Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nagyon foglalkoztat az inkarna...

Nagyon foglalkoztat az inkarnacio, de nem értek egy fontos dolgot : Hogyan magyarázható ez az óriási emberi szaporulat? Elvileg kevesebben kéne legyünk, mert gondolom sokan már eljuthattak a Nirvanaba.

Figyelt kérdés

#Inkarnacio
2023. ápr. 30. 14:54
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Az én problémám az, h minden eleve elrendelt és mi determináltak vagyunk? Ha nem én választottam ezt az életet, akkor minden elrendelt és én determinált vagyok. Akkor minden ami van és volt az életemben az nem az én döntésem, csak azt hittem én döntök. Abszolút elmélet...
2023. máj. 1. 14:12
 32/38 Grimfox ***** válasza:

Az állatoknak, sőt, még a növényeknek is van valamilyen szintű tudata. Az emberével persze fölösleges összehasonlítani. De a lélek nem az öntudat. A léleknek nem feltétlen van szüksége rá, hogy a megtestesülésnek legyen gondolkodó öntudata. Emellett vannak nem fizikai testtel rendelkező lények is. Azért nem szellemnek nevezem őket, mert erről többnyire a halottak kísértetei jutnak eszébe az embernek. Rengetegféle formában ölthet testet a lélek a karmájától függően.

Ha minden eleve determinált lenne, akkor a karmának, és a reinkarnációnak nem lenne értelme, illetve nem lehetne értelmezni. A karma ok-okozat, azért van, hogy minden tettnek, amit valamilyen szintű tudatossággal teszel következménye legyen. Ha minden előre elrendelt, akkor erre nincs szükség. Akkor a reinkarnációra sincs szükség.

Az istenség elvileg jelen van a teremtésben, és azon kívül is, de nem az a fajta isten, mint amit a kereszténység tanít, hogy lépten-nyomon beleavatkozik a világ folyásába. Megalkotta a világot, és a törvényeket, amik által működik, ezért nem kell beleszólnia a működésébe, mert az működik magától. De magát az életet ő biztosítja a világ számára. Az életet úgy értsd, hogy a létezéshez, és működéshez szükséges "erő", ne konkrétan az élőlények életét.

2023. máj. 1. 15:58
 33/38 A kérdező kommentje:
Olvastam egy könyvet A fák titkos élete , h a növények kommunikálnak. Pl a teve beleharap egy édes növénybe és tudja, h az utánna keserű lesz, ugyanis a növény ezzel védekezik. Az érdekesség, h 100 méteren ez a növény ugyanúgy keserű lesz. A gyökerein keresztül jelzi ezt a többinek. Volt egy csoport amit több ország képviselt és kutatásokat végeztek. Érdekes tudományos könyv volt. Akár igazad is lehet. Gondolom ez vissza fejlődést jelent. Bár kitudja, jobb fának lenni.
2023. máj. 1. 19:15
 34/38 Grimfox ***** válasza:
100%

Ugyan nem olvastam, de hallgattam már előadást az említett könyvről, és magáról a témáról is. Eltérő fajú növények is kommunikálnak egymással a mikorrhiza hálózaton keresztül(a gyökerekkel együttélő gombák), és a levegőbe engedett növényi "feromonokon" keresztül. Ha egy növényt a csoportban valamilyen támadás ér, a többi növény, amivel összeköttetésben áll a gyökereken keresztül reagál, és nem feltétlen csak ugyanazon fajon belül. Elég nehéz meghatározni, mennyire tudatosak a növények, mivel ez a fajta kommunikáció gyökeresen(nem szóvicc) eltér az emberi, vagy állati kommunikációtól.

Nem hiszem, hogy visszafejlődést jelentene. A lélek változatlan, éppen ezért nem hal meg. Ami változik, az halandó. A fejlődés, és visszafejlődés változás, ezért a léleknek nem tulajdonságai.

2023. máj. 1. 19:43
 35/38 Laylah ***** válasza:
64%
Visszatérve az eredeti témához, feltételezem az zavar meg, hogy nő a népességszám. Nem minden lélek van jelen a földi létezésben egy adott időben. Rengeteg van, ami évekig, akár évszázadokig parkolópályán van két leszületés között.
2023. máj. 2. 09:44
 36/38 A kérdező kommentje:
Elfogadják Jézust a tanok? Azzal találkozom, h itt az inkarnaciot is és Jezust mint Isten fiát is hiszik, megfér ez a kettő együtt? Vagy mindenki azt hisz amit akar úgy ahogy akarja?
2023. máj. 5. 06:12
 37/38 Grimfox ***** válasza:
Elég nehéz összeegyeztetni a két tant. De az emberre vonatkozó tanítások, viselkedési szabályok mindkét tanításban majdnem tökéletesen azonosak. Szerintem nem az a lényeg, hogy ki miben hisz, hanem hogy ki hogyan él.
2023. máj. 5. 11:43
 38/38 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Ez az utolsó mondat nagy segítség volt. És igazad van! A végén úgy is csak az számít.
2023. máj. 6. 08:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!