Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi lehet a lélek?

Mi lehet a lélek?

Figyelt kérdés
Alapvetően hiszek abban, hogy a lélek a testtől függetlenül is létezik. A test egy "porhüvely", amit a lélek magára ölt. Azt is hiszem, hogy a lélek egy olyan frekvenciájú megnyilvánulás / rezgés, ami a tudomány jelenlegi állása szerinr nem észlelhető, vagy mérhető. Az a kérdésem, hogy ha a lélek csak egy "lehelet", akkor ha eltávozik a testből, akkor nem visz magával sem tudást, sem tapasztalatot, sem pedig emléket, mert azok az agyhoz kötődnek. Akkor hiába a lélekvándorlás, ha a lélek személytelen. Új testben nem fedezhető fel a korábbi személyiség. A lélek olyan, mint az áram, amely ha porszívóba költözik, akkor porszívó, ha mozdonyba, akkor mozdony lesz belőle. Mi lehet az igazság ...

2023. jan. 7. 08:41
1 2 3
 21/22 SZücsöm ***** válasza:

20.

Jól írod valóban nem tudom hogy létezik e a lélek. Van bennem akkora jóérzés,alázat hogy nem tartom magam se Jézusnak, se Buddhának és nem állítom magamról hogy ismerem a transzcendenst. És mivel sikerült észrevenned hogy többszörösen jeleztem hogy "nem tudom" de a konzekvenciát nem sikerült ebből levonnod, hajlandó vagyok szájbarágni. Igen ez azt jelenti hogy a megfogalmazás ellenére az általam többi leírt gondolat is CSAK gondolat. A forma 2 okból olyan amilyen. 1. nem akarom folyton emlegetni hogy szerintem, 2. Szarkazmusból felveszem a gykn sokaknál látott arrogáns hozzá állást "az én ismerem a transzcendenst és a működését".

Amit viszont a fejlődésről írtam az nem csak gondolat, mert a fejlődés fogalmára lehet és van hozzáférésem mert az nem transzcendens.

1. A tehetség nem egyenlő a fejlődéssel.

2. Ez a rész lemaradt az elemzésedből: "személy fizikai testének képességeiből származó előnyök". Lényegtelen hogy 1 családba születtek, ettől függetlenül a testük és ezáltal a fizikai,mentális képességeik,adottságaik különbözőek.

3. Nem korábbi életeikről beszélnek hanem valamiféle emléknek tűnő képekről/mozzanatokról.

Amit nagyon sokan nem szoktak figyelembe venni pedig rettentően fontos lenne: A TAPASZTALÁS NEM JÁR MEGÉRTÉSSEL! Értsd azért mert még a gyerek el kezd magyarázni 1. világháborús emlékekről az még nem jelenti azt hogy azok valóban emlékek.

Értsd: Fenn állhat annak az esete hogy csak álmodta,képzelte,filmen látta az eseményeket. Sőt még ezoterikusan is lehet más oka a dolognak pl 1 közös tudatból származó emlékfoszlányok és nem előző élet.

A másik amit sokan nem vesznek figyelembe:HA NEM VOLTÁL OTT ÉS AZ ESETET NEM DOKUMENTÁLTÁK A MEGTÉVESZTÉS LEHETŐSÉGÉNEK A FENNÁLLÁSA NÉLKÜL AKKOR AZ ADOTT TÖRTÉNET CSAKIS EGY TÖRTÉNET ÉS NEM TÖBB.

Értsd az általad említett esetek több forráson keresztül jutnak el hozzád. Ezekből 1iket se tudod ellenőrizni és bármelyik hazudhat, esetleg ferdíthet a történetet vagy megtoldhatja elvehet belőle.

Mind ez történhet direkt megtévesztésből vagy szimpla tévedésből is.

"Mozart ... célirányosan leszülető lélek ismérveinek gondolom."

- Oké más pedig annak gondolja hogy a földönkívüliek pedig elrabolták.

Nem voltál ott Mozart mellett 5 évesen. Einstein-ről is elterjedt egy csomó hülyeség amit a föld lakosságának nagy része el is hitt pl hogy bukott matekból.

Mi van ha Mozart se 5 évesen hanem később zongorázott? Mi van ha 5 évesen zongorázott de az csak annyit jelent hogy csapkodta a billentyűt. Nem voltál ott, az eset nem lett rögzítve mondani pedig bármit lehet. Azt tudjuk hogy a tehetség létezik, a Polgár lányokon végrehajtott "kísérletekből" feltételezhetjük hogy a helyes oktatási módon is rengeteg múlik (ha nem is annyi mint ahogy azt az apuka állította). Itt is csak 1 dolog a kérdése, hogy honnan származik a tehetség. Feltételezem szerinted a transzcendensből, szerintem nem(max ha létezik karma akkor ok-okozat miatt).

Ugye azt tudod hogy attól mert még egypetéjű ikrek még nem ugyan azok a személyek. Én is ismerek egypetéjű ikreket. A testük se teljesen ugyan olyan. Anyajegyek se ugyan ott vannak, magasság se teljesen ugyan akkora, és egyikük szemüveges a másik pedig nem.

Nem tudom ezzel mire akartál utalni de szerintem a gondolatmeneted hibás.

Nem, semmiből nem derült ki hogy a lelkek fejlődnek.Még az se derült ki hogy léteznek e. Eddig 1 olyan dolgot nem hoztál fel amire a materiális világnézet vagy 1 jelenlegi tudós ne tudott volna valamiféle "magyarázatot" adni(az már más kérdés hogy ezekből mi a tény és mi az elmélet).

Nem nem a szellemvilág adta a válaszokat, és nem magasabb szintű szellemeknek tették fel a kérdéseket.

Annyit lehet TUDNI MAX hogy feltették a kérdéseket a levegőnek és azt állították hogy válaszokat kaptak a fejükbe.Az már más dolog hogy te készpénznek veszed amit olvasol ha tetszik a tartalom.

Ezt a jelenséget a materiális világnézet több dologgal is meg tudná válaszolni. Mind ismerjük : Haluznak,bolondok,csalók.

Mivel elég sok "spiritiszta csoport" elég sokszor beszélt "magasabb szintű szellemekkel" és elég sokszor felmerültek ellent mondások, ezért elég nagy esélyét látom annak hogy valakik hazudnak.És amikor nem tudni hogy pontosan ki olyankor potenciálisan mindenki hazudhat.

Továbbá ismételten még ha ezoterikus szemmel is nézzük a dolgokat. Tegyük fel hogy tényleg kommunikáltak valamivel. Senki se tudhatja biztosan hogy pontosan mivel kommunikáltak, és hogy mennyi volt az "elmondottakból" igaz és mennyi nem.Ebben is max csak hihetsz.

"csupán néha fontos megosztani az igazságot azoknak, akik ezt már be tudják fogadni, vagy válaszokat keresnek."

Személyes SZUBJEKTÍV véleményem szerint azok akik azt állítják hogy ők ismerik az igazságot transzcendens témában(mint itt te) azok még rettentően távol állnak bármiféle akár csak elméleti lelki / szellemi fejlettségtől is.

Ez azokra fokozottan igaz akik csak könyvekből,filmekből stb. szerzik az ismereteiket,hitüket.

Akik személyes tapasztalásból már egy fokkal jobbak, ha nem mennek bele a transzcendens részleteibe akkor sokkal jobbak(Tapasztalás nem jár megértéssel).

Aki pedig valóban TUDJA a transzcendenst az már nem ember és az remélem már nem olyan öntelt hogy gyk-n írogassa másoknak büszkén hogy hogyan működik az.

2023. jan. 11. 12:12
 22/22 anonim ***** válasza:

Vak vezet világtalant :).

Inkább olvassatok Kardecet.

Az ezo new age-t épp a félrevezetésre találták ki féligazságokkal. Az igaz elemek a csali.

2023. jan. 11. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!