Miért kell olyan butasàgokat kitalálni mint reinkarnàció, Mennyország, Pokol meg ilyesmi?
"A halàl után semmi nincs. Teljes megsemmisülés van"
Minek ilyen butaságokat kitalálni? Csak picit kell gondolkodni, tényleg nem nagyon, és hamar rájön az ember, hogy a világot egy szellemi örök intelligencia hozta létre.
De ha valaki abban akar hinni, hogy a halál után semmi nincs, tegye, engem nem zavar. A nem hívő úgyis örök szellemi halált fog halni, ahogy óhajtja
A reinkarnációban én sem hiszek, annak semmi értelme. Pokol sem úgy van, ahogy az az ateista oldalakon olvashatjuk :) Sem a Mennyország....
De értelmesebb dolog egyből felháborodni, mint utánanézni a dolgoknak
Vajon miért több az "ateista" a vallási rovatban, mint a hívő? Házi feladat ezen elgondolkozni.
Kérdező segítek: ezek nem ateisták, hanem Jézus-gyűlölők
Kerdezo, te honnan tudod ilyen biztosan, hogy mi van a halal utan? Te is csak talalgatsz.
Egyebkent a keresztenyeknek orok eletuk van, neked valoszinubb a "semmi".
Természetesen mivel a halálból még senki sem jött vissza hitelesen dokumentáltan* ezért nem tudjuk mi van ott. Viszont az égvilágon semmilyen jel nem mutat arra, hogy van valami utána viszont minden amit mérni és tapasztalni** tudunk (pl agyhullámok, a test állapota stb) arra utal, hogy a nincs semmi általunk életnek nevezett dolog hanem úgy tűnik, hogy tényeg vége van a dalnak. Ha a túlvilági életre nincsen bizonyíték, akkor ugyan lehet hinni benne, csak éppen ezen az alapon a csillagszemű juhászban is lehet, vagy holleanyóban. Sokkal őszintébb azt mondani, hogy habár persze 100%-osan nem tudjuk, hogy mi van, de minden jel arra mutat, hogy semmi.
*A biblia dokumentáció nem ér, hiszen - habár a keresztények nagyon szeretnék de ettől függetlenül - az a mese kategória, tudományos szempontból egy nulla. Vagy ha az ér akkor ér az összes több vallási könyv dokumentációja is
**csak és kizárólag a tudományos tapasztalatra gondolok, nem az egyénére. Az egyén tapasztalata kb érdektelen, hiszen többszáz kül. vallás van és mindegyik vallás híve állítja, hogy az ővé a tuti.
"Én keresztény vagyok. Hiszek Jézusban és Istenben, de az örökéletben nem tudok valamiért."
Ez ellentétes. Vagy csak szelektíven válogatsz Jézus tanításából: -ez tetszik, ebben hiszek.. - ez meg nem tetszik.
"Senki sem jöhet hozzám, ha az Atya, aki küldött, nem vonzza, s én feltámasztom az utolsó napon. Megírták a próféták: Mindnyájan Isten tanítványai lesznek. Mindenki, aki hallgat az Atyára és tanul tőle, hozzám jön. Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, annak örök élete van." (Jn 6,44-47)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!