Mindössze a Sátán hazugsága lenne a reinkarnáció? Szerintem igen
Reinkarnáció
Isten azt mondta Ádámnak, hogy ha eszik a fáról, „bizonyára meghal”. 1Mózes 2:17 Sátán megígérte Évának: „Bizonyára nem halsz meg.” Sátán nyilvánvalóan ellentmondott Istennek ezzel a hazugsággal. Ezt a hazugságot a modern vallásban egy „reinkarnációnak” nevezett hazugsággal folytatja.
Ez a hamis tanítás az, hogy a lelkek különféle testekkel játszanak zenés székekkel ezen a világon. Ebben az életben egy lény vagy, de a halál után egy másikként térsz vissza. A remény az, hogy az ember felfelé halad ebben a ciklusban, és minden új lakóhellyel egyre jobb lesz.
A reinkarnáció a „karma” tanításán alapul, miszerint mindenki azt kapja, amit megérdemel. A gonoszt a következő életben megbüntetik; és a jót megjutalmazzák.
A hinduizmus a legszélsőségesebb ebben a reinkarnációs/karma rendszerben. Úgy gondolják, hogy mindenki az öt szint valamelyikébe tartozik. Négy kasztot követnek a számkivetettek, akik olyan gonoszak voltak az előző életükben, hogy nem érdemelnek státuszt a négy hierarchikus kaszt egyikében.
Ne tévesszen meg, keresztények. A reinkarnáció és a karma az ördög kegyetlen álhírei. Képzeld el, hogy azt mondod a szegényeknek vagy a bántalmazottaknak: „Azt kapod, amit előző életedből megérdemeltél.” Képzeld el a gazdag és erőteljes mondást: „A pozíciónkat megérdemeljük előző életeink jósága miatt. Az alacsonyrendűek azért vannak itt, hogy szolgáljanak minket. Azt kell tenniük, amit mi akarunk.”
Jézus azt mondja : Szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket. A Biblia gyengédséget tanít a szegények és kitaszítottak iránt. Azt is megtanítja a forrásokkal megáldott és/vagy szegények felelősségére, hogy megosszák és gondoskodjanak.
A reinkarnáció az ördög hazugsága, amit hihetővé tettek. Nem akarunk meghalni. Sátán azt mondja: "Nem fogsz meghalni." A karma szerint reinkarnálódsz.
10. Nem teljesen ugyanaz, itteni kontextusban nyilván kiütközik, hogy konkrétan velem akar szemtelenkedni valaki, mert nem bírja elviselni a véleményem.
De képzeld el, amikor én csak általában írom, hogy például látomásokban hívő embereknek (aki azt mondja, hogy őt Jézus vagy az UFÓK utaztatják bolygók között), szerintem valami baj lehet a fejében.
Ezután jelenik meg a kötekedő troll provokátor, akihez nem is szóltam, nem is tudtam volna. De ő magára veszi, elkezd velem szemétkedni.
Meg persze az is látható, hogy már a nickemre utazó régi ellenség, amelyik kipécézett és már beteges módon köt belém, ahol csak meglát.
Milyen ember az ilyen? Jó, én látom, hogy lelki sérülése van neki, nem normális.
"A reinkarnáció a „karma” tanításán alapul, miszerint mindenki azt kapja, amit megérdemel. A gonoszt a következő életben megbüntetik; és a jót megjutalmazzák."
Alapvető tévedés / téves értelmezés a részedről, hogy a karma egy büntető-jutalmazó rendszer lenne. Nincsen baj azzal, ha nem vagy képben más világvallások tanításaival, vagy csak meglehetősen felszínes tudásod van róluk, de szerintem valószínűleg te sem éreznéd hitelesnek egy olyan buddhista vagy hindu részéről a kereszténységgel, mint vallással szemben megfogalmazott kritikát, aki annyit tud a te vallásodról, mint te az övékről.
Amúgy ha számodra nem elfogadható az a gondolat, hogy - függetlenül attól, hogy valóban erről szól-e a karma, vagy sem - a gonoszt a következő életben megbüntetik; és a jót megjutalmazzák, akkor mivel érvelnél annak, aki a te hitedben azt nem tudná elfogadni, és a szerető, mindentudó, kegyelmes Isten képével összeegyeztetni, hogy egyetlen emberi élet után, a halála után mindenki azt kapja, amit megérdemel: a gonosz az örökkévalóságig bűnhődik a pokolban, míg a jót megjutalmazzák azzal, hogy a mennybe került az idők végezetéig?
12# Remek!
A kereszténység rákfenéje ez a pokolban örök szenvedés dolog...valahogy nemtudom lenyelni...valami hibadzik itt ebben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!