A vakok és a fogyatékkal élők milyen karmát hoztak magukkal?
Teológiailag jól informáltként mondom, hogy a biblia nem azt mondja, mindenki a mennybe jut. (Vagyis igen, de ez hosszú magyarázatot igényel)
A halálunk után is sok minden függ attól, hogy a lélek milyen minőségben nyugszik, pihen. (Pl hogy miként emlékeznek ránk, miket mondanak rólunk, imádkoznak-e folyamatosan a lelkünkért) Ez is befolyásolja azt. Ha valaki meghal, nem a mennyekbe száll a lelke, vagy a pokolba.. hanem egy stagnáló állapot veszi kezdetét, mint egy mély tudattalan álom. Tehát a halál nem vet véget az életnek, a lélek még ebben a világban marad.
Egészen addig amíg eljön az ítéletnap, és itt feltámadnak azok, akik érdemesek rá (a lelkük kiszabadul, és örök nyugalomba kerül, egy végtelen, gondnélküli létezés állapotába). Akik pedig nem érdemesek rá, azok a Biblia szerint még itt maradnak, majd megsemmisülnek.
#6-osnak: én úgy szeretem mondani, hogy Istenben nem hinni kell banem tudni, hogy létezik. De értem mire gondolsz. Egy bizonyos ponton sokan eljutnak oda, hogy ilyen tökéletes dolgot mint az élet, az emberi test csak értelmes dolog alkothat.
#9-esnek: egyet értek, viszont nem a lélek örök (lélegzet/lélekzet), hanem a szellem. Ezt hívják szellemiségnek, ami örök. De teljesen egyet értek veled.
A pokol itt van a földön, mi választjuk, ahogyan az ellenkezőjét is attól függően, hogy a szeretet vagy a félelem mellett tesszük le a voksunkat.
Pár napja kezdtem el olvasni a Bibliát, hogy jobban megértsem, s legyenek kiindulópontjaim.
Számomra eddig se a karmikus, se a biblikus istenkép nem tiszta. Ezoterikus, spirituális oldalról nézve a feltétel nélküli szeretet, meg ugye az a francos karma, s az, hogy mi választottuk ki jelenlegi életünket, a keresztény hitvallásban pedig szintén a mindig szerető Isten van, de példának okáért a "mindig szerető" simán tisztátalannak nevez egy nőt, ha vérzik s bűnért való áldozatot kell bemutatnia, a többi érdekességről nem is szólva, amit eddig olvastam.
Ám mindezek ellenére hiszek Istenben, az Angyalokban, egy felsőbb hatalomban és a feltétel nélküli szeretetben. :)
A kérdésedre viszont nem tudom a választ, állítólag minden betegség lelki eredetű, erről szólnak is könyvek, és ezekben a dolgokban még hiszek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!