Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » A vakok és a fogyatékkal élők...

A vakok és a fogyatékkal élők milyen karmát hoztak magukkal?

Figyelt kérdés

2023. febr. 6. 10:54
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
29%

Teológiailag jól informáltként mondom, hogy a biblia nem azt mondja, mindenki a mennybe jut. (Vagyis igen, de ez hosszú magyarázatot igényel)

A halálunk után is sok minden függ attól, hogy a lélek milyen minőségben nyugszik, pihen. (Pl hogy miként emlékeznek ránk, miket mondanak rólunk, imádkoznak-e folyamatosan a lelkünkért) Ez is befolyásolja azt. Ha valaki meghal, nem a mennyekbe száll a lelke, vagy a pokolba.. hanem egy stagnáló állapot veszi kezdetét, mint egy mély tudattalan álom. Tehát a halál nem vet véget az életnek, a lélek még ebben a világban marad.

Egészen addig amíg eljön az ítéletnap, és itt feltámadnak azok, akik érdemesek rá (a lelkük kiszabadul, és örök nyugalomba kerül, egy végtelen, gondnélküli létezés állapotába). Akik pedig nem érdemesek rá, azok a Biblia szerint még itt maradnak, majd megsemmisülnek.

2023. febr. 6. 11:52
 12/49 A kérdező kommentje:
Egyébként nincs benne a bibliában h másokat ne gunyoljunk ki ha nem értünk vele egyet. A kevélység van benne az 7 főbűn egyike de én nem vagyik kévély nem nézek le senkit és nem is gúnyoltam ki senkit.
2023. febr. 6. 11:52
 13/49 anonim ***** válasza:
44%

#6-osnak: én úgy szeretem mondani, hogy Istenben nem hinni kell banem tudni, hogy létezik. De értem mire gondolsz. Egy bizonyos ponton sokan eljutnak oda, hogy ilyen tökéletes dolgot mint az élet, az emberi test csak értelmes dolog alkothat.

#9-esnek: egyet értek, viszont nem a lélek örök (lélegzet/lélekzet), hanem a szellem. Ezt hívják szellemiségnek, ami örök. De teljesen egyet értek veled.

2023. febr. 6. 12:08
 14/49 Grimfox ***** válasza:
74%
Maga a kérdés feltétele volt egy kicsit felülről lefelé nézés. Feltettél egy kérdést, amire igazából nem vártál valós választ, mert neked van egy kiforrott véleményed, és ami ezzel ellentétes, azt teljesen elveted. A kérdésed majdnem teljesen kizárta, hogy veled egyetértők válaszoljanak, hiszen a karmával kapcsolatban tettél fel egy kérdést. Ezután nagylelkűen kijelentetted, hogy imát mondasz értünk. Ez is fölényes viselkedés. Ezzel automatikusan kijelented, hogy amit te hiszel az a valóság, amit más, az hamis, és te ezért szánod a tévedésben élőket, és nagylelkűen imádkozol értük. De ha magadba nézel, azt találod, hogy ezzel saját magadnak okozol csak jó érzést, mondhatjuk, a saját önérzeted csiklandozod, hiszen noha fölényben érzed magad, mégis szánalmat mutatsz, és kegyelmet kérsz azok számára, akiket te tévedésben élőnek, vagy akár bűnösnek tekintesz. Ha nem lenne benned fölényesség érzése, a kérdést magát sem tetted volna föl, ha tényleg szánnád azokat, akik szerinted rossz úton járnak, akkor nem közlöd, hogy imádkozol értük, hanem csendben, minden nap azért imádkozol, hogy az isten könyörüljön rajutk, vezesse őket a helyes útra. Amint a hitedet másoknak mutogatod, onnantól az vagy kevélység, vagy önbizalomhiány, mikor is megmutatod a hited másoknak, hogy lássák, te hisze, és mások által nyerjen igazolást a te hited. De esetedben az első eset áll fenn, mikor is másoknál kiválóbbnak látod magad, és akarod, hogy ezt ők is tudják. Nehéz bevallani az ilyesmit önmagunknak, de ha felismered, akkor a saját hibádat ismered meg. Így pedig kérhetsz megbocsátást az istenedtől emiatt a hiba miatt. Ha tényleg hiszel, akkor az isten kegyének keresése a célod, nem az, hogy az emberek mit gondolnak, vagy hogy te magad mit gondolsz. Ez viszont a keresztény tan része.
2023. febr. 6. 12:27
 15/49 NTBS ***** válasza:
0%
Nyilván nem szerencséset, de nem biztos, hogy a saját hibáik miatt kerülnek ebbe a he
2023. febr. 6. 12:35
 16/49 anonim ***** válasza:
59%
Azt a lehetőséget kizárnátok, hogy ők - vagy egy részük - tanító jelleggel születnek le? Hogy mi, a körülötte élők (testvér, szülők, szomszédok) egy kicsit vegyünk vissza az egónkból; gyakoroljuk pl. a lelassulást, a segítségnyújtást, az áldozathozatalt, az irgalmat, a könyörületet?
2023. febr. 6. 13:43
 17/49 Grimfox ***** válasza:
0%
16. Én személy szerint a karmát amolyan természetes folyamatnak gondolom, ezért nem igazán tudom ezt a tanító célú születést beilleszteni, de volt időszak az életemben, úgy 10-12 éve, amikor még én is eléggé ebbe az irányba hajlottam, és a reinkarnációt tanulásnak, fejlődésnek fogtam fel. Szóval nem teljesen idegen a lehetőség, csak a jelenlegi világképemben nem állja meg a helyét. Ettől még persze simán lehet igaz.
2023. febr. 6. 15:30
 18/49 anonim válasza:
27%

A pokol itt van a földön, mi választjuk, ahogyan az ellenkezőjét is attól függően, hogy a szeretet vagy a félelem mellett tesszük le a voksunkat.

Pár napja kezdtem el olvasni a Bibliát, hogy jobban megértsem, s legyenek kiindulópontjaim.

Számomra eddig se a karmikus, se a biblikus istenkép nem tiszta. Ezoterikus, spirituális oldalról nézve a feltétel nélküli szeretet, meg ugye az a francos karma, s az, hogy mi választottuk ki jelenlegi életünket, a keresztény hitvallásban pedig szintén a mindig szerető Isten van, de példának okáért a "mindig szerető" simán tisztátalannak nevez egy nőt, ha vérzik s bűnért való áldozatot kell bemutatnia, a többi érdekességről nem is szólva, amit eddig olvastam.

Ám mindezek ellenére hiszek Istenben, az Angyalokban, egy felsőbb hatalomban és a feltétel nélküli szeretetben. :)

A kérdésedre viszont nem tudom a választ, állítólag minden betegség lelki eredetű, erről szólnak is könyvek, és ezekben a dolgokban még hiszek is.

2023. febr. 6. 16:44
 19/49 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem a kérdező pokolra jut a kevélységéért és a dölyfös lenéző magatartásáért, az itélkezéséért :(
2023. febr. 6. 17:04
 20/49 A kérdező kommentje:
Skizofrén vagyok kedves 19. Velem Isten elnézőbb. Jobb ha elfogadod h a tüneteim miatt vagyok ilyen. Egyébként szedem a gyógyszereim. És ne ítélkezz senki felett mielőtt nem ismered meg. Én Istent és Jézust szeretem ők is szeretnek engem szóval pokolal ne fenyegetözz mert nem tudsz rólam semmit. Isten áldjon!
2023. febr. 6. 17:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!