Az aki voltam előző életemben, most hol van?
úgy értem tudom ki voltam előző életemben és most az a lélek ami akkor benne volt az bennem van, és az előző személy meghalt már rég. akkor az azt jelenti hogy az az ember örökre ment a "vesztendőbe", a lélek várt egy kicsit majd én kaptam meg a lelket és ha nekem is lejár az időm akkor én is csak el leszek dobva mint valami gazdatest?
sajnálom ha nagyon betegen hangzik de szoktam ezeken gondolkozni néha.
kicsit magas és elrugaszkodott az egész.
14, ennél a mostani gennynél biztos nem volt rosszabb
De itt is mindenkinek csak a szája nagy de senki nem tud ajánlani valakit aki tényleg tud utaztatni
""Elvis él!" ahogy a mondás tartja, csak éppen egy másik testben."
De ő már akkor nem Elvis. Előző életében volt Elvis. A nevét nem viszi magával, se a hírnevét. Most már valaki más. Ha esetleg úgy is híres lesz, akkor se Elvisként, hanem amilyen új nevet kapott a szüleitől mikor megszületett az új testben.
A regressziós hipnózishoz...
Úgy gondolom, valahol mindkettőtöknek igaza van.
Szerintem egy regressziós hipnózis során olyan dolgok kerülhetnek felszínre, amik a lelket valahol amúgy is foglalkoztatják, nincsen annyira ledugva a tudatalatti legeslegmélyébe.
Pl egy fóbiánál, ha az előző életből származik, olyan mintha a tudatos és tudattalan határán megakadt volna az adott esemény a múltban, ami azt okozta. Mert az illető nem emlékszik arra pontosan mi történt, mégis tudatos annyira, hogy féljen az adott dologtól. Épp, hogy nem maga az esemény maradt meg, mint lenyomat, hanem az érzelmi-gondolati reakció az eseményre. Mivel az érzelmi-gondolati reakció már tudatos, maga az esemény újból való látása nem tudja még egyszer kiváltani azt a reakciót, nem tud újat adni, mert már eleve ott van, már eleve tudatos volt. Annyi, hogy akkor megadatik rá a magyarázat, hogy honnan is van ez.
Én úgy gondolom, hogy aki elmegy ilyen utaztatásra, hogy valamilyen jelenbeli helyzetére magyarázatot találjon, az valahol tudat alatt érzi, hogy van valami, aminek utána kéne járni. Mint amikor egy szó ott van a nyelved hegyén, mégse jut eszedbe, és idegesít.
Ezért én úgy gondolom, hogy HA az emlékezősdi nem erőltetett, akkor olyan dolgok kerülhetnek felszínre, amiket a lélek magától is feldob, amik megoldásra, elszámolásra várnak, amiket a lélek a helyükre akar tenni, és amik ezek miatt a "tudatoshoz" legközelebb vannak, és a legkönnyebben tudatosulnak.
Van, hogy nincs is szükség utaztatásra, spontán előjön egy álomban, vagy van olyan is aki spontán emlékszik. Én abban hiszek, hogy ezeket is a lélek dobja felszínre, amolyan "rakjuk a dolgokat a helyére" jelleggel, vagy pl ha segítene az emlékezés hogy megoldd egy jelenlegi problémádat.
DE!
Ha erőszakosan akarunk valakiből kiszedni valamit, ha valaki nem önszántából vagy belső indíttatásból megy el ilyenre, esetleg ha nem egy meglévő probléma megoldása, hanem csak a puszta kívancsiság hajtja, akkor nem a lélek dobja fel az emléket az igénye meg szükséglete szerint, hanem random előkerül egy valahonnan mélyről. Na ilyen esetben el tudom hinni, hogy olyat látna az ember amit jobb ha nem lát/tud.
Tehát, ha valakinek mondjuk tériszonya van, és erre keres megoldást, vagy magyarázatot es így megy el, és működik az egész tehát nem az van, hogy erőltetni kell, és kiderül, hogy előző életében lezuhant valahonnan (most ez egy példa a sok közül), akkor ő szerintem fel tudja dolgozni, sőt lehet, hogy segítnis neki.
De ha valakinek semmi baja, makkegeszséges és kivancsiságból, pkusz még erőltetve próbalnak kiszedni valamit a tudatalattijából, és úgy derül ki neki, hogy há előző életében lezuhant valahonnan, akkor azzal inkább ártanak.
Mert a második esetben feleslegesen felhoztak egy olyan helyzetet ami már le volt/van zárva, feleslegesen megbolygatták, most lehet feldolgozni még egyszer.
Az első esetben meg eleve nicns feldolgozva, még nem jutott túl rajta az illető.
17. Valóban nem Elvis, de az a lélek, aki egykoron Elvis volt, csak egy másik testben, egy másik helyen. A lélektulajdonságai nem vesznek el, azok karmikusan öröklődnek, pontosan úgy, ahogy hagyta, csak fátyol fedi a tudatot, azaz tudattalan az előző élete élményeire. De ez se mindenkinél van így, ezért szűrödnek át gyerekeknél ezek az emlékek. Ilyenkor mondják hogy ez és ez voltam, ekkor és ekkor. Meditációban, ha elég tiszta a tudat, ezek felszínre bukkanhatnak. A gyerekek még alapból meditatívabbak. Maga az emlékezés határozottan le van zárva, mert komoly dolog. Ha valakinél hozzáférhető, az a lélek valamennyire tudja kezelni. De ez se úgy van, hogy mindent tud, az bizonyos szempontból képtelenség lenne. Valaki fokozatosan látja meg, részletről-részletre, valaki meg mindig is tudta.
Nagyon jól írod, hogy felszínre dobja a tudat, de csak egy bizonyos érettségi szint után. Ezért nem lehet erőltetni.
19. Most gondolj bele, ha gyilkos voltál és megöltél 50 embert. Hogy dolgozod fel? Vagy hogy porig égett a családod egy háborúban. Szóval sose lehet tudni, hogy milyen darázsfészekbe nyúlsz bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!