Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Kinek jó hinni a reinkarnációb...

Kinek jó hinni a reinkarnációban? Mit ad nektek?

Figyelt kérdés
Az egyházam szerint aki hisz a reinkarnációban az tévuton jár másrészt még azt is mondja hogy kiszépitik a halált. Ismerős? Kicsit szépitgetikek. Puszta kíváncsiságból kérdezem mit ad nektek?

2023. jan. 17. 13:27
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Milyen érdekes, hogy a kérdés mindig az, hogy "mit ad nekem" és nem az, hogy "mit adok neki".
2023. jan. 17. 13:42
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
A reinkarnáció és a folyamata egy létező valóság, amely mindannyiónkat érint. Persze a közvetlen megtapasztalásáig hit kérdése csak. Mondom ezt úgy, hogy sosem gondolok igaznak semmit, mert mindig akad egy gondolat, egy tapasztalat, ami felülírja az előzőt, vagy túllát azon. Ezzel a kereszténységgel meg a vallásokkal az a gond, hogy mindegyikben fellelhető a illúzió jelenléte, annak az egységnek hiánya, szeretetnek, elfogadásnak, ami ezekben a vallásokban megtapasztalható, a meditáció nem tartalmazza. Jézusnak és Buddhának is eltorzították a tanításait ott, ahol tudták, saját képükre formálva. Jézus nem Isten volt, hanem véleményem szerint egy megvilágosodott ember, akinek legalább akkora szerepe volt ránk nézve, mint Buddhának. Az jár tévúton, aki elhiszi azt, hogy már mindent tud, de közben valójában nem tud semmit sem, mondom ezt úgy, nyakig benne vagyok a spiritualitásban, és még mindig keveset tudok... Te elhiszed az egyházad álláspontját, de honnan tudod, hogy tényleg az az igazság, amikor valójában mások megtapasztalt igazságai alapján élsz nap, mint nap, és nem a sajátod alapján?
2023. jan. 17. 14:03
 3/9 anonim ***** válasza:
63%
Azért látod így, mert akit nem érdekel a reinkarnáció, nem nézett utána, vagy görcsösen hinni akar valamiben, ami vígasztalja, az kb. úgy képzeli el, mint egy videójátékban, amikor meghalsz, akkor kilépsz a főmenübe, és választasz egy új karaktert, meg egy új pályát. Így megértem, hogy kiakasztó más vallásúak számára.
2023. jan. 17. 14:36
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

Mi benne a szép, a kiszepítgetett neked?

Az egész reinkarnáció rendszerét megismerheted a Szellemek Könyvéből, ha érdekel.

2023. jan. 17. 14:37
 5/9 anonim válasza:
87%
Én már előző életemben sem hittem benne.
2023. jan. 17. 17:13
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

Én nem azért hiszek bármiben is mert ad majd valamit. Ez nem üzlet, hogy cserébe majd...

Ha így működnék, nem hinnék a reinkarnációban, mert a mindig és mindig leszületés csak újabb és újabb szenvedéssel jár. Kinek éri meg? Akkor sokkal jobban tetszene egy olyan változat, hogy elkerülünk innen, és ott maradunk a világmindenségig, és ilyen disney-filmbe illő happy end van, mert én ide vissza nem jönnék még egyszer az biztos, akkor sem ha nem disney-film a vége, ami sanszos.

Egyrészt nekem logikus, hogy ha az évszakok, hónapok, napok mind ciklusokban jönnek, cserélődnek, akkor az élet is ciklikus. Nézd meg a természetet! A szervetlen anyagokból a növények szerveset csinálnak, a növényt az állatok megeszik, amik ha elpusztulnak (a növényekkel együtt), az összetett anyagaikat a lebontó folyamatok újból szervetlenné teszik, és indul előről a folyamat. Ez tulajdonképpen az energia végighaladása egy cikluson. Újra es újra és újra és egymással párhuzamosan is, mert nem csak egy élőlény él egy adott pillanatban hanem rengeteg.

Másrészt meg voltak olyan álmaim, amik előző életek szempontjából gyanúsak. Biztosra soha nem fog kiderülni.

Harmadrészt meg nekem olyan egyértelmű. Ebben tudok hinni. Ami elég nagy szó, mert általaban semmiben nem vagyok képes hinni. Egy élet alatt csak egyfajta helyen tudsz felnőni, csak egyszer, csak egyféleképpen, csak egyfajta szülőknél, csak egyféle lehet a nemed stb. Egyetlen élet olyan szinten limitált lenne az összes lehetőséghez képest, hogy ez kizárná hogy megértsd, hogy melyik döntésed mihez vezet, hiszen csak egyféle lehetséges kimenetelt látsz. Kizárn bármilyenfajta objektivitást vagy a másik oldal bárminemű megértesét, és mindenki belemerülne a saját és egyetlen szubjektív tapasztalatába, és az az egyetlen tapasztalat alapján lenne képes látni a világot. Ha meg valaki mást mond, akkor nincs igaza. Ilyenekből lesznek a dogmák, meg hogy "egy dolgot CSAKIS ÉS KIZARÓLAG úgy és olyannak lehet tapasztalni, amilyennek én tapasztalom". Holott szerintem pont ennek az ellentéte lenne a lényeg.

2023. jan. 17. 17:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a jó az ilyen igaz dolgokban, mint pl. a reinkarnáció, hogy nem függnek attól, hogy mennyien és mit hisznek róla. Az utolsó napján úgyis mindenki megtudja. :)
2023. jan. 17. 17:42
 8/9 Grimfox ***** válasza:
86%
Az egyházad szerint lehet. Ha tényleg érdekel a válasz, akkor jobb lenne, ha saját véleményt alakítanál ki, saját kutakodás alapján, mint hogy egyszerűen elhidd, amit mondanak neked. Amúgy szinte ugyanez a kérdés már volt néhány hete.
2023. jan. 17. 20:27
 9/9 anonim ***** válasza:
88%

Engem paragéppé tett mióta olvasok a témában

Azóta minden egyes cselekedetemnél már elképzelem hogy milyen lavinát indít majd el rossz irányba

Mert hogy én nem a jó oldalon állok az biztos

Halál szempontjából tökmindegy, mert úgyis megszűnsz létezni

2023. jan. 18. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!