Mi értelme lenne a reinkarnációnak? Karma nem létezik szerintem. A bűnös lelkeknek Jézus megbocsát és irány a mennyország.
A reinkarnáció tana összecseng az energiamegmaradás modern fizika által felismert törvényével. Csak a jelenségek formája tűnik el, az energia átalakul egy másik formába.
A karma az ok és okozat törvénye, a tettekről és azok következményeiről szól. Ha rácsapsz az ujjadra kalapáccsal, máris tapasztalhatod működés közben. De bármely egyéb döntésed esetében is.
Én azt nem szoktam érteni, hogy ha egy ember 60-80 évig elvárt módon végez tevékenységeket, ennek miért az a következménye, hogy örökké tartó boldog eufóriát tapasztalhat jutalmul valahol.
Vagy úgyis kérdezhetném, hogy a jó hogy létezhet a rossz nélkül?
(Hiszen akkor az megszokottá válik.)
A mennyország Isten és angyalai lakhelyének számít, s az idők végén, az utolsó ítélet után az összes megváltott is a mennyben nyeri el jutalmát. Az Újszövetség alapján a hívőknek arra kell törekedniük, ami ott fönn van; ott van a „hazájuk”
A bibliai szövegekben a mennyel – mint az örök boldogság színhelyével – azonos jelentésben szerepelhet a paradicsom kifejezés. Az Éden mindig alapvető mintának számított;
Mi értelme annak, amit írsz?
Ha a tetteknek nincs semmiféle következménye, mert Jézus mindenkinek megbocsát, akkor mit keresünk itt? Miért nem élhet automatikusan mindenki a mennyországban?
"Jézus mindenkinek megbocsát2
csak és kizárólag az nyer feloldozást és megbocsátást, aki bevalla és megbánja bűneit!
Ez a mindennapi életben is így működik.
Te megbocsátasz annak, aki ezt mondja: "jól tettem, hogy kibaxtam veled, legközelebb is ezt fogom tenni!"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!