Ha a vágyak megszüntetése a cél...Akkor hogy szüntethető meg az a vágy, hogy mások szeressenek?
Bár vágynak nevezhető, de valójában az ember természetes alapállapota szeretet akarni kapni és adni. Ettől azonban éltér élete során az ember.
En nem tanácsolom, akkor sem ha nagyon nehéz is a helyzet.
Ez nem úgy van, hogy tanácsoljuk vagy nem. Ha nincs, akkor nincs.
Szeretetet koldulni meg nem fogok, mert annál szánalmasabb nincsen.
A szeretet része az univerzumnak, normális hogy vágyakozol rá, de ne "birtokolni" akard, hanem adni próbáld.
A szeretet nem az a fajta vágy, aminek a megszüntetésére törekedni kell, de fontos hogy ne birtokló legyen.
Pl van aki szereti azt a nőt, amig a "övé" , pl a barátnő, feleség, stb, de ha már nem az övé, akkor gyűlölet, harag, ellenségeskedés, stb.
Azt add/tedd a másik emberrel, amit te szeretnéd ha veled tennének (és ez mondjuk nem a kikötözés és korbácsolás, és stb perverz vágyak) és te is megkapod a szeretetedet.
#4 Úgy értem hogy a sok közül ettől a vágytól hoyg szabaduljak meg pontosan...
#5 Nem akarok párkapcsolatot, elég szabadelvű vagyok ahhoz, hogy tiszteljem a másik szabadságát is.
Zavar az érzés, hogy vágysz a szeretetre? Így vagyunk kódolva. Erre épül egész életünk.
Viszont az érdekes, hogy nem attól a vágytól szeretnél megszabadulni, hogy te szerethess.
8
Adnék én csak nincs miből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!