk őket saját karma szempontjából

Hahaha

febr. 2. 22:46
 20/29 anonim ***** válasza:

16 dehogynem dönt a köcsög!

Pl hogy van akinek a vérét lesz@rja, az enyémet meg úgy imádják mint semmi mást…

febr. 2. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!