A vadzsrajána buddhizmus tibeti-mongol változatában tényleg létezik rituális kannibalizmus a magas szintű gyakorlók számára?
Ez undorító és vérlázító!
A buddhista tantrák tényleg írnak erről, mint gyakorlatról? Tényleg a magas szinten lévő láma természetes halállal meghalt ember húsából és véréből rituálisan eszik, hogy ezzel szimbolizálja az undorhoz való ragaszkodás megszüntetését is? Tényleg ez az egyik legmagasabb szintű gyakorlat? Olyat is olvastam, hogy vannak olyan tantrák is, amelyek rituális hazugságról, élőlények rituális meggyilkolásáról, mások párjával való rituális nemi aktusra szólít fel, hogy legyőzze a kötődéseket, a ragaszkodást, a vágyakat stb. és közelebb vigyen a megvilágosodáshoz.
Egy mesterséges intelligencia írt erről nekem az imént...
Tényleg létezik rituális kannibalizmus, meg hasonló rituálék?
"Soha nem tagadtam, hogy a hindu tantrákból származna. Azt viszont igen, hogy az aghoriból, meg hasonlókból közvetlenül."
És az Aghorik melyik világvallás melyik szektájához tartoznak? :D Az már a saját problémád, hogy a nyugati popkultúrából kifolyóan más tantrikus szektákról fogalmad sincs.
A többit nem olvastam, mert ahogy írtam, nem tudod miről beszélsz.
#11.
Logika?
Mert az aghorik is nagy általánosságban a hindu tantra alá tartoznak, ezért ha valami a hindu tantra hatására alakult ki, az feltétlenül az aghori szekta hatására alakult ki?
#13.
Sokat hozzáadott... Ugyanúgy valódi részhalmaz. Mivel a buddhista tantrára a saiva tantra hatott és az aghorik is saivák, ezért minden bizonnyal a a buddhista tantra az aghori szektából alakult ki. Több mint logikus!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!