Érdekes gondolatom támadt a reinkarnáció hitelességével kapcsolatban. Akik hívők és a szentlélek vezérel azok miért nem hisznek a reinkarnációban? Jézus azt mondta maga helyett küldi el az ügyvédet(szentlelket) Hogy vezesse a hívőket.
Én egyszer egy katolikus paptól hallottam a tévében:
Valami ilyesmit mondott:
"Aki a Krisztusban hisz, az nem hisz a reinkarnációban. Elfogadjuk bár, hogy Istennek hatalmában áll lelkeket visszaküldeni az élők közé, nem vitatjuk ezt, hiszen Istennek minden lehetséges. De mi, akik a Jézus Krisztusba vetjük a hitünket úgy tekintünk egy ilyen folyamatra, mint egyfajta osztályismétlésre. Nem zárjuk ki a lélekvándorlás létezését, de a célunk, hogy lelkünk Istenhez vándoroljon."
Valami ilyesmit mondott a pap. Azért maradt meg mélyen bennem ez a tanítás, mert én magam akkoriban még arra vágytam, hogy a halál után újra leszülessek a földre. Megnyugtatott a pap tanítása, hogy ez lehetséges, de elgondolkodtatott a nézőpont, miszerint ez nem jutalom, hanem isnkább osztályismétlés. Később megtértem és megtapasztaltam a Krisztusi szeretetet, kegyelmet.
Mondhatnánk úgy is, hogy leszállt rám is a szentlélek és tanított, vezetett engem. Nagy felismerésemben arra jutottam, hogy valóban nem kizárt, hogy Isten olykor vagy gyakran az elhunyt lelkét egy újszülöttbe helyezi. Mert Isten igazságos és még a meg nem születettnek is megadja a lehetőséget az életre.
Én viszont a szívemben nem az újra leszületésre vágyom, hanem Isten közelségére. Isten ugyan megmutatta nekem, hogy az idő folyása nem leküzdhetetlen akadály Isten és a lélek számára, hanem lehetőség. Mert aki ma meghal, és ujjra le kell születnie, az előfordulhat, hogy a múltban fog leszületni.
A szentlélek pedig kiáradt, abban a pillanatban, amikor Jézus kilehelte a lelkét. Szentlélek sem fogja az időnek. Nem csak a jövőbe áradt ki Isten szent lelke, hanem a múltba is. Ha nem így lett volna, próféciák sem lehettek volna a Krisztusról, sőt próféták sem lehettek volna. Sőt, teremtés sem lehetett volna.
Kedves Kérdező!
Hiába írod ki ide két hetente a reinkarnáció nem túl körmönfont kritikáját, ettől nem lesz sem több keresztény, sem kevesebb hindu, buddhista, dzsainista, szikh, sőt az ókori görög filozófiából sem tűnik el a dolog.
Nagyon sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, de a te életedben ez már biztosan így is marad. Viszont ne bánkódj emiatt, ha eléggé szereted a reinkarnációban hívő felebarátaidat, majd a Mennyországban Krisztussal átbeszélheted, hogy miért is van ez így. És javaslom, hogy szeresd őket buzgón, nehogy még a végén elkárhozz itt, ha már a kevélység főbűnét magadra vetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!