Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Nagyon foglalkoztat az inkarna...

Nagyon foglalkoztat az inkarnacio, de nem értek egy fontos dolgot : Hogyan magyarázható ez az óriási emberi szaporulat? Elvileg kevesebben kéne legyünk, mert gondolom sokan már eljuthattak a Nirvanaba.

Figyelt kérdés

#Inkarnacio
2023. ápr. 30. 14:54
1 2 3 4
 21/38 Grimfox ***** válasza:
71%

Nem a családodtól kapod a karmát, azért születsz ebbe a családba, mert ilyen a karmád. Ahogy a többi családtag is ezért van abban a családban. Ez persze nem sokat segít rajtad így első nekifutásra.

Akik egy még meg sem fogant gyerek sorsa miatt tudnak aggódni, és igyekeznek tenni a jólétéért, azok hajlamosak ugyanígy tenni a most élőkért is. Képességeik szerint persze.

2023. máj. 1. 06:48
 22/38 A kérdező kommentje:
Hogy lehetne végtelen a lelkek száma? Még mindig nem értem, h pl. 1950 ben volt 2,5 millio ember és most 8 milliárd van. Hol volt a többi mostanig? Ezek a tanok szerint kötelező újra le születni?
2023. máj. 1. 10:26
 23/38 A kérdező kommentje:
F. Gallo Béla szerint van gén memória, amit valóban lehet látni a családokban, enyémben is. Úgy gondolom igaza van. Mit gondoltok valóban az egyén dönti el hová születik?
2023. máj. 1. 10:33
 24/38 Grimfox ***** válasza:
53%

Kötelező leszületni, és nem az egyén dönt, hová születik, hanem a cselekedetei következményei. Ha az egyén döntene, nem születne senki nyomorba.

Azért akad el a gondolatmeneted a népességkülönbségnél, mert azt feltételezed, hogy a lélek "emberi" és csak emberként születhet meg. Vagy hogy csak a Földön, vagy épp azt, hogy anyagi testben. Vagy azt, hogy a halál után rögtön újra megtestesül az egyéni lélek.

2023. máj. 1. 10:42
 25/38 A kérdező kommentje:
Még miben születhet újra?
2023. máj. 1. 10:44
 26/38 A kérdező kommentje:
Gondolom állatra gondoltál, mert, h vitatható, h van e tudatuk az állatoknak. Lásd. Majmok jelbeszéde, bálnák kommunikálása.
2023. máj. 1. 10:52
 27/38 A kérdező kommentje:
Javítsátok ki ha tévedek, de ebből az derül ki, h az Alkotó vagy Isten, vagy nevezhetjük bárminek, alkotott egy rendszert amiben nincs jelen, nem támogatja, segíti. Olyan ez mint egy számítógépes redszer. Valahol háttal van vagy csak egyszerű megfigyelő. A. E. Az Isteni formulájában felmerül egy kérdés : Ha a világ teremtve van akkor kell legyen egy ok amiért. Van valakinek ötlete a miért re?
2023. máj. 1. 11:16
 28/38 anonim ***** válasza:
Van ötletem igen. A világot Isten megteremtette, de a Sátán vele akart egy szintre kerülni ezért számüzte az angyalok mellől. Isten megteremtette az első embert( Ádám és Évát) hogy legyen kivel komunikálni és észrevéreleit legyen valaki megosztani. Ádám tudta ha eszik a tudás fájáról akkor meghal. Evett belőle, Isten ezért száműzte az embert a paradicsomból( a paradicsomban nem hús-vér teste volt az embernek, inkább fénylény vagy másképpen spirituális nem romlanďó test). Na már most Isten annyira szerette az embert, hogy leküldte az együlött fiát azért, neked és nekem örök életünk legyen a mennyországba. Nincs reinkarnáció se karma se semmi ami keleti tanból ered.A kérdésedre a válasz igen most úgy érzed h távolról figyel mert mióta megtörtént az első ember párnak a bűnbe esése azóta Istentől teljes elszakadotságban élünk. Csak is az imával kerülhetsz ebben a nyomorult életben közelebb istenhez. Üdv
2023. máj. 1. 11:33
 29/38 A kérdező kommentje:
Egész életemben Istent (nevezd bárminek) kerestem, 45 éves vagyok és nem, nem találtam meg. Ha valóban teremtett ez a világ amit A. E. is igazolt akkor van célja, nem történhetett ok nélkül. Szeretném feltételezni, h az Alkotót jó szándék vezérelte.
2023. máj. 1. 12:33
 30/38 anonim ***** válasza:
Igen, pontosan ezért gondolom hogyha valaki eleve egy elátkozott családba születik, amit szinte senki nem ért meg mert senki nem tudhatja rajtam kívül hogy milyen érzés úgy felnőni hogy csak átkokról meg a nyomorúságról van szó minden nap, így az egyetlen megoldás a kilépés és ez dühít fel a keleti tanokkal kapcsolatban hogy az öngyilkosságot ellenzik mikor pontosan tudják hogy a nagyon rossz karmából nincs kiút
2023. máj. 1. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!