Mindössze a Sátán hazugsága lenne a reinkarnáció? Szerintem igen
Reinkarnáció
Isten azt mondta Ádámnak, hogy ha eszik a fáról, „bizonyára meghal”. 1Mózes 2:17 Sátán megígérte Évának: „Bizonyára nem halsz meg.” Sátán nyilvánvalóan ellentmondott Istennek ezzel a hazugsággal. Ezt a hazugságot a modern vallásban egy „reinkarnációnak” nevezett hazugsággal folytatja.
Ez a hamis tanítás az, hogy a lelkek különféle testekkel játszanak zenés székekkel ezen a világon. Ebben az életben egy lény vagy, de a halál után egy másikként térsz vissza. A remény az, hogy az ember felfelé halad ebben a ciklusban, és minden új lakóhellyel egyre jobb lesz.
A reinkarnáció a „karma” tanításán alapul, miszerint mindenki azt kapja, amit megérdemel. A gonoszt a következő életben megbüntetik; és a jót megjutalmazzák.
A hinduizmus a legszélsőségesebb ebben a reinkarnációs/karma rendszerben. Úgy gondolják, hogy mindenki az öt szint valamelyikébe tartozik. Négy kasztot követnek a számkivetettek, akik olyan gonoszak voltak az előző életükben, hogy nem érdemelnek státuszt a négy hierarchikus kaszt egyikében.
Ne tévesszen meg, keresztények. A reinkarnáció és a karma az ördög kegyetlen álhírei. Képzeld el, hogy azt mondod a szegényeknek vagy a bántalmazottaknak: „Azt kapod, amit előző életedből megérdemeltél.” Képzeld el a gazdag és erőteljes mondást: „A pozíciónkat megérdemeljük előző életeink jósága miatt. Az alacsonyrendűek azért vannak itt, hogy szolgáljanak minket. Azt kell tenniük, amit mi akarunk.”
Jézus azt mondja : Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket. A Biblia gyengédséget tanít a szegények és kitaszítottak iránt. Azt is megtanítja a forrásokkal megáldott és/vagy szegények felelősségére, hogy megosszák és gondoskodjanak.
A reinkarnáció az ördög hazugsága, amit hihetővé tettek. Nem akarunk meghalni. Sátán azt mondja: "Nem fogsz meghalni." A karma szerint reinkarnálódsz.
Bizony így van.
A másik hazugsága, hogy Isten elküldte a fiát, hogy feláldozza magát az el sem követett bűneinkért. Ez gyakorlatilag a bűn fogalmának az kifogása.
"Jézus azt mondja : Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket!"
Kedves Kérdező! Lassan elkezdhetnéd megszeretni te is az egymilliárd hindut, a félmilliárd buddhistát, a kétmilliárd muszlimot és a szintén kétmilliárd ateistát is a saját elképzeléseikkel együtt, mielőtt még véletlenül elkárhozol itt az ellenük való nagy acsarkodásban.
3.
Ez akkor lenne igaz, ha a "gyalázkodó" betolakodna a te világodba, egyházadba, otthonodba.
De amikor te elolvasol egy GyK véleményt, csak úgymond "házhoz mentél a pofonért".
Ne feledjük talán azt sem, hogy amikor én például megfogalmazok egy véleményt, kultuált stílusban, gyakran még arra is ügyelve, hogy a másik fórumozót személyesen nem sértegetve, csak általaban fogalmazva.
De ő az én véleményem saját sértésének tekinti, elkezd velem kötekedni, sértegetni. Sunyiban arra játszani, hogy ő provokál, míg végül törölnek engem is, ő meg röhög a markába.
Milyen emberek ezek?
Jellem hol?
De csak csinálja, provokáljon, még jobban felbosszant, azután lehet tiltani, lesz másik megoldás...
Nem lenne jobb békén hagyni a másikat? Nekem ez a véleményem, neked nem tetszik, átugrod vagy reklamálsz.
De véleményeket eltörölni egy ilyen fórumon legnagyobb aljasság, a másik időtöltésének semmibe vétele, szemét munka.
Ez csak üres szócséplés 9#, szavakkal mindig készek vagytok mosdatni az erkölcstelenségeteket.
Remek példa amikor kérdezve mocskolódtok (bár nem tudom te is, de te "felismerted magad ebben", szóval nyilván igen).
Pl : A szervizesek mind ostoba primitív emberek? -látod, csak egy kérdés, ártatlan kérdés.
Szavakkal mindig készek vagytok pótolni a gerincet, a becsületet, a tisztességet, de ezek csak üres szavak, csak ti gondoljátok hogy ez bármi is ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!