Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi lesz annak a lelkével aki...

Mi lesz annak a lelkével aki öngyilkos lesz? Még rosszabb életbe kell vissza születnie talán?

Figyelt kérdés
Nagyon nem az én világom ez, semmire nem vágyom jobban. Azt sem értem ha van isten és tényleg szeret akkor miért nem segít hogy jobb legyen. Nem jött be nekem ez az élet, de még annyi örömöm sincs mint másnak pl barátnő a mentális gondjaim miatt, plusz anyagilag is le vagyok gatyásodva. Semmi értelme erre már rájöttem csak szenvedek. Mindenképpen vissza dobják az öngyilkost ide egy még rosszabb életbe? Vagy pont ugyanilyenbe esetleg? Minden érdekelne részletesen. És olyat lehet hogy halálom után direkt nem kelek át. Inkább maradnék itt mint szellem az örökké valóságig, csak ne szülesek meg még egyszer. Nagyon félek ettől.

2023. aug. 28. 16:40
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
22%
Szervizmérnök úrral értek egyet. Bár ő nagyon materialista módon szemléli a világot. De az a sok milliárd ember, aki hísz istenben, túlvilágban az mind egy hamis világképet követ?
2023. aug. 28. 19:49
 12/34 Grimfox ***** válasza:
88%
Minden ember hamis világképet követ, nem csak azok, akik hisznek valamiben. Senki sem úgy látja a valóságot, mint amilyen, hanem a saját szűrőin keresztül. Mindegy mire alapozza ezeket a szűrőket, sosem lesz teljes, és teljesen reális. Az emberi észlelés egyszerűen ennyire tökéletlen. (az elme is észlelésnek minősül ilyen tekintetben)
2023. aug. 28. 19:54
 13/34 anonim ***** válasza:
35%

Nyugodtan tedd meg.

Én felnezek minden öngyilkosra

Mint többszörös megkísérlő, sosem volt elég vér a pucámban hogy tényleg megtegyem. Hatalmas bátorság kell hozza

Azon meg miért aggódsz hogy mi lesz ezután? Te abból már semmit sem fogsz érezni

És igen, van akit végig szivat az élet. Azoknak kötelező lenne

2023. aug. 28. 20:53
 14/34 A kérdező kommentje:
Sajnos van élet a fizikai halál után, mivel már az lehetetlen hogy ez az egész ami itt van csak úgy a semmiből jött létre. Ez lehetetlen. Szóval ez nem igaz hogy semmit nem fogok érezni, van miért aggódni azért
2023. aug. 28. 22:23
 15/34 anonim ***** válasza:
69%
Ugyanaz, mint minden létezőé. Segítik, tanul, majd fejlődik tovább.
2023. aug. 29. 09:37
 16/34 Szervizmérnök úr ***** válasza:
23%

8. "Ok csak kár hogy magára a kérdésre senki nem valaszol. Nem az ezotéria kategória ez?"

Még mindig keresem azt a szabályzati pontot, ami tiltja valakinek az őszinte hitből fakadó véleményének leírását ezen a felületen. Tudod, internetes szólásszabadság, kulturált formában.

Egyszerűen csak definiálja nekem valaki, hogy ennek a felületnek az ezotériás szekciója miért tiltott terület az én számomra, amit esetleg kénytelen lennék elfogadni. Mint ahogy vannak fórumszabályzatok, Netikett vagy ilyesmi, amit azért igyekszik betartani az ember, ha nem is mindig könnyű. De legalább tudjuk, hogy van egy KRESZ is, így jártunk. Az életben vannak szabályok.

Ha már "hitnél" tartunk, ami ugyebár felemás kifejezés. Hinni a templomban kell, hogy egy közhellyel éljek.

Például azt mondom, "én a tudományban hiszek", az már-már paradoxon, ha tudjuk is, mire értjük.

Arra értjük, hogy tényeknek és bizonyítékoknak hiszünk (ez is "hit", csak kicsit másképp).

14. "Sajnos van élet a fizikai halál után, mivel már az lehetetlen hogy ez az egész ami itt van csak úgy a semmiből jött létre. Ez lehetetlen."

Azt "hiszem" ismerősek ezek a szavak, mintha már régebben is olvastam volna itt. Neked van egy ilyen felfogásod, nem bírod elképzelni, hogy egyszer vége lesz mindennek. Pont így keletkeztek mindenféle hitek és vallások, hogy a természetes emberi halálfélelmet feloldják, önbecsapással.

Pláne, amikor a buta népek vezetői is rájöttek, hogy a tömeget milyen jól kordában lehet tartani, különböző mesékkel.

Pedig nem nehéz elképzelni, milyen lesz a vég. Említettem már, amikor ifjabb koromban kerékpárral úgy fejre álltam, hogy koppantam az aszfalton. De rögtön pattantam is fel. Vagyis azt hittem, mert közben állítólag ott feküdtem elterülve, nem tudom meddig.

Ez nem olyan, mint az alvás. Egyszerűen megszűnik minden, kikapcs. Nincs semmi.

Nem fog fájni, ilyen lesz az elmúlás is. Csak utána már nem állsz fel többet.

2023. aug. 29. 10:02
 17/34 anonim ***** válasza:
38%

14 de tökmindegy hogy van e élet a halál után… te abból már semmit nem fogsz érezni

Nekem tuti hogy az előző eleteimben is lehettek nagyon súlyos gondok, de ez kit érdekel?

Engem az érdekel hogy most szenvedek

A halál meg valóban olyan hogy se kép se hang

Most amikor felrobbant a Titanic tengeralattjáró… semmit nem éreztek belőle a milliárdosok. Felrobbant a testük a nyomás miatt

Lehet hogy te idősen fogsz meghalni és tudni fogod előtte hogy jön a vég de amikor meghalsz, abból semmit nem érzel majd

Ez csak meg ertelmetlenebbe tesz mindent, de akkor is így lesz

2023. aug. 29. 10:31
 18/34 anonim ***** válasza:
72%
Mielőtt leszülettél "megírtad" a sorsod, hogy mit szeretnél megélni a fejlődés érdekében, ehhez fontos tudni hogy lehet volt már 100 életed és a karmád tekintetében most ezeket az élethelyzeteket akarod megélni, hogy tanulj belőle.
2023. aug. 29. 13:16
 19/34 anonim ***** válasza:
9%

Jane Fonda, a világhírű filmszínésznő Tellert a hidrogénbomba megalkotása miatt háborús bűnösnek nevezte. Erre viszont egy újságírónő azt követelte, hogy "Tessék lakatot tenni az ilyen felelőtlen nyilatkozók szájára", mire a tudós a következőket mondta:

"Asszonyom, Jane Fonda semmiféle tudományhoz nem ért. Jane Fonda egy buta liba! De én Voltaire egykori megállapításához, a szabad véleménynyilvánításhoz tartom magam. Még a libáknak is joguk van elgágogni saját mondanivalójukat, és hajlandó vagyok barikádra menni a libák gágogási jogának védelmében."

2023. aug. 29. 13:35
 20/34 A kérdező kommentje:
16. Boldog lennék ha igazad lenne de sajnos nincs. A tudomány már tudja hogy van élet a halál után csak nem kötik az orrodra. Számtalan dolgot tudnak már amit elképzelni sem tudsz. Földönkívüliek is itt vannak már mióta. Ez a sok modern cucc meg technológia is tőlük származik. Szerinted az elmúlt 20-30 évben magunktól fejlődtünk ekkorát. Ne viccelj.
2023. aug. 29. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!