Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Van egy jó hírem. Azért nincs...

Van egy jó hírem. Azért nincs reinkarnáció,(bár az úr megtehetené) mert a mennyország jobb hely mint az élet. Na ehhez mit szoltok?

Figyelt kérdés
Saját elképzeléses hozzászolások a reinkarnációriol, hogy miért is van kiméljenek
2022. nov. 25. 16:05
1 2
 11/14 anonim válasza:
9-es. Én nem kérdezem, mert nem tudnál válaszolni rá, de majd lesz egy pillanat, mikor kiderül, hogy nem vagy csecsemő, tehát más okból kerültél a mennyországba. Addig itt élsz, Isten valamiért még ezt látja jónak.
2022. nov. 27. 19:39
 12/14 anonim ***** válasza:

De a keresztény vallás szerint csak akkor juthat az ember lelke a mennyországba, ha befogadja Jézust a szívébe, és elhiszi, hogy meghalt érte. Se a csecsemő, se a szellemi fogyatékos erre nem képes. Az meg nem igazságos istenre vall, hogy egy csecsemőt a mennybe visz (holott megvan írva a bibliában, hogy mindenki bűnösnek születik és csak jézus által váltatnak meg a bűnei), míg másoknak meg végig kell szendvedni az egész életüket, és csak utána jutnak a mennybe. És mi van azokkal a törzsekkel, akik soha az életben nem hallottak Istenről, és haláluk után a pokolrra jutnak? Az hogy igazságos? Örökké tartó büntetés nem járhat olyan bűnökért, amik maguk se tartanak örökké. Annak semmi értelme, mert az univerzum egyensúlyon alapszik. Szóval a keresztény vallás által felvázolt utóélet több sebből vérzik.

Sokkal több értelme van a reinkarnáció elméletének. Eleve minden körforgásban zajlik. A napnak, az évszakoknak, az emberi/növényi/állati életnek mind ciklusai vannak, akkor az emberi léleknek (ami energia és az energia, mint tudjuk, nem pusztul el, hanem átalakul), miért ne lehetne saját körfolyamata?

Na meg az állatok lelkével akkor mi lesz? Ők hova jutnak, mert ők se képesek befogani jézust a szívükbe.

2022. nov. 27. 21:01
 13/14 anonim ***** válasza:
A csecsemők nem tudják, hogy bűnösök, mert nem hallottak Jézusról. A kannibál törzsek se hallottak Jézusról. Jól megszopatnánk őket, ha odavinnénk egy Bibliát. Van valami ilyesmi benne, hogy ha nem tud róla, hogy bűnt követ el, akkor azt Isten elnézi. Valamennyire logikus. Az állatoknak meg nincs lelke.
2022. nov. 28. 07:41
 14/14 ZsuLaci válasza:
Én csak egy dolgot kérdeznék. Mivel magyaráznátok azt hogy van egy gyerek, el akar menni egy ismeretlen helyre.A szülei végül elviszik. A gyerek rámutat egy emberre, és azt mondja: Te voltál a szomszédom, megharagudtál rám, majd a balta nyelével fejbe csaptál,és én meghaltam. Majd megmutatta hol volt elásva a test, akit tényleg fejbe vertek a balta nyelével????? A 10 leghíresebb reinkarnációs eset egyike. Ezt mivel magyaráznátok meg??? Nem tudom hogy mi van a halálon túl, de azt gondolom nem légüres tér, és nem csak úgy belehullunk a nagy semmibe. De 1-1 ilyen eset elgondolkodtat, hogy van valami.
2024. febr. 22. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!