Miért jön létre az a szükséglete az embernek hogy higgyen valamiben? És miért nem tud hinni akkor se ha szüksége lenne rá?
Valamiben szeretnék hinni, ami ertelmet ad, hogy miert vagyunk itt, ami tovább mutat a rideg matézisnél, de semmiben nem tudok.
Az összes vallasban, new age dologban a bizniszt látom, a pénzszerzést, vagy dogmákat, felesleges firmalitasokat es rituálékat...magyarul egyik se arról szól, hogy....hanem valami mellékes dologról.
Még abban pl tudnek hinni, hogy megvilágosodas es azt keressük, ugyanakkor nem tudom hinni, hogy elérhető. Főleg nem azzal ahogy mondjak hogy elerhető. Meditácioval meg kiefyezek de hogy pl ha valali szerzetes kb mindenről le kell mondani...mindennel ami a fizikalitássak jár. Nem azért születik le a lélek, hogy taoasztaljon, es olyan módon tapasztaljon, ahogy fizikalitas hiányában nem tud. Mi van ha nem? Mi van ha vki feláldoz egy egész életet, lemond minen örömről és odaát kiderül, hogy közbe ezzel egyáltalán nem jarult hozzá a fejlődeséhez, kb semmit nem számított?
Ez csak egy példa, de kb minden vallásban találok ilyet. Bibliában is.
Valamiben szeretnek hinni, sőt nem szeretnék hanem kb szükségem lenne rá, hogy nem csak így vagyunk a semmiben, hanem valahonnan jöttünk es valahová tartunk, es nem magáert az életért élnünk, hanem inkább úgy nézni mint egy egész lánc egy szemét, ami előtt es után is vannak láncszemek. És tudni akarom, hogy működik az egész.
De egyik irányzat se írja le elfogadhatóan - számomra (!!!) elfogadhatóan. Magamtól meg nem hiszem h rá tudnék jönni. Es ez szerintem nagyon nem fair, higy ertékes infók vannak elzárva előlúnk.
Akkor minek ez az egész, hogy a falat kaparom annyjra szerezném hinni, mégse tudok semmiben?
(Azért ide írtam, mert nem csak vallásokról beszélek, hanem mint pl agykontroll, bármi new age cucc, manifesztáció stb...)
Akkor egyelőre meditáció rendszeres gyakorlását javaslom, az álmaid naplóba vezetését és rendszeresen visszaolvasását, és ne "siess" sehová, nézelődj, keresgélj tovább.
Lehet nem helyes elvárásokkal keresgélsz, nem tiszta hogy mit keresel, megtalálod, de mégse ismered fel, stb.
20
Engem annyira lenyűgöz a körülöttem lévő világ, hogy nem tudok nem hinni.
A vallási irányzatok nem érdekelnek túlzottan.
22
Jó neked! Ezek szerint a 2 egymástól független.
Az, hogy felfedezitek a világ csodálatosságát, a teremtés mögötti tudatos intelligenciát csak az első lépés.
A (hiteles) vallási utak mutatják meg, hogyan és merre lehet kijutni innen.
Pl a Jézus által átadott út, a Buddha által átadott tanok, Bodhidharma tanításai, Krsna, tanai, stb, sok hiteles, megvilágosodottak által átadott utak.
Csak tudni és gyönyörködni a világban többnyire "nem elég".
Mert magának az emberi szintnek, az emberi létnek van egy spirituális célja is, elsajátítani ennek a szintnek a leckéjét, és a következő szintre lépni.
Ez azonban nem olyan egyértelmű, túl színes, túlságosan élénk ez a teremtés, ezért magasabb szintekről rendszeresen leszületnek ide emberi testbe tanítók, visszanyerik az emlékezetüket, áthatolnak a fátylon, és utakat mutatnak az emberiség különböző csoportjainak, tanításokat adnak át, amit megértve, betartva, gyakorolva kijuthatnak a körforgásból.
Ez már számtalanszor megtörtént az elmúlt 50 ezer évben is, és megtörténik jelenleg is.
Mint pl a Dalai Láma, aki bár már sok élettel ezelőtt "kijárata ezt a szintet", már rég tovább mehetne mint sokan mások, de mindig azt válassza hogy visszatér, és amíg szenvedés van a világban addig leszületik újra és újra emberként.
Szóval érdemes keresni, és sok jó, hiteles utat lehet találni.
....és persze sokkal több a csaló, a hamis tanítás, de ez is okkal van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!