Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért jön létre az a szükségle...

Miért jön létre az a szükséglete az embernek hogy higgyen valamiben? És miért nem tud hinni akkor se ha szüksége lenne rá?

Figyelt kérdés

Valamiben szeretnék hinni, ami ertelmet ad, hogy miert vagyunk itt, ami tovább mutat a rideg matézisnél, de semmiben nem tudok.

Az összes vallasban, new age dologban a bizniszt látom, a pénzszerzést, vagy dogmákat, felesleges firmalitasokat es rituálékat...magyarul egyik se arról szól, hogy....hanem valami mellékes dologról.

Még abban pl tudnek hinni, hogy megvilágosodas es azt keressük, ugyanakkor nem tudom hinni, hogy elérhető. Főleg nem azzal ahogy mondjak hogy elerhető. Meditácioval meg kiefyezek de hogy pl ha valali szerzetes kb mindenről le kell mondani...mindennel ami a fizikalitássak jár. Nem azért születik le a lélek, hogy taoasztaljon, es olyan módon tapasztaljon, ahogy fizikalitas hiányában nem tud. Mi van ha nem? Mi van ha vki feláldoz egy egész életet, lemond minen örömről és odaát kiderül, hogy közbe ezzel egyáltalán nem jarult hozzá a fejlődeséhez, kb semmit nem számított?

Ez csak egy példa, de kb minden vallásban találok ilyet. Bibliában is.

Valamiben szeretnek hinni, sőt nem szeretnék hanem kb szükségem lenne rá, hogy nem csak így vagyunk a semmiben, hanem valahonnan jöttünk es valahová tartunk, es nem magáert az életért élnünk, hanem inkább úgy nézni mint egy egész lánc egy szemét, ami előtt es után is vannak láncszemek. És tudni akarom, hogy működik az egész.

De egyik irányzat se írja le elfogadhatóan - számomra (!!!) elfogadhatóan. Magamtól meg nem hiszem h rá tudnék jönni. Es ez szerintem nagyon nem fair, higy ertékes infók vannak elzárva előlúnk.

Akkor minek ez az egész, hogy a falat kaparom annyjra szerezném hinni, mégse tudok semmiben?

(Azért ide írtam, mert nem csak vallásokról beszélek, hanem mint pl agykontroll, bármi new age cucc, manifesztáció stb...)

2022. nov. 22. 17:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Az embernek szüksége van narratívákra, hogy összefüggésében megértsen dolgokat, a megismerő képessége viszont korlátozott az egyénnek, nem tud mindenről megbizonyosodni.

Ezért vannak dolgok, amiket csak úgy elfogad igaznak. Igaz, így az egyes narratívák ellentmondhatnak egymásnak.

2022. nov. 22. 19:41
 12/27 A kérdező kommentje:

"És mostanában miben hittél, pl eddig, az utóbbi évben? Vagy előtte?"

Nem igazán hittem. Kerestem. Folyamatossn keresek. Azt se tudom mit. 😶

2022. nov. 22. 21:05
 13/27 A kérdező kommentje:

"Távozásommal betöltöm azt az űrt, amit jelenlétemmel okoztam."

Hmm. De a jelenléteddel betöltöd a teret nem? Érdekes megközelítés...ezen most elgondolkodtam...

2022. nov. 22. 21:08
 14/27 anonim ***** válasza:
Ez a civilizált ember képlete, eredményeket elérni, mindig a túlélés körül forogjon minden, csak azért mert nem vagyunk képesek együttműködni egymással, mert azt hisszük, minden a miénk és mindent birtokolni akarunk. Szerintem egy civilizáció akkor fog elbukni, ha elmével rendelkezik, ha távol került Istentől, és egyre inkább efelé tartunk. Nem annyira buli a vágyakat kergetni, sose lehet betölteni ezt az űrt, amíg nem vagyunk képesek az egón átlátni. Rengeteg út áll rendelkezésre, ha jobban szeretnél élni, mert nem az zavar, hogy szerinted te tudsz dolgokat amiket mások nem, és ez miatt felesleges élni, a saját boldogtalanságod fejezi ezt ki, ez zavar téged. A legnagyobb öröm a megvilágosodás, és ez nem a vágyak jelenlétében rejlik, a létezés öröme önmagában, ahol nincs ragaszkodás többet, meg az egó sebezhetősége sincs, csak vagy.
2022. nov. 22. 21:12
 15/27 A kérdező kommentje:

"De ha tudsz valamit amit mi nem akkor írd le"

Hát nem nagyon van ilyen...😃

Ha most ez egy videó lenne akkor ide vágnám be a tücsökciripelést.

(Nem, nem azért mert tudok ciripelni)

2022. nov. 22. 21:12
 16/27 A kérdező kommentje:

És honnan fogom tudni, vagy felismerni, hogy az az?

2022. nov. 22. 21:13
 17/27 anonim ***** válasza:

Szólj azért majd ha kész a tücsökciripeléses videó, megnézzük. :)

De amúgy ne haragudj ha véletlen 1-2 év múlva látsz egy videót amiben tücsökciripelés lesz bevágva :)

2022. nov. 22. 21:19
 18/27 anonim ***** válasza:
16# Nem tudom.
2022. nov. 22. 22:49
 19/27 anonim ***** válasza:

Mert az emberek szeretnek náluk hatalmasabb eszmékkel, néhány esetben konkrét emberekkel azonosulni. Ilyenkor nem kell tovább aggódniuk, mert az a náluk hatalmasabb dolog megvédi őket, de ha nem, az se fontos, hiszen annak a részeként működnek és minden úgy van jól, ahogy történik. Ha nem kell aggódniuk és a saját egójuk megvédésén agyalniuk folyton, akkor az energiaigényes gondolkodás helyett a testük boldogsághormonok előállításával foglalkozhat.

Aki nem tud hinni, annak túl nagy az egója, és nem nyűgözte még le, hogy mennyire csodálatos a világ.

2022. nov. 23. 10:00
 20/27 A kérdező kommentje:

Én szeretnék tenni is érte, nem kívülről várom a segítséget, csak magamtól nem tudom mit kéne tenni. És ezt hogy mit kéne vagy lehet tenni minden irányzat remekül leírja, csak mivel egyikben se tudok hinni, abban se tudok hinni, hogy majd ha azt teszem amit mondanak akkor majd az használ is. Voltak próbalkozásaim, nagyon nem jöttek be.

+1: Engem lenyűgöz a természet és a világ, mégse tudok hinni egy irányban sem. Akkor mekkora az egóm? 🤔

2022. nov. 23. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!